Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
12 C
Serres

Αλ. Τσίπρας: Προχειρότητα και παλινωδίες της κυβέρνησης στην επανεκκίνηση του τουρισμού

Ο τουρισμός «δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι εθνικό θέμα και πρέπει η κρίση αυτή να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, όχι με προχειρότητα, η οικονομική και θεσμική στήριξη να γίνει με σχεδιασμό, σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του κλάδους»

 

είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση ότι αντιμετώπισε την επανεκκίνηση του τουρισμού «με προχειρότητα και ανευθυνότητα» κι έκανε λόγο για «παλινωδίες» του υπουργού Τουρισμού. Επανέλαβε τις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του τουρισμού και ζήτησε η κυβέρνηση να πάρει πίσω την ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομίας, Τουρισμού, Υγείας που προβλέπει, όπως είπε, «δωμάτια καραντίνας σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, σε κάθε τουριστική μονάδα ξεχωριστά και συγκεκριμένα για κάθε 10 δωμάτια ένα, έως 50 δωμάτια δύο και το 3% για πάνω από 50 δωμάτια». Μίλησε για «άλλη μια απόφαση που μπορεί να αποβεί καταστροφική», προσθέτοντας ότι πρέπει να την πάρει πίσω η κυβέρνηση και να προσανατολιστεί σε ξεχωριστές μονάδες για περιπτώσεις καραντίνας, αν χρειαστεί. Αυτό, τόνισε, για υγειονομικούς λόγους, «γιατί πώς είναι δυνατόν μέσα σε ξενοδοχείο που έχει τουρίστες, αν υπάρχει ένα κρούσμα, να βρίσκεται στον ίδιο χώρο;», αλλά και για λόγους προβολής, διότι «φανταστείτε τον αντίκτυπο και για τις ξενοδοχειακές μονάδες και για τις περιοχές, αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρχει κίνηση για το υπόλοιπο τουριστικό διάστημα».




Babis

«Δεν σας κρύβω ότι κι εμάς μας απασχολεί η ΚΥΑ» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΕΤΕ ρωτήθηκε και κατέθεσε την άποψη ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να είναι «δυνητικό» και «επουδενί υποχρεωτικό». «Γιατί όταν μιλάς για καταλύματα και ξενοδοχεία, μιλάς από το πολύ μικρό, το οικογενειακό των 10 δωματίων, μέχρι την πολύ μεγάλη μονάδα των χιλιάδων δωματίων».

«Θεωρώ ότι θα αλλάξει αυτή απόφαση» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τέτοια απόφαση «θα λειτουργήσει αποτρεπτικά να μην ανοίξουν επιχειρήσεις».

ΠολιτικήΑλ. Τσίπρας: Προχειρότητα και παλινωδίες της κυβέρνησης στην επανεκκίνηση του τουρισμού

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη...

ΝΔ: Η εκλογή του Κ. Χατζηδάκη στο ΕΛΚ αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα

Καλή επιτυχία στο νέο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση στελέχους της ΝΔ

Ερήμην καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Τελευταία Νέα