«Στο προσφυγικό η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυβερνά», δήλωση ο Αλέξης Χαρίτσης υποστηρίζοντας, επίσης, ότι «η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο».     Μιλώντας στο Mega, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Στο προσφυγικό η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να κυβερνά», δήλωση ο Αλέξης Χαρίτσης υποστηρίζοντας, επίσης, ότι «η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο».

 

Advertisement
 

 

Μιλώντας στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε το σήμα ότι η κυβέρνηση υποβαθμίζει το ζήτημα και υπογράμμισε ότι έπρεπε από τον Ιούλιο να έχει προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.

«Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ από τους πολίτες ότι το προσφυγικό είναι ένα σύνθετο ζήτημα και ότι για την αντιμετώπισή του χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια να μεταφέρουμε 30.000 ανθρώπους από τα νησιά, με αποτέλεσμα επί των ημερών μας η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη», υποστήριξε ο κ. Χαρίτσης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αποσυμφόρηση των νησιών. «Το αποτέλεσμα είναι μια πρωτοφανής όξυνση στα νησιά μας, με την αύξηση των προσφυγικών ροών, τον υπερτετραπλασιασμό του πληθυσμού της Μόριας και με τον ΟΗΕ να καλεί για πρώτη φορά να κλείσει η δομή ενόψει του κινδύνου εκδήλωσης πανδημίας».

Ο Αλέξης Χαρίτσης απάντησε σε έντονο ύφος σε δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τα σύνορα στον Έβρο. «Η ΝΔ ξεχνά ότι είναι κυβέρνηση και πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Είναι απαράδεκτο και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα να εξακολουθεί να χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, κίνηση στην οποία προχώρησαν οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

 

Τέλος, αναφορικά με τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι έγινε μια ανοιχτή και δημοκρατική συζήτηση. «Είμαστε περήφανοι για τον αναλυτικό και ειλικρινή απολογισμό που τέθηκε προς συζήτηση και ο οποίος γίνεται για πρώτη φορά σε πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.

Ποτέ δεν είδαμε αντίστοιχη τολμηρή κίνηση από τα κόμματα που κυβέρνησαν για 40 χρόνια και έβαλαν τη χώρα στην κρίση. Έτσι χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Δεν θα περιοριστούμε στα κομματικά όργανα. Είναι μία συζήτηση που θα ανοίξουμε με όλους τους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”