Κάνει μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι προφανώς ναι, αλλά αυτές δεν απασχολούν όσο πρέπει το δημόσιο διάλογο, παρότι είναι εξαιρετικά σημαντικές” τονίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ... Περισσότερα

Άκης Σκέρτσος: Στόχος της κυβέρνησης είναι τα πειθαρχικά του δημοσίου να ολοκληρώνονται σε 3 μήνες

Epiloges Press

Epiloges Press

Κάνει μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι προφανώς ναι, αλλά αυτές δεν απασχολούν όσο πρέπει το δημόσιο διάλογο, παρότι είναι εξαιρετικά σημαντικές” τονίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την παρακολούθηση των κυβερνητικών πολιτικών, Άκης Σκέρτσος.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός “Μια από αυτές παρουσιάστηκε χθες από τον Θοδωρή Λιβάνιο και την Βιβή Χαραλαμογιαννη και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αφορά στη ριζική αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων του δημοσίου και απαντά σε μια διαχρονική κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους, αυτήν της ατιμωρησίας των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων”.

Στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος θέτει το ερώτημα “Πόσοι άραγε δεν εξοργιζόμαστε όταν μαθαίνουμε για κραυγαλέες υποθέσεις παραβίασης του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων που εισάγονται σε πειθαρχικά συμβούλια και λιμνάζουν εκεί για χρόνια απονέμοντας τελικά ποινές «χάδια»; “. Για να συμπληρώσει: ” Η καταγραφή του Υπ. Εσωτερικών δείχνει μέσο χρόνο ολοκλήρωσης των πειθαρχικών συμβουλίων από 3 έως 7 χρόνια!!! Και ο βασικός λόγος είναι ότι έως σήμερα τα συμβούλια αυτά αντιμετωπίζονται ως «πάρεργο» από τα μέλη που τα στελεχώνουν διότι διενεργούνται παράλληλα με τα κανονικά τους καθήκοντα στη δημόσια διοίκηση, εξ ου και οι καθυστερήσεις”.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός «Η βασική αλλαγή που εισηγείται το νομοσχέδιο είναι η δημιουργία ολιγομελών πειθαρχικών συμβουλίων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα στελεχώνονται αποκλειστικά και μόνο από στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αντί για τις μεγαλύτερες συνθέσεις που έχουμε σήμερα όπου υπάρχουν ακόμη και εκπρόσωποι συνδικαλιστών».

Ταυτόχρονα, λέει, δημιουργείται κεντρικό ψηφιακό μητρώο ιχνηλάτησης της έναρξης και της λήξης κάθε υπόθεσης, ώστε να παρακολουθείται η διάρκεια της εξέλιξης και κατάληξής της, αφαιρούνται περιττά στάδια στη διαδικασία και αυστηροποιούνται οι κυρώσεις.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι τα πειθαρχικά να ολοκληρώνονται σε 3 μήνες, ώστε το ελληνικό δημόσιο να λειτουργεί με διαφάνεια, λογοδοσία, κίνητρα και επιβράβευση για τους πολλούς καλούς δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και πραγματικές κυρώσεις για τους λίγους που καταπατούν τον όρκο τους. Έως το τέλος της τρέχουσας θητείας θα έχουμε φτάσει σε αυτό το στόχο χάρη στο σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζονται για την αποδοτικότερη λειτουργία του δημοσίου με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων” καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτες για ΔΗΠΕΘΕ: "Δεν θέλουμε να πάψουν να υπάρχουν" - video

24/03/26 8:43 μμ

Πολίτες για ΔΗΠΕΘΕ: “Δεν θέλουμε να πάψουν να υπάρχουν” – video

Π.Σπυρόπουλος: "Η Ελληνική σημαία παντού" - video

24/03/26 8:36 μμ

Π.Σπυρόπουλος: “Η Ελληνική σημαία παντού” – video

Σέρρες: Καταθέσεις στεφάνων από μαθητές παραμονή 25ης Μαρτίου - video

24/03/26 8:29 μμ

Σέρρες: Καταθέσεις στεφάνων από μαθητές παραμονή 25ης Μαρτίου – video

Καθυστερούν οι κτηνιατρικοί έλεγχοι - "Στενεύει" η αγορά αμνοεριφίων, φόβοι για ανατιμήσεις ενόψει Πάσχα - video

24/03/26 8:21 μμ

Καθυστερούν οι κτηνιατρικοί έλεγχοι – “Στενεύει” η αγορά αμνοεριφίων, φόβοι για ανατιμήσεις ενόψει Πάσχα – video

Ν. Δένδιας: Ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας και μεταρρυθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

24/03/26 7:55 μμ

Ν. Δένδιας: Ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας και μεταρρυθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις

Σέρρες: Δεν έχουν τέλος οι ανατιμήσεις στα καύσιμα - video

24/03/26 7:47 μμ

Σέρρες: Δεν έχουν τέλος οι ανατιμήσεις στα καύσιμα – video

Άγιο Φως: Σχέδια έκτακτης ανάγκης λόγω Μέσης Ανατολής - Τα πιθανά σενάρια - video

24/03/26 7:40 μμ

Άγιο Φως: Σχέδια έκτακτης ανάγκης λόγω Μέσης Ανατολής – Τα πιθανά σενάρια – video

25η Μαρτίου: Κρατήσεις από 15 ημέρες νωρίτερα για τα καταστήματα εστίασης - video

24/03/26 7:32 μμ

25η Μαρτίου: Κρατήσεις από 15 ημέρες νωρίτερα για τα καταστήματα εστίασης – video

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

24/03/26 7:23 μμ

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Από 28 έως 31 Μαρτίου κλειστός ο χώρος (βόρειο πέταλο)στο Κεντρικό Πάρκο Σερρών

24/03/26 7:18 μμ

Από 28 έως 31 Μαρτίου κλειστός ο χώρος (βόρειο πέταλο) στο Κεντρικό Πάρκο Σερρών

Κυριάκος Πιερρακάκης:  «Προτιμούμε να δώσουμε περισσότερα σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»

24/03/26 7:14 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης:  «Προτιμούμε να δώσουμε περισσότερα σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»

Επίσημα στην Ορλάντο Σίτι από το καλοκαίρι ο Γκριεζμάν 

24/03/26 7:10 μμ

Επίσημα στην Ορλάντο Σίτι από το καλοκαίρι ο Γκριεζμάν