Κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συστάσεις τους προς τους πολίτες, ασκεί με ανάρτησή του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συστάσεις τους προς τους πολίτες, ασκεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Από την κριτική του κ. Τσίπρα δεν μένουν εκτός τα ΜΜΕ, τα οποία όπως αναφέρει, εν αντιθέσει με ότι έπρατταν μέχρι και πριν από δύο χρόνια, τώρα όχι απλώς δεν ασκούν κριτική αλλά επαινούν την κυβέρνηση.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Κάθε χρόνο, σε κάθε χιονιά, όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν οι δρόμοι και ιδίως η Εθνική Οδός για να μην κοπεί η χώρα στα δυο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως, τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα. Την κλείνει από μόνη της. Και για όσο χρειαστεί. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Ακολούθως απευθύνεται στον πρωθυπουργό με αναφορά στην δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Για όσους είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού το επιτελικό κράτος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τόσο δευτερεύοντα ζητήματα, όπως η διάνοιξη των δρόμων, η πρωθυπουργική σύσταση είναι υπομονή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, μείνετε σπίτι. Πως μπορεί κανείς να κάνει άσκοπες μετακινήσεις όταν έχουμε lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννιά, ενώ πριν χρειάζεται sms για να βγεις από το σπίτι σου, είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα.

Advertisement
MEGA

Όπως επίσης ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι πόσο υπομονή μπορεί να ζητήσει κανείς από τους πολίτες της μισής Αττικής που είναι μεν κλεισμένοι ή αποκλεισμένοι στα σπίτια τους αλλά χωρίς ρεύμα. Από τους πολίτες δηλαδή που μέσα στο κρύο παραμένουν για πάνω από ένα 24ωρο χωρίς θέρμανση, σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς νερό, επειδή έχουν αφήσει τον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, χωρίς επαρκές προσωπικό για να διορθώσει τις βλάβες».

Ακολούθως αναφέρεται με σκωπτικό τρόπο στην συμπεριφορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης:

«Σε κάθε περίπτωση όμως, ας μη γινόμαστε κακεντρεχείς. Το επιτελικό κράτος τα πάει θαυμάσια. Και αν αυτό δεν το βιώνουν οι πολίτες που δεινοπαθούν, το επιβεβαιώνουν ωστόσο τα περισσότερα ΜΜΕ. Τα ίδια ακριβώς που δυο χρόνια πριν έσπαγαν τα μικρόφωνα, αν η Εθνική έκλεινε για 15 λεπτά, ενώ σήμερα επαινούν νυχθημερόν τη φοβερή επιτελική ιδέα να κλείσει για δύο ολόκληρες μέρες. Βέβαια η απάντηση στη διαρκώς αποκλίνουσα αίσθηση των πολιτών και στις διαπιστώσεις του Τύπου, ίσως να κρύβεται στη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στη Βουλή, σε καθεστώς απόλυτης σιγής. Εκεί όπου η κυβέρνηση αποφάσισε και νομοθέτησε να κάνει δώρο ακόμα 20 εκατομμύρια ευρώ στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να διπλασιάσει τους μισθούς των δικών της παιδιών που μπήκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην ΕΡΤ. Να πληρώνει δηλαδή δίπλα ο φορολογούμενος την κυβερνητική προπαγάνδα και τους λογοκριτές. Δεν ξέρω αν τελικά ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους βούλιαξε στο χιόνι, αλλά ο μηχανισμός της επιτελικής προπαγάνδας αποδεικνύεται εξαιρετικά στιβαρός, αν και μας κοστίζει κάτι παραπάνω».

 
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

26/08/25 4:46 μμ

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών

26/08/25 4:41 μμ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών, η κορυφαία καλοκαιρινή συνάντηση φίλων της αστρονομίας και της φύσης

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

26/08/25 4:34 μμ

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα "προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα", αποφάνθηκε δικαστήριο

26/08/25 4:28 μμ

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα “προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα”, αποφάνθηκε δικαστήριο

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

26/08/25 3:49 μμ

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

26/08/25 3:43 μμ

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

26/08/25 3:39 μμ

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

26/08/25 3:33 μμ

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Χαλκιδική: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης με λεία 165.000 ευρώ

26/08/25 3:30 μμ

Χαλκιδική: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης με λεία 165.000 ευρώ

Πώς να σώσεις τον σκύλο σου και πώς μπορεί να σε σώσει κι εκείνος

26/08/25 3:25 μμ

Πώς να σώσεις τον σκύλο σου και πώς μπορεί να σε σώσει κι εκείνος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

26/08/25 12:08 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διαγωνισμός Γαστρονομίας στην SEREXPO 2025 - Μεγάλη η συμμετοχή των Συλλόγων

26/08/25 12:03 μμ

Διαγωνισμός Γαστρονομίας στην SEREXPO 2025 – Μεγάλη η συμμετοχή των Συλλόγων