Η ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων συνεχίζει να προσελκύει σημαντικές ξένες επενδύσεις, με τις υποδομές να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της ελκυστικότητας της χώρας ως προορισμού υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με ... Περισσότερα

Ακίνητα πολυτελείας: Οι υποδομές κλειδί για την ανάδειξη της Ελλάδας σε προορισμό υψηλής ποιότητας

Epiloges Press

Epiloges Press

Η ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων συνεχίζει να προσελκύει σημαντικές ξένες επενδύσεις, με τις υποδομές να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της ελκυστικότητας της χώρας ως προορισμού υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με την Κορίνα Σαΐα, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Premier Realty Greece.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2024 οι ξένες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακινήτων ανήλθαν σε 2,75 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28,9% σε σχέση με το 2023.

Ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα υποδομής, όπως αναφέρει η Κορίνα Σαΐα, είναι το Ελληνικό που είναι σε πλήρη εξέλιξη, το οποίο μεταμορφώνει την πρώην περιοχή του αεροδρομίου σε μια σύγχρονη αστική περιοχή με πολυτελείς κατοικίες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και μια υπερσύγχρονη μαρίνα.

Στη Μύκονο, η αναβάθμιση της μαρίνας Τούρλου και η επέκταση του αεροδρομίου για την υποδοχή περισσότερων ιδιωτικών πτήσεων ενισχύουν τη θέση του νησιού ως κορυφαίου προορισμού πολυτελείας.

Η Λευκάδα, αν και πιο ήσυχη, παρουσιάζει αυξανόμενο ενδιαφέρον, με σχέδια για αναβάθμιση του λιμανιού και δημιουργία νέων μαρίνων, καθιστώντας την ελκυστική για επενδυτές που αναζητούν πολυτελείς κατοικίες σε πιο ήρεμους προορισμούς.

Σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία ή το Πόρτο Τσέρβο στη Σαρδηνία, η Ελλάδα προσφέρει έναν συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, πολιτιστικής κληρονομιάς και αναπτυσσόμενων υποδομών, καθιστώντας την ανταγωνιστική στην αγορά πολυτελών ακινήτων.

Η κ. Κορίνα Σαΐα επισημαίνει ότι, παρότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στον τομέα των υποδομών, εξακολουθούν να υπάρχουν ανάγκες βελτίωσης σε κρίσιμους τομείς.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός λιμανιών για τουριστικά και εμπορικά πλοία, η δημιουργία περισσότερων μαρινών για σκάφη αναψυχής, η επέκταση και αναβάθμιση περιφερειακών αεροδρομίων -όπως στη Νάξο, την Πάρο και την Κέρκυρα- καθώς και η ανάπτυξη πλήρους δικτύου 5G, όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς.

Advertisement
MEGA

Εξίσου σημαντική είναι και η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου οι υπάρχουσες υποδομές δέχονται τεράστια πίεση κατά τους θερινούς μήνες.

Όπως εκτιμά, η συνεχής ανάπτυξη των υποδομών και η αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες υποδηλώνουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για διεθνείς επενδυτές και αγοραστές υψηλής ποιότητας.

* Φωτογραφία: Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα