Κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του «Ιανού» και των συνεπειών του στις τοπικές κοινωνίες που επλήγησαν, αλλά και στα ΜΜΕ για την κάλυψη των γεγονότων ασκεί με σημερινή του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του «Ιανού» και των συνεπειών του στις τοπικές κοινωνίες που επλήγησαν, αλλά και στα ΜΜΕ για την κάλυψη των γεγονότων ασκεί με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τσίπρας.

Advertisement
 

 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Τσίπρας: «Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από το πέρασμα του Ιανού και υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς γεφύρια και δρόμους. Ενώ στο Ιόνιο, στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη, δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης».

Σημειώνει με σκωπτικό ύφος αποδίδοντας ευθύνες στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της ΝΔ αλλά και στα ΜΜΕ: «Βέβαια, δεν έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε την απαίτηση μια φυσική καταστροφή να απασχολεί τα δελτία των ειδήσεων επί εβδομάδες. Ούτε κανείς τώρα θα αναζητήσει ευθύνες στους αυτοδιοικητικούς της ΝΔ για ελλιπή σχεδιασμό, καθαρισμό ρεμάτων και αντιπλημμυρικών έργων. Ούτε κανείς θα κάνει ρεπορτάζ από τα αποκλεισμένα χωριά για να διερωτηθεί πώς επιβιώνουν τόσες μέρες οι κάτοικοί τους. Και το κυριότερο, κανείς δεν θα ασχοληθεί με τους πλημμυροπαθείς. Με τους κατεστραμμένους επαγγελματίες της Καρδίτσας. Με τους αγρότες που έχασαν όλη τη σοδειά λίγο πριν τη συγκομιδή, γιατί σάπισε το βαμβάκι. Με τους κτηνοτρόφους που είδαν τις μονάδες τους να καταστρέφονται και τα ζώα τους να πνίγονται».

 

Αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν παρόμοια γεγονότα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Και κανείς δεν θα αναρωτηθεί αν όσοι έπαθαν ζημιές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μπορούν να ανταπεξέλθουν τώρα με μία αποζημίωση 5 ή 8 χιλιάδων ευρώ. Και αυτήν τη φορά δεν θα πάει, όπως στη Μάνδρα, ούτε ο εφοπλιστής κος Μαρινάκης, να τους μοιράσει έστω ένα κρουασάν… Ούτε καν αυτό».

 

Ακολούθως στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού: «Το πιο εξοργιστικό όμως δεν είναι ότι το μιντιακό κατεστημένο έπνιξε για δεύτερη φορά μετά την πλημμύρα τους πλημμυροπαθείς. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι στην καθυστερημένη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ο κος Μητσοτάκης φρόντισε να εξαφανίσει από το πλάι του, τόσο τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας. Αυτούς δηλαδή που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων και για τα αντιπλημμυρικά, που ήταν και η αιτία που πνίγηκε η Καρδίτσα. Και το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι πέρασε μία εβδομάδα και κανείς τους δεν σκέφτηκε να κάνει αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, σχεδόν σε κάθε φυσική καταστροφή: Να κινητοποιήσουν το στρατό και να έχουν σε λίγα εικοσιτετράωρα τους δρόμους ανοιχτούς και τις γέφυρες αποκαταστημένες, όπως έγινε σε πολλές περιπτώσεις καταστροφών στην Κρήτη, στη Σκόπελο και αλλού. Γιατί δεν το έκαναν; Μα γιατί αν έρθει ο στρατός και αποκαταστήσει τις ζημιές πώς θα γίνουν οι αναθέσεις; Κλέφτες θα γίνουν οι φίλοι εργολάβοι; Αλλά είπαμε, η κυβέρνηση των αρίστων έχει ένα δόγμα που τηρεί ευλαβικά: Κάνει την κρίση ευκαιρία…».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο