«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ουκρανικό είναι στάση ευθύνης και συνέπειας με το εθνικό συμφέρον» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, στο «Στο Κόκκινο 105.5».

«Η κρίση του κορονοϊού εδώ και δύο χρόνια και η κρίση της ακρίβειας τους τελευταίους μήνες έχουν αφήσει το εξαιρετικά αρνητικό και επώδυνο αποτύπωμά τους στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «μετά από αλλεπάλληλες ανατιμήσεις φτάσαμε σε υψηλό 25ετίας στον πληθωρισμό τον Ιανουάριο». Και πρόσθεσε: «Οι συνέπειες είναι ήδη εδώ, καθώς απέναντι σε αυτήν την κατάσταση έχουμε μια κυβέρνηση που επί μήνες αρνιόταν να δει την πραγματικότητα και να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία».

Advertisement

«Προφανώς τώρα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, δεδομένου μάλιστα ότι το μεγαλύτερο μέρος των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζουμε αφορούν στην ενέργεια» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η ολιγωρία της κυβέρνησης όλους αυτούς τους μήνες και η πολιτική της επιλογή να μην προχωρήσει σε αποφασιστικά μέτρα στήριξης, ελάφρυνσης και ρύθμισης, οδηγεί πλέον σε πολύ επώδυνες εξελίξεις» συνέχισε, αντιπαραβάλλοντας ότι «η Ευρώπη έχει δώσει στα κράτη μέλη το δημοσιονομικό περιθώριο να ασκήσουν μια σοβαρή πολιτική στήριξης απέναντι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Advertisement
ΔΕΗ

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «και η Ευρώπη δεν μπορεί να κινείται σε μια λογική απλής χρονικής μετάθεσης της επιβολής νέων δημοσιονομικών περιορισμών», επισημαίνοντας την ανάγκη «για μια νέα αρχιτεκτονική που θα λαμβάνει υπόψη τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα και τις οικονομικές τους συνέπειες». «Η ευρωπαϊκή οικονομία πρέπει να αποκτήσει περισσότερες ενδογενείς δυνατότητες και η Ευρώπη να σταματήσει να παίζει το ρόλο του κομπάρσου στις διεθνείς εξελίξεις» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video