Για «δηλητηριώδη σεξιστικά σχόλια που αναπαράγουν πατριαρχικά πρότυπα και δεν έχουν καμία θέση στη Βουλή και στην ελληνική κοινωνία» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας το ... Περισσότερα

Αλ. Χαρίτσης: Διαπράξατε «ύβρι» και τώρα είναι η ώρα της «νέμεσης»

Epilogestv

Epilogestv

Για «δηλητηριώδη σεξιστικά σχόλια που αναπαράγουν πατριαρχικά πρότυπα και δεν έχουν καμία θέση στη Βουλή και στην ελληνική κοινωνία» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας το επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Advertisement
 

Ο Αλ. Χαρίτσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι κάνει «πολύ μεγάλο λάθος» αν πιστεύει ότι «εξασφαλίζοντας απόψε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», «καθάρισε με το έγκλημα στα Τεμπη», καθώς δεν έχει υπολογίσει «το λαό που πλημμυρίζει τις πλατείες σε όλη τη χώρα». «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, θα σας πνίξει και θα ξεπλύνει τα άθλια ψέματά σας», διαμήνυσε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι διέπραξε «ύβρι» και τώρα είναι η ώρα της «νέμεσης», γιατί τα Τέμπη, τόνισε «δεν ήταν ατύχημα, ήταν κρατικό έγκλημα με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν έγινε «μόνο ένα έγκλημα», αλλά «περισσότερα», με «πρώτο και κύριο αυτό της κυβερνητικής συγκάλυψης», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πληθώρα «ψεμάτων».

«Τα ψέματα, το θράσος και η αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη τραβάει όλο το πολιτικό σύστημα στον βούρκο», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, κάνοντας λόγο για μια «καμπή της Ιστορίας» και έναν «πρωτοφανή ξεσηκωμό εδώ και μισό αιώνα» που προκαλεί «σεισμό» στα «θεμέλια ενός καθεστώτος που μέχρι χτες φάνταζε κυρίαρχο».

Αναφερόμενος στη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις τελευταίες συγκεντρώσεις, υπογράμμισε πως οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο απαιτούν «δικαιοσύνη», «κάθαρση», «οξυγόνο» και τελικά «αντικρύζουν έναν πρωθυπουργό να τους κουνάει το δάχτυλο».

«Δεν είστε κατήγορος, κ. Μητσοτάκη. Απολογούμενος είστε. Δεν βάζετε εσείς τα ερωτήματα, κ. Μητσοτάκη. Απαντήσεις πρέπει να δώσετε. Και θα τις δώσετε», είπε ο Αλ. Χαρίτσης, απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό για τους λόγους που «έσπευσε να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος» και να «διαβεβαιώσει τί μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία» και ότι «δεν υπήρξε μπάζωμα», που μίλησε «για θεωρίες συνωμοσίας».

Αναφέρθηκε και στις τελευταίες αποκαλύψεις και στο «περιβόητο μέιλ», ενώ διερωτήθηκε αν «θα καταθέσουν όλοι οι αποδέκτες του μέιλ στην προανακριτική» και αν «θα γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών οποιουδήποτε χρειαστεί και όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, αν χρειαστεί».

«Σταματήστε να απευθύνεστε σε όλους εμάς, σε όλη την κοινωνία, σαν να απευθύνεστε σε ανόητους. Το μέιλ που δόθηκε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει αυτό που λέμε από την αρχή», σημείωσε, τονίζοντας πως με αυτό ο κ. Τριαντόπουλος προχωράει σε «ομολογία ενοχής».

Συνεχίζοντας τα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, ζήτησε το λόγο για την «Εξεταστική Επιτροπή – παρωδία, με βουλευτές της κυβέρνησης να τραμπουκίζουν βουλευτές της αντιπολίτευσης» και να «μην καλούνται ουσιαστικοί μάρτυρες», ενώ όπως είπε, «προστατεύεται μέχρι σήμερα ο κ. Καραμανλής», ο οποίος «ήξερε πολύ καλά τα προβλήματα ασφάλειας στα τραίνα».

Συνολικά, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκανε «ό,τι μπορούσε για να καλύψει τα ίχνη αυτού του εγκλήματος», μετατρέποντας σε «ερευνητές» τους συγγενείς των θυμάτων, χωρίς να ζητήσει ούτε «μία συγγνώμη».

«Θα απαντήσετε κ. Μητσοτάκη σε όλα αυτά. Καταστρατηγήσατε το Σύνταγμα, καταπατήσατε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αποκρύψατε στοιχεία, βεβηλώσατε τον τόπο του εγκλήματος, αισχρολογήσατε εις βάρος των οικογενειών των θυμάτων, χυδαιολογήσατε εις βάρος της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχετε απαξιωθεί πολιτικά αλλά και ηθικά».

Επαναλαμβάνοντας, τα περί «καθεστώτος», προειδοποίησε ότι «τα αλαζονικά καθεστώτα καταρρέουν με πάταγο» και τόνισε ότι πρόκειται για «ένα καθεστώς που βαρύνεται και με πολλά άλλα», από τις «υποκλοπές», μέχρι την «αισχροκέρδεια» και τη «διάλυση» των «δημόσιων νοσοκομείων και των εργασιακών σχέσεων».

«Δεν ζήτησε ο λαός να πάει πιο ψηλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, Ζήτησε να πέσει! Να φύγει ο Μητσοτάκης! Να αναπνεύσει η χώρα», είπε, υπογραμμίζοντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και πως «ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να κληθεί να αποφασίσει».

«Τα Τέμπη θα είναι το τέλος αυτής της αντικοινωνικής κυβέρνησης», συνέχισε, σημειώνοντας πως ο λαός δεν θα περιμένει το 2027.

Advertisement
MEGA

Επιπρόσθετα, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να διχάσει τον κόσμο, καταλογίζοντας του ένα «ρουσφετολογικό σύστημα» , στο πλαίσιο του οποίο ο μοιραίος σταθμάρχης, τοποθετήθηκε παράνομα στη Λάρισα, ενώ άφησε αιχμές για «καινούρια μπίζνα» στο σιδηρόδρομο και «περικοπές» προκειμένου «να ταΐσουν την οικονομία του πολέμου».

«Όχι άλλα ψέματα κ. Μητσοτάκη. Πείτε μια φορά την αλήθεια. Επιστρέψατε από τη χθεσινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής σαν αποσυνάγωγος», σχολίασε ο Αλ. Χαρίτσης, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «βάζει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Αππαντώντας στο «τελευταίο» όπως είπε «επιχείρημα» του «χάους», είπε: «Το χάος είστε εσείς», ζητώντας και πάλι «να δώσει τη λύση ο κυρίαρχος λαός».

Κλείνοντας, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ιστορικές στιγμές» και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα μετά τα συλλαλητήρια της προηγουμένης εβδομάδας και τη μαζική καθολική διαμαρτυρία με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους είναι μια άλλη χώρα. Η Αριστερά έχει το καθήκον να παλέψει για Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Ειρήνη», κατέληξε.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε

25/12/25 1:01 πμ

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε

Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπ στην ταινία «Peaky Blinders: The Immortal Man»

25/12/25 12:58 πμ

Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπ στην ταινία «Peaky Blinders: The Immortal Man»

Ν. Δένδιας: Δημιουργούμε τη δεύτερη μονάδα παραγωγής drones στην Ελλάδα

25/12/25 12:50 πμ

Ν. Δένδιας: Δημιουργούμε τη δεύτερη μονάδα παραγωγής drones στην Ελλάδα

Πιθανόν οβίδα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι

25/12/25 12:47 πμ

Πιθανόν οβίδα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έκανε έκπληξη σε 94χρονη θαυμάστριά του

25/12/25 12:42 πμ

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έκανε έκπληξη σε 94χρονη θαυμάστριά του

Τουρκία-Συντριβή Falcon: Σε ουδέτερη χώρα η ανάλυση του μαύρου κουτιού

25/12/25 12:37 πμ

Τουρκία-Συντριβή Falcon: Σε ουδέτερη χώρα η ανάλυση του μαύρου κουτιού

Τετραήμερο κινηματογραφικών εμπειριών VR που δεν προβάλλονται απλώς, αλλά περιβάλλουν τον θεατή από την Poetics

25/12/25 12:28 πμ

Τετραήμερο κινηματογραφικών εμπειριών VR που δεν προβάλλονται απλώς, αλλά περιβάλλουν τον θεατή από την Poetics

Γιορτινή κίνηση με τους καταναλωτές να ψωνίζουν με μέτρο και ανάλογα με το... πορτοφόλι τους

25/12/25 12:23 πμ

Γιορτινή κίνηση με τους καταναλωτές να ψωνίζουν με μέτρο και ανάλογα με το… πορτοφόλι τους

Δεκατριάχρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από νεαρούς

25/12/25 12:17 πμ

Δεκατριάχρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από νεαρούς

Συνελήφθη 36χρονος διωκόμενος για αδικήματα αθλητικής βίας

25/12/25 12:12 πμ

Συνελήφθη 36χρονος διωκόμενος για αδικήματα αθλητικής βίας

Εορτολόγιο: Χριστούγεννα η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Δεκεμβρίου

24/12/25 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Χριστούγεννα η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Δεκεμβρίου

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε

24/12/25 11:44 μμ

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε