«Όλες οι εκτιμήσεις και η δική μας εικόνα συγκλίνουν στο ότι η Νέα Αριστερά θα εκλέξει τουλάχιστον έναν/μια ευρωβουλευτή/τρια με ποσοστό που θα μας επιτρέψει να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για ... Περισσότερα

Αλ. Χαρίτσης : Ισχυρή Νέα Αριστερά για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης

Epilogestv

Epilogestv

«Όλες οι εκτιμήσεις και η δική μας εικόνα συγκλίνουν στο ότι η Νέα Αριστερά θα εκλέξει τουλάχιστον έναν/μια ευρωβουλευτή/τρια με ποσοστό που θα μας επιτρέψει να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για την ανασύνθεση του ευρύτερου χώρου της αριστεράς στη χώρα μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη του στο «dnews».

Υποστηρίζει ότι «ο κόσμος της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς νιώθει αδιέξοδο. Αδιέξοδο από το ΚΚΕ που δεν μπαίνει καν στη συζήτηση για το πώς θα φύγει η Δεξιά, από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη που είναι καθηλωμένο σε μια ανεπαρκή αντιπολίτευση και από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ.Κασσελάκη που έχει πάρει διαζύγιο και από την αριστερά και από τη σοβαρότητα». Αναφέρει ότι η ΝΔ ποντάρει στη μεταφορά στη χώρα μας του γαλλικού μοντέλου, «να εμφανίσει δηλαδή τον κύριο Μητσοτάκη ως έναν άλλο Μακρόν, ο οποίος απειλείται από μια ασόβαρη αντιπολίτευση και άρα διαιωνίζει έτσι την κυριαρχία του».

Στο ερώτημα αν η Νέα Αριστερά θα συμβάλλει στην ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης, απαντά πως για να γίνει αυτό «χρειαζόμαστε ισχυρή Νέα Αριστερά». Σημειώνει ότι «θέλουμε προφανώς να ηττηθεί ο κ. Μητσοτάκης και μαζί του οι καταστροφικές πολιτικές που με συνέπεια προωθεί, αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος» και πως το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία αλλά το προγραμματικό περιεχόμενο αυτής της πρωτοβουλίας.

Σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει από τον χώρο της Αριστεράς» και πως «είναι φανερό το διαζύγιο με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος της Αριστεράς».

Υποστηρίζει ότι «στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν κοινωνικές δυναμικές που ασφυκτιούν από την αναποτελεσματική, συναινετική και αλλοπρόσαλλη πολιτική τους». «Δείτε το παράδειγμα της Ισπανίας. Είναι στον αντίποδα του τι συμβαίνει εδώ. Η προγραμματική συμφωνία επιτρέπει τη συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων», αναφέρει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην επόμενη μέρα της κεντροαριστεράς και της ανανεωτικής αριστεράς, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι «ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται με βάση αυτές». Ανέφερε ειδικότερα ότι «ακούσατε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, με καθυστέρηση είναι αλήθεια, κατέληξε στα ίδια δυσοίωνα με εμάς συμπεράσματα για τις εξελίξεις στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη. Πρόσφατα δέχτηκε να εμφανιστεί δίπλα του σε μια προεκλογική φιέστα». «Η ιστορία δεν δίνει άπειρες ευκαιρίες ακόμα και σε πρόσωπα που τη σφράγισαν», είπε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή