15.4 C
Serres

Αλδεσλευκίνη: Το φάρμακο για τον καρκίνο θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών

Date:

Η αλδεσλευκίνη, το φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία του καρκίνου των νεφρών, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, μειώνοντας τη φλεγμονή στις αρτηρίες υποδεικνύει μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας στο Λονδίνο, περιλάμβανε 60 ασθενείς που είχαν υποστεί πρόσφατα καρδιακή προσβολή ή στηθάγχη. Οι ασθενείς έλαβαν χαμηλές δόσεις αλδεσλευκίνης ή εικονικό φάρμακο για οκτώ εβδομάδες και παρουσίασαν μείωση της φλεγμονής κατά 7,7% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, με την πιο έντονη μείωση στις πλέον φλεγμονώδεις αρτηρίες.

Ο καθηγητής Ζίαντ Μαλάτ δήλωσε ότι, εάν αυτά τα ευρήματα επιβεβαιωθούν σε μεγαλύτερες μελέτες, το φάρμακο θα μπορούσε να ενσωματωθεί στη ρουτίνα θεραπείας μετά από καρδιακή προσβολή μέσα σε 5 έως 10 χρόνια.





Περίπου 100.000 άτομα ετησίως νοσηλεύονται μετά από καρδιακή προσβολή, με ρίσκο 10-20% να υποστούν δεύτερη προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η Δρ. Sonya Babu-Narayan, αναπληρώτρια ιατρική διευθύντρια της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (BHF), δήλωσε ότι μια θεραπεία που μειώνει τη φλεγμονή μετά από καρδιακή προσβολή θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, βοηθώντας τους γιατρούς να διακόψουν τον επικίνδυνο κύκλο φλεγμονής που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών.

πηγή ertnews.gr

ΥγείαΑλδεσλευκίνη: Το φάρμακο για τον καρκίνο θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υπουργείο Υγείας: Η προκήρυξη για προσλήψεις 324 γιατρών στα Κέντρα Υγείας

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα...

Ινομυώματα: Πότε και πώς πρέπει να αφαιρούνται;

Μειωμένη πιθανότητα επιπλοκών έχουν οι γυναίκες με ινομυώματα που...

Λοιμώξεις του ουροποιητικού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από λοιμώξεις...

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά παρτίδες λευκής και καστανής ζάχαρης

Παρτίδες λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης, καθώς και καστανής από ζαχαροκάλαμο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα