Κριτική στην κυβέρνηση, αναφορικά με την πολιτική που εφαρμόζει στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Κιλελέρ, όπου βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Κριτική στην κυβέρνηση, αναφορικά με την πολιτική που εφαρμόζει στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Κιλελέρ, όπου βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι 2».

 

 

Ο κ. Τσίπρας, σε δήλωσή του από το σημείο του «Μνημείου του Αγρότη», ανέφερε ότι «τον τελευταίο χρόνο, μήνα με τον μήνα, η κατάσταση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος επιδεινώνεται, το εισόδημα συρρικνώνεται, οι τιμές πέφτουν, το κόστος παραγωγής αυξάνεται και -δυστυχώς- δεν υπάρχει η αίσθηση να κατανοεί τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου η κυβέρνηση της ΝΔ».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων μετά την περίοδο της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «το κυρίαρχο συναίσθημα που καταλαμβάνει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον, για το αν θα μπορούν να κρατηθούν στις δουλειές τους και αν θα μείνουν στην ύπαιθρο».

 

«Σήμερα, βρισκόμαστε σε έναν ιστορικό τόπο. Στο Κιλελέρ, που 110 χρόνια πριν οι αγρότες -με αγώνα- διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους απέναντι στην εκμετάλλευση των κόπων και των θυσιών από τους τσιφλικάδες. Η δίκαιη επίλυση του αγροτικού ζητήματος τότε έγινε μέσα από αγώνες και διεκδίκηση. Και αυτό είναι κάτι που μας δείχνει ότι και τώρα πρέπει να προτάξουμε τη διεκδίκηση αλλά και το σχέδιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «O τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με τις υπηρεσίες και με τον τουρισμό. Μια χώρα που δεν παράγει και δεν εξάγει δεν μπορεί να πάει μπροστά και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τις άμεσες ανάγκες των αγροτών, να χρηματοδοτήσει την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους, να τους δώσει ανάσα σε ρευστότητα με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία». Επίσης, υπογράμμισε επίσης ότι στόχος της επίσκεψής του στην περιοχή του Κιλελέρ είναι να «συζητήσουμε την ανάγκες ενός νέου παραγωγικού συμβολαίου».

Advertisement
MEGA

«Το κοινωνικό συμβόλαιο που χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά θα είναι λειψό αν δεν συνοδεύεται και από ένα παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιήσει τις ανταγωνιστικές δυνατότητες του τόπου, ώστε αυτός να μη στηρίζεται μόνο στις υπηρεσίες άλλα και στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων», συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «το παραγωγικό μοντέλο θα πρέπει να είναι στηριγμένο στο συνεταιριστικό κίνημα, το οποίο πρέπει να ανανεωθεί για να μπορέσει να δώσει τη δυνατότητα ανάκαμψης της παραγωγής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στεφάνου στον χώρο του Μνημείου, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλελέρ και του Πλατυκάμπου, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός του για την αγροτική παραγωγή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Φώναζε και απειλούσε διευθυντή δημοτικού σχολείου - Συνελήφθη πατέρας μαθητή

27/02/26 9:20 πμ

Θεσσαλονίκη: Φώναζε και απειλούσε διευθυντή δημοτικού σχολείου – Συνελήφθη πατέρας μαθητή

Καρδίτσα: Ολιστικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Ορεινότητας στη Λίμνη Πλαστήρα με στόχο την ανάπτυξη της ορεινής Ελλάδας

27/02/26 9:14 πμ

Καρδίτσα: Ολιστικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Ορεινότητας στη Λίμνη Πλαστήρα με στόχο την ανάπτυξη της ορεινής Ελλάδας

Τροχαίο στη Λ. Θηβών: Φορτηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και μηχανάκια – Τρεις τραυματίες

27/02/26 9:08 πμ

Τροχαίο στη Λ. Θηβών: Φορτηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και μηχανάκια – Τρεις τραυματίες

Λέρος: Δολοφονία 50χρονου- Δράστης ο γιος του έπειτα από καυγά

27/02/26 9:03 πμ

Λέρος: Δολοφονία 50χρονου – Δράστης ο 18χρονος γιος του έπειτα από καυγά

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με Μ. Ρούμπιο

27/02/26 8:54 πμ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με Μ. Ρούμπιο

Διπλωματικές πηγές για την τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ: Η επανάληψη νομικά ανυπόστατων ισχυρισμών δεν παράγει έννομα αποτελέσματα

27/02/26 8:46 πμ

Διπλωματικές πηγές για την τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ: Η επανάληψη νομικά ανυπόστατων ισχυρισμών δεν παράγει έννομα αποτελέσματα

Σέρρες: Τους έχτισαν την οικοδομή το 2007 αλλά δεν τους σύνδεσαν με την αποχέτευση - video

27/02/26 9:15 πμ

Σέρρες: Τους έχτισαν την οικοδομή το 2007 αλλά δεν τους σύνδεσαν με την αποχέτευση – video

Δανία: Βουλευτικές εκλογές στις 24 Μαρτίου προκήρυξε η πρωθυπουργός με την κρίση της Γροιλανδίας στο προσκήνιο

26/02/26 11:25 μμ

Δανία: Βουλευτικές εκλογές στις 24 Μαρτίου προκήρυξε η πρωθυπουργός με την κρίση της Γροιλανδίας στο προσκήνιο

Θεσσαλονίκη: Άνοδος στις αεροπορικές αφίξεις από 11 ευρωπαϊκές αγορές-στόχους της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με ποσοστά που αγγίζουν το 32%

27/02/26 8:36 πμ

Θεσσαλονίκη: Άνοδος στις αεροπορικές αφίξεις από 11 ευρωπαϊκές αγορές-στόχους της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας με ποσοστά που αγγίζουν το 32%

Ν.Ανδρουλάκης: Η απόφαση για τις υποκλοπές αποτελεί δικαίωση - Η Δημοκρατία νίκησε, το παρακράτος του Μαξίμου ηττήθηκε

26/02/26 11:02 μμ

Ν.Ανδρουλάκης: Η απόφαση για τις υποκλοπές αποτελεί δικαίωση – Η Δημοκρατία νίκησε, το παρακράτος του Μαξίμου ηττήθηκε

Καταγγελία για δολιοφθορά στην τηλεδιοίκηση, στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, λίγο πριν το Πλατύ της Ημαθίας, όπου άγνωστοι έκοψαν καλώδια τηλεδιοίκησης, έκανε σήμερα, Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος. Ο κ. Κυρανάκης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως πρόκειται για «καθαρή ενέργεια με στόχο να υπάρξουν νεκροί δύο ημέρες πριν την επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη». Όπως είπε πρόκειται για καλώδια τηλεδιοίκησης που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά τα Τέμπη. Τα συγκεκριμένα καλώδια, διευκρίνισε πως είχαν τοποθετηθεί με ειδική προστασία και επικάλυψη από τσιμέντο, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα κλοπών ή φθορών. «Πρόκειται για καθαρή δολιοφθορά από κάποιον που ήθελε νεκρούς δύο ημέρες πριν την επέτειο για τα Τέμπη. Πήγαν έσπασαν το τσιμέντο, έβγαλαν τα καλώδια, τα οποία έχουν διπλή επικάλυψη και προστασία, και με ειδικά εργαλεία τα έκοψαν. Δεν έκλεψαν κάτι, δεν είχαν οικονομικό όφελος, τα έκοψαν και έφυγαν» είπε χαρακτηριστικά. Αποτέλεσμα ήταν να τεθεί εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεδιοίκησης στο συγκεκριμένο σημείο. Ο κ. Κυρανάκης έκανε λόγο για «σοκαριστικό περιστατικό», επισημαίνοντας ότι παρά την ζημιά, το σιδηροδρομικό δίκτυο διαθέτει πλέον επιπλέον δικλείδες ασφαλείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα railway.gov.gr, μέσω της οποίας -όπως είπε- παρακολουθείται η θέση των τρένων με μεγάλη ακρίβεια. «Είμαστε πιο ασφαλείς από την εποχή των Τεμπών. Με το νέο σύστημα βλέπουμε πού βρίσκονται τα τρένα με ακρίβεια εκατοστού», κατέληξε, τονίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές διερευνούν την υπόθεση. Το πρόβλημα διορθώνεται και αναμένεται αποκατάσταση εντός της ημέρας.

26/02/26 10:58 μμ

Εισαγγελέας για την κοπή καλωδίων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Ξεχάστε τα διαστημικά ταξίδια μέσα από «σκουληκότρυπες» – Οι γέφυρες Αϊνστάιν-Ρόζεν ίσως ξαναγράφουν τον ίδιο τον χρόνο

26/02/26 11:06 μμ

Ξεχάστε τα διαστημικά ταξίδια μέσα από «σκουληκότρυπες» – Οι γέφυρες Αϊνστάιν-Ρόζεν ίσως ξαναγράφουν τον ίδιο τον χρόνο