Διπλωματικό Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του OPEN, ενώ ... Περισσότερα

Αλέξης Τσίπρας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

 Διπλωματικό Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του OPEN, ενώ αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση είπε ότι μετά τις εκλογές, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το πάρτι των επιχειρηματικών συμφερόντων θα λάβει τέλος.

Advertisement
 

   Ξεκινώντας από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είπε «Όλοι καταλάβαμε τι έγινε χθες στη Μαδρίτη, αλλά η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι είναι ικανοποιημένη» και προσέθεσε ότι ο πήχης της κυβέρνησης είναι χαμηλά καθώς εμφανίζεται ικανοποιημένη γιατί η Τουρκία δεν έθεσε θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών. «Η ανησυχία μας εδράζεται σε σοβαρότατα δεδομένα. Είχαμε μία ιστορική καμπή που είναι η επιβεβαίωση της στήριξης της Δύσης στην Τουρκία παρά το ότι εκφράζει μία ακραία αναθεωρητική πολιτική» ανέφερε και συνέχισε: «Υποστήκαμε μία δεινή διπλωματική ήττα. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός και είχαμε αυτά στη Μαδρίτη και παράλληλα το Turkaegean θα γύριζα με τα πόδια». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ασκεί μία επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που μας οδηγεί από ήττα σε ήττα. Και κάθε φορά βγάζει από το μανίκι νέα εξοπλιστικά προγράμματα». Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και την αγορά των φρεγατών Belharra και τον εκσυγχρονισμό των F-16, ωστόσο «έχουμε ευθύνη παράλληλα με την επαρκή άμυνα να βλέπουμε και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας».

   Για το θέμα των εκλογών εξέφραζε την πεποίθηση ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με μία προοδευτική κυβέρνηση και σημείωσε: «Αλλά αυτό προϋποθέτει την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι με καθαρή διαφορά». Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις μετεκλογικές συνεργασίας είπε: «Ο κ. Ανδρουλάκης λέει προεκλογικά ότι δεν συνεργάζεται, αλλά τους πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο λαός. Είναι αδιανόητο ένα κόμμα να θέτει τέτοια ζητήματα. Εδώ δεν κάνουμε αντιπαράθεση αξιωμάτων, πρέπει να συζητήσουμε το ποια κυβέρνηση θα απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας, επί τη βάση προγραμματικής σύγκλισης. Η κρίση των πολιτών θα βαρύνει και στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος στις πρώτες εκλογές με καθαρή διαφορά το ερώτημα της διακυβέρνησης θα απαντηθεί».

   Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η καθημερινότητα των πολιτών παίζει καθοριστικό ρόλο στη ψήφο τους, αλλά εγώ εστιάζω στις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε για να επουλωθεί το τραύμα των πολιτών» και προσέθεσε: «Στην Ευρώπη ο ενεργειακός πληθωρισμός είναι 39% στην Ελλάδα είναι 62%, αυτή η διαφορά είναι η ακρίβεια Μητσοτάκη. 1,5 δισ. ευρώ ήταν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας το τελευταίο εννεάμηνο. Η κυβέρνηση είπε ότι θα τα φορολογήσει αλλά δεν το έκανε. Έχουμε μία διπλή αισχροκέρδεια, των ιδιωτών και του κράτους. Η αύξηση των εσόδων του κράτους είναι 3,8 δισ. ευρώ, λόγω της αύξησης της φορολογίας. Και έρχεται μετά ο κ. Μητσοτάκης και δίνει προεκλογικά επιδόματα».

   Στο ερώτημα των πρόωρων εκλογών είπε ότι θεωρεί «ότι ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει εκλογές τον Σεπτέμβρη και γι αυτό του ζήτησα να ορίσει την ημερομηνία και ταυτόχρονα να κάνει τις θεσμικές κινήσεις και να ορίζει υπουργό Εσωτερικών». Προσέθεσε ότι «το πιο κρίσιμο είναι να υπάρξει στοιχειώδης ισοτιμία στα ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 15% κάλυψη στα ΜΜΕ και η ΝΔ έχει 75%. Είναι αυτό δημοκρατία; Εμείς λέμε να πάμε σε εκλογές με όρους ισοτιμίας».

   Κλείνοντας ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έστησε ειδικά δικαστήρια παραπέμποντας τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. «Την επόμενη μέρα των εκλογών θα τελειώσει το πάρτι και όποιος μετέχει στο πάρτι των επιχειρηματικών συμφερόντων. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα λάβει τέλος», υπογράμμισε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ απορρίπτουν νέους περιορισμούς του Πενταγώνου

15/10/25 8:41 πμ

Αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ απορρίπτουν νέους περιορισμούς του Πενταγώνου

Χιονοχώρι Σερρών — Το πέτρινο χωριό των Σερρών και οι γάτες του

15/10/25 8:36 πμ

Χιονοχώρι Σερρών — Το πέτρινο χωριό των Σερρών και οι γάτες του

Γερμανία: Διχασμένος ο κυβερνητικός συνασπισμός για τη στρατιωτική θητεία

15/10/25 8:33 πμ

Γερμανία: Διχασμένος ο κυβερνητικός συνασπισμός για τη στρατιωτική θητεία

Η Χαμάς θα παραδώσει στο Ισραήλ τα λείψανα άλλων 4 ομήρων σήμερα

15/10/25 8:27 πμ

Η Χαμάς θα παραδώσει στο Ισραήλ τα λείψανα άλλων 4 ομήρων σήμερα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θετική για την κοινωνία η μείωση τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα

15/10/25 8:22 πμ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θετική για την κοινωνία η μείωση τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα – Αναλυτικός κατάλογος των κωδικών

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Να δούμε κάθε εμπόδιο με διαφορετική ματιά

15/10/25 8:12 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού: Να δούμε κάθε εμπόδιο με διαφορετική ματιά

Από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

15/10/25 8:06 πμ

Από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

EU–Western Balkans Investment Forum στα Τίρανα - Συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως ΕΣΠΑ

15/10/25 7:58 πμ

EU–Western Balkans Investment Forum στα Τίρανα – Συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως ΕΣΠΑ

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Παλαιστίνια υπουργό Εξωτερικών

15/10/25 12:26 πμ

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Παλαιστίνια υπουργό Εξωτερικών

Θρήνος στη Λαμία: Το τελευταίο «αντίο» στην εκπαιδευτικό που «έφυγε» πηγαίνοντας στο μάθημα

15/10/25 12:23 πμ

Θρήνος στη Λαμία: Το τελευταίο «αντίο» στην εκπαιδευτικό που «έφυγε» πηγαίνοντας στο μάθημα

Ο Νοέμβριος αναμένεται θερμότερος από τα κανονικά επίπεδα, δείχνουν 400 σενάρια – Δείτε χάρτες

15/10/25 12:16 πμ

Ο Νοέμβριος αναμένεται θερμότερος από τα κανονικά επίπεδα, δείχνουν 400 σενάρια – χάρτες

Εγκεφαλικά νεκρό το 3χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο

15/10/25 12:08 πμ

Εγκεφαλικά νεκρό το 3χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον πάτο πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο