Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας     Σήμερα 23/7 ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας

 
 
Σήμερα 23/7 ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος.
Συνολικά τα θύματα είναι 201 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.110.

Advertisement
 

Οι Ρώσοι θα έχουν έως το τέλος του χρόνου το εμβόλιο του κορονοϊού

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Βαλεντίνα Ματιβιένκο δήλωσε σήμερα ότι η παραγωγή του εμβολίου του κορονοϊού μπορεί να αρχίσει στην Ρωσία έως το τέλος του έτους.
«Έως το τέλος του έτους οι Ρώσοι θα μπορούν να έχουν το εμβόλιο… Είμαστε σίγουρα η πρώτη χώρα η οποία ανακοίνωσε για τα εμβόλια που πέρασαν τις κλινικές δοκιμές, αυτό είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε η Ματβιένκο.
Η ίδια επισήμανε ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο εντός του χρονικού αυτού διαστήματος, εάν, όπως είπε, οι εργασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξή του συνεχισθούν με τους ίδιους ρυθμούς. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην διεθνή συνεργασία . «Εάν αρχίσουμε την παραγωγή του, φυσικά και θα το μοιραστούμε με όλες τις χώρες που θα δείξουν ενδιαφέρον» δήλωσε η Ματβιένκο όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Χθες ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε ότι τέσσερα εμβόλια κορονοϊού που έχουν αναπτυχθεί έχουν ήδη αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή, ενώ οι κλινικές δοκιμές δύο εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί από το Εθνικό Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκεμαλέι βρίσκονται στην τελική τους φάση.
Ο υποδιευθυντής του Εθνικού Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκεμαλέι, Ντενίς Λογκουνόφ, σε συνέντευξή του στον ρωσικό ιστότοπο Meduza, δήλωσε ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου δεν θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2020, ωστόσο το φθινόπωρο θα είναι δυνατόν να αρχίσει ο εμβολιασμός των ομάδων κινδύνου, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

Η επόμενη σεζόν του Grey’s Anatomy θα είναι αφιερωμένη στον κορονοϊό

Στους τηλεοπτικούς δέκτες θα βρίσκεται για ακόμη μια σεζόν η δημοφιλής τηλεοπτική σειράς Grey’s Anatomy, η οποία θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής.
Συγκεκριμένα, στο επίκεντρό της θα βρεθεί η πανδημία του κορονοϊού, με τη showrunner Κρίστα Βέρνοφ (Krista Vernoff), να σημειώνει μέσω ενός πάνελ που διοργάνωσε η Ακαδημία Τηλεόρασης ότι «δεν υπάρχει περίπτωση μια σειρά ιατρική, μακράς διάρκειας να μην ασχοληθεί με την ιατρική ιστορία της ζωής μας».
Αν και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα των σειρών στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας, οι άνθρωποι της σειράς εργάζονται ήδη στις ιστορίες της επόμενης σεζόν. Αυτό περιλαμβάνει τη συζήτηση με πραγματικούς γιατρούς που εργάζονται την περίοδο αυτή στην πρώτη γραμμή για να τους μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.
«Κάθε χρόνο, μιλάμε με γιατρούς, οι οποίοι μας λένε τις ιστορίες τους και συνήθως λένε τις πιο αστείες ή τις πιο τρελές. Οι γιατροί έρχονται τώρα και είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι με τους οποίους μιλούν για τις εμπειρίες τους. Κυριολεκτικά τρέμουν και προσπαθούν να μην κλαίνε, χάνουν το χρώμα τους και μιλάνε για πόλεμο -έναν πόλεμο για τον οποίο δεν είχαν εκπαιδευτεί», είπε η Βέρνοφ.
Και πρόσθεσε: «Νιώθω ότι η σειρά μας έχει την ευκαιρία και την ευθύνη να πει μερικές από αυτές τις ιστορίες».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΠΑΜΑΚ

04/12/25 12:58 πμ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΠΑΜΑΚ

Βέροια: Βιοκλιματικό δίκτυο διαδρομών – Μια νέα ιστορική διαδρομή

04/12/25 12:54 πμ

Βέροια: Βιοκλιματικό δίκτυο διαδρομών – Μια νέα ιστορική διαδρομή

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων των ΗΠΑ τιμά τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

04/12/25 12:49 πμ

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων των ΗΠΑ τιμά τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Βόρειο Έβρο

04/12/25 12:43 πμ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στον Βόρειο Έβρο

Eπικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ - Το καιρικό σύστημα "BYRON" θα προκαλέσει κακοκαιρία την Παρασκευή 5/12 στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας

04/12/25 12:36 πμ

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: O “BYRON” θα προκαλέσει κακοκαιρία την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας

Φυλάκιση 30 μηνών σε γιατρό για την παράνομη προμήθεια κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι

04/12/25 12:33 πμ

Φυλάκιση 30 μηνών σε γιατρό για την παράνομη προμήθεια κεταμίνης στον Μάθιου Πέρι

Να στήσουν μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» την Παρασκευή αποφάσισαν σε συνέλευσή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι

04/12/25 12:32 πμ

Να στήσουν μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» την Παρασκευή αποφάσισαν σε συνέλευσή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς άρχισαν συζητήσεις για το μέλλον του σταρ στην ομάδα

04/12/25 12:31 πμ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς άρχισαν συζητήσεις για το μέλλον του σταρ στην ομάδα

«Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

04/12/25 12:06 πμ

«Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ν. Σεβαστάκης: Η δύναμη των Κοινωνικών Επιστημών και η βουτιά στο ριζικά άγνωστο της ΤΝ

04/12/25 12:05 πμ

Ν. Σεβαστάκης: Η δύναμη των Κοινωνικών Επιστημών και η βουτιά στο ριζικά άγνωστο της ΤΝ

Ποια ήταν η Αγία Βαρβάρα, η προστάτιδα του Πυροβολικού που γιορτάζει σήμερα

03/12/25 11:29 μμ

Ποια ήταν η Αγία Βαρβάρα, η προστάτιδα του Πυροβολικού που γιορτάζει σήμερα

Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πλαίσιο, δεν χρειάζονται διαμεσολάβηση - Ο Πούτιν δεν φαίνεται διατεθειμένος να τερματιστεί ο πόλεμος

03/12/25 11:56 μμ

Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πλαίσιο, δεν χρειάζονται διαμεσολάβηση – Ο Πούτιν δεν φαίνεται διατεθειμένος να τερματιστεί ο πόλεμος