“Έχουμε επιλέξει τις περιοχές που θα αναπτύξουμε τα ελεγχόμενα κέντρα στην ενδοχώρα, έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες που πρέπει, γιατί ξέρετε είναι μια σύνθετη διαδικασία. Επιθεωρήσεις, σχέδια, περιβαλλοντολογικά, χρηματοδοτήσεις κτλ. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

“Έχουμε επιλέξει τις περιοχές που θα αναπτύξουμε τα ελεγχόμενα κέντρα στην ενδοχώρα, έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες που πρέπει, γιατί ξέρετε είναι μια σύνθετη διαδικασία. Επιθεωρήσεις, σχέδια, περιβαλλοντολογικά, χρηματοδοτήσεις κτλ. Βρισκόμαστε στη διαδικασία αυτή με σκοπό να ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμά μας. Εκτιμούμε ότι θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε κόσμο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του νέου έτους” δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του Realfm 97,8.

Advertisement
 

 

 

“Το μεγαλύτερο που θα φτιάξουμε θα είναι 1500-1800 άτομα. Η επιδίωξη είναι να είναι ομογενοποιημένος ο κόσμος. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή στο ΚΥΤ της Μυτιλήνης υπάρχουν 72 διαφορετικές εθνότητες. Δεν θα κάνουμε αυτό το πράγμα, υπάρχει ένας σχεδιασμός ποιους μεταφέρουμε, τι ηλικίες μεταφέρουμε, ποια είναι η οικογενειακή τους κατάσταση. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις εντάσεις” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας τόνισε “εμείς δεν μελετάμε προθέσεις. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μελετά προθέσεις, μελετά τις δυνατότητες γιατί οι προθέσεις αλλάζουν συνεχώς. Εμείς πρέπει να εξετάσουμε τις δυνατότητες από πλευράς Τουρκίας και αν εμείς σαν κράτος, σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας είμαστε σε θέση να είμαστε το εργαλείο στα χέρια του Πρωθυπουργού για να δώσει λύση στα θέματά του”.

“Είμαι ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας που επιλέχθηκα γιατί γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω. Θέλω να πω το εξής: είναι δεδομένο ότι μετά από 10 χρόνια περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προβλήματα. Είναι σε κατάσταση οι Ένοπλες Δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους; Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, γιατί το υλικό που έχουν το συντηρούν με τον σκληρό κόπο των στελεχών τους. Τα στελέχη έχουν ηθικό, αυτό είναι το σημαντικό. Σε καμία περίπτωση της δεκαετούς κρίσης και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα και ανατριχιάζω που το λέω, σε καμία περίπτωση οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχασαν το ηθικό τους. Αντίθετα το ηθικό χαλυβδώθηκε γιατί ένιωθαν ότι η πατρίδα υστερεί αλλού και ήθελαν αυτός ο πυλώνας ισχύος να είναι ισχυρός για να στηρίξει την πατρίδα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε κατάσταση να κάνουν αυτό που ξέρουν και για το οποίο εκπαιδεύονται. Να είστε σίγουροι για αυτό” τόνισε.

Advertisement
MEGA

“Με το που ανέλαβε η ΝΔ, δόθηκαν σαφείς εντολές από τον κ. Πρωθυπουργό σε σχέση με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων” υπογράμμισε.

“Εμείς δεν έχουμε διμερή θέματα με την Τουρκία, η Τουρκία έχει θέματα με το Διεθνές Δίκαιο. Εμείς εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο και αυτό ζητάμε από τη σύμμαχο χώρα να εφαρμόσει. Για κάθε ενέργεια της Τουρκίας ενημερώνεται το ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, γιατί υπάρχουν συστήματα που παρακολουθούνται οι επιχειρησιακές δράσεις της Τουρκίας. Άρα, δεν είναι άγνωστο στη συμμαχία τι συμβαίνει στο Αιγαίο” ανέφερε ο υφυπουργός.

“Η ανησυχία του Πρωθυπουργού είναι μεγάλη. Θέλω να επισημάνω ότι τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έμεινε 3,5 ώρες για να τον ενημερώσουμε για όλα τα θέματα. Να απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό στους πρώην στρατιώτες μου, αν με ρωτήσετε ποια είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου, ήταν όταν ήμουν διοικητής και διοικούσα προσωπικό και κάναμε θαυμαστά πράγματα μαζί. Και το δεύτερο θέμα που θέλω είναι να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Εκπαιδεύονται, και ξέρουν πολύ καλά τι θα κάνουν εκτελώντας εντολές της πολιτικής ηγεσίας” κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

14/12/25 8:21 μμ

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση

14/12/25 8:21 μμ

Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση

3 ιδέες για DIY αναμνηστικά δώρα που αξίζει να προσφέρετε στις γιορτές

14/12/25 1:13 μμ

3 ιδέες για αναμνηστικά δώρα που αξίζει να προσφέρετε στις γιορτές

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο μαέστρος της εκλογής

14/12/25 8:13 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο μαέστρος της εκλογής

Με συμμετοχή 800 μαθητών η Τελετή Λήξης της 10ης Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

14/12/25 7:41 μμ

Με συμμετοχή 800 μαθητών η Τελετή Λήξης της 10ης Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»

14/12/25 7:40 μμ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»

Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση

14/12/25 7:39 μμ

Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση

Τον Μάρτιο τα γυρίσματα της ταινίας για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

14/12/25 8:17 μμ

Τον Μάρτιο τα γυρίσματα της ταινίας για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Εβδομήντα αστέρια-στολίδια για κάθε δότη οργάνων στη Θεσσαλονίκη το 2022-2025

14/12/25 7:34 μμ

Εβδομήντα αστέρια-στολίδια για κάθε δότη οργάνων στη Θεσσαλονίκη το 2022-2025

Δράμα: Και φέτος στην «Ονειρούπολη» το Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής

14/12/25 7:32 μμ

Δράμα: Και φέτος στην «Ονειρούπολη» το Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής

Παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμίες για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έδωσε ο Ευρωπαίος Ανακριτής στους κατηγορουμένους από την Κρήτη για τις απολογίες τους

14/12/25 7:31 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμίες για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έδωσε ο Ευρωπαίος Ανακριτής στους κατηγορουμένους από την Κρήτη

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι με 6... διψήφιους

14/12/25 7:28 μμ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι με 6… διψήφιους