«Αν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, θα γινόταν στη Γάζα ανάμεσα στα ερείπια», δήλωσε ο κληρικός της Λουθηρανικής εκκλησίας της Βηθλεέμ, όπου η εικόνα του Θείου βρέφους στα ερείπια, κάνει τον ... Περισσότερα

Στη Βηθλεέμ οι καμπάνες θα σημάνουν τα μεσάνυχτα στην Εκκλησία της Γεννήσεως, την Άγια Νύχτα, αλλά φέτος δεν θα υπάρχει δέντρο, δεν θα γίνουν παρελάσεις δεν θα ακουστεί χαρμόσυνη μουσική, ούτε κάλαντα και κανένας Άγιος Βασίλης δεν θα μοιράζει καραμέλες στα παιδιά της Δυτικής Όχθης

Epilogestv

Epilogestv

«Αν ο Ιησούς γεννιόταν σήμερα, θα γινόταν στη Γάζα ανάμεσα στα ερείπια», δήλωσε ο κληρικός της Λουθηρανικής εκκλησίας της Βηθλεέμ, όπου η εικόνα του Θείου βρέφους στα ερείπια, κάνει τον γύρο του κόσμου. Στη Βηθλεέμ οι καμπάνες θα σημάνουν τα μεσάνυχτα στην Εκκλησία της Γεννήσεως, την Άγια Νύχτα, αλλά φέτος δεν θα υπάρχει δέντρο, δεν θα γίνουν παρελάσεις δεν θα ακουστεί χαρμόσυνη μουσική, ούτε κάλαντα και κανένας Άγιος Βασίλης δεν θα μοιράζει καραμέλες στα παιδιά της Δυτικής Όχθης, έγραψε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Aπό το δημαρχείο της Βηθλεέμ, ανακοινώθηκε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα, που καταδικάζει το Ισραήλ για εθνοκάθαρση» και «γενοκτονία» στη Γάζα.

«Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη νότια και βόρεια Λωρίδα της Γάζας»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 152 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην επίθεσή του κατά των μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με τουλάχιστον εννέα απώλειες στις σφοδρές μάχες των τελευταίων ωρών.

Οι ένοπλες δυνάμεις επικεντρώνονται στη νότια Γάζα την Κυριακή, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες επικαλέστηκαν ξανά την ανάγκη προστασίας των αμάχων, αλλά δεν έθεσαν θέμα εκεχειρίας όπως ανακοινώθηκε μετά τη νέα συνομιλία Μπάιντεν – Νετανιάχου.

Ο καπνός πάνω από τη βόρεια πόλη Jabalia επιβεβαιώνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ισραηλινά τεθωρακισμένα προελαύνουν προς το κέντρο της πόλης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Jonathan Conricus ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι κοντά στον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο στη βόρεια Γάζα.

Τώρα, είπε, «επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας εναντίον της Χαμάς στη νότια Γάζα».

Ανέφερε ότι εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες το Σάββατο, μια από τις πιο θανατηφόρες ημέρες για τον στρατό από τότε που εξαπέλυσε χερσαία επίθεση στο παλαιστινιακό έδαφος στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου «κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι όλοι οι στόχοι του εκπληρώνονται πλήρως», ανέφερε το γραφείο του.

Advertisement
Babis

Στα χαρτιά μένει το σχέδιο που παρουσίασε η Αίγυπτος σχετικά με μια ανθρωπιστική εκεχειρία δύο εβδομάδων που θα μπορούσε να παραταθεί, κατά την οποία η Χαμάς απελευθερώνει 40 ομήρους και το Ισραήλ 120 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 53.000 τραυματίστηκαν στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά, λέει η Χαμάς.

Το Ισραήλ υποστήριξε ότι 700 Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν συλληφθεί από τότε που ξεκίνησε τη στρατιωτική του επιχείρηση και την εισβολή στη Γάζα με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισόβια κάθειρξη στον 59χρονο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντ.Τραμπ το 2024

05/02/26 9:21 πμ

Ισόβια κάθειρξη στον 59χρονο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ντ.Τραμπ το 2024

Νέο ρεκόρ με 773 εκ. ευρώ ρυθμισμένες οφειλές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμότον Ιανουάριο

05/02/26 9:14 πμ

Νέο ρεκόρ με 773 εκ. ευρώ ρυθμισμένες οφειλές στον Εξωδικαστικό Μηχανισμότον Ιανουάριο

Η θαυμαστή διάσωση των Σερρών, πρεσβείαις του Αγ. Χαραλάμπους, από της θανατηφόρου λοιμικής νόσου, το έτος 1913

05/02/26 9:15 πμ

Η θαυμαστή διάσωση των Σερρών, πρεσβείαις του Αγ. Χαραλάμπους, από της θανατηφόρου λοιμικής νόσου, το έτος 1913

Ισχυρό προβάδισμα ΠΑΟΚ για τον τελικό

05/02/26 2:15 πμ

Ισχυρό προβάδισμα ΠΑΟΚ για τον τελικό

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post

05/02/26 2:14 πμ

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

05/02/26 2:13 πμ

Τα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τον τραχανά και 3 εύκολες συνταγές

Λάρισα: Νέες κινητοποίησεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

05/02/26 2:11 πμ

Λάρισα: Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες και συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

05/02/26 2:09 πμ

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

ΔΟΕ Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

05/02/26 2:07 πμ

ΔΟΕ: Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

04/02/26 4:43 μμ

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

05/02/26 2:06 πμ

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

05/02/26 2:05 πμ

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους