Την άμεση παρέμβαση, τόσο του Υπουγού Εξωτερικών, όσο και των εισαγγελικών Αρχών ζητά ο Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να δοθεί στον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο το διαβατήριό του, ώστε να ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την άμεση παρέμβαση, τόσο του Υπουγού Εξωτερικών, όσο και των εισαγγελικών Αρχών ζητά ο Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να δοθεί στον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο το διαβατήριό του, ώστε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να νοσηλευθεί.

Advertisement
 

 

 

Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος στην επιστολή του κατηγορεί δύο υπαλλήλους ότι παρακωλύουν τις απαιτούμενες διαδικασίες και σκοπίμως δεν παραδίδουν στον κ. Ειρηναίομ το διαβατήριο του με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει να «διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής»

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που απεστειλε ο κ. Αλέξης Κούγιας

Από: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Προς: 1) Τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νικόλαο Δένδια

2) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

3) Τον Αναπληρωτή Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Δημήτριο Δασούλα

4) Τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη

Κύριε Υπουργέ, κύριε Αναπληρωτά Υπουργέ, κύριε Αναπληρωτά Ευσαγγελεύ του Αρείου Πάγου, κύριε Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών,

Από εικοσαετίας είμαι δικηγόρος του Πρώην Εξάρχου του Πανάγιου Τάφου και μετέπειτα Πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Ειρηναίου.

Είναι γνωστά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων, λόγω​ του​ από δεκαπενταετίας και πλέον εγκλεισμού του σε ένα κελί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μετά την εκθρόνιση του και του αποκλεισμού του από το να έρθει σε επαφή ακόμη και με τον συνήγορό του.

Λόγω αυτής της σωματικής ταλαιπωρίας του, της υποσιτίσεως του και του προκεχωρημένου της ηλικίας του, είναι πλέον 79 ετών, η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί ακραία και ήδη πάσχει από βαρύτατη λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο ίδιος ευρίσκεται σε επίπεδο απώλειας της συνειδήσεως με ορισμένα φωτεινά διαλείμματα.

Η οικογένειά του και οι συνεργάτες του, των πατριαρχικών του υποχρεώσεων προ της εκθρονίσεώς του, έχουν έρθει σε επαφή​ ​τόσο με ​το Τζάνειο Νοσοκομείο, όσο και με εξειδικευμένους ιατρούς, ώστε ο ακραία, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ταλαιπωρημένος Πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων, να νοσηλευτεί, και αν είναι δυνατόν, να αποκατασταθεί η υγεία του, γεγονός αβέβαιον.

Ενώ είναι αυτή η κατάσταση της υγείας του Πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων, το Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα και συγκεκριμένα μια προξενική υπάλληλος, η οποία ονομάζεται Αικατερίνη Δήμα, θέλω να πιστεύω εν αγνοία του Προξένου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα, κ. Σοφιανόπουλου, τον επισκέπτεται καθημερινά τουλάχιστον, κάνοντάς του τις ίδιες ερωτήσεις, υποβάλλοντας τον σε μια ακραία δοκιμασία, λόγω της υγείας του, προβάλλοντας στους οικείους του την κωμική δικαιολογία ότι εάν δεν έχει τη ρητή συναίνεση του ίδιου, δεν μπορεί να του παραδώσει το διαβατήριο του, το οποίο παράνομα κατακρατεί, προκειμένου να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Επικοινώνησα προσωπικώς με την κα. Αικατερίνη Δήμα, η οποία μόλις άκουσε το ονοματεπώνυμο μου και τον λόγο για τον οποίο της τηλεφώνησα ( η επικοινωνία προκύπτει από τις εξερχόμενες κλήσεις του κινητού μου τηλεφώνου) ξαφνικά άρχισε να υποκρίνεται ότι δήθεν δεν με ακούει καλά, αρχικά, και ακολούθως ότι δεν με ακούει σχεδόν καθόλου και να επικοινωνήσω πάλι μαζί της.

Από εκείνη την ημέρα, την Παρασκευή 09.08.2019, η κα. Αικατερίνη Δήμα δεν απαντά στις κλήσεις μου στο κινητό της τηλέφωνο, και παρά τις προσπάθειές μου, το ίδιο συμβαίνει και στις κλήσεις που έχω κάνει στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του Προξενείου, όπου ο αρμόδιος υπάλληλος, ο οποίος αρνήθηκε να μου δώσει το ονοματεπώνυμο του, ενώ απαντά στην κλήση, μόλις ακούει το όνομά μου, μου λέει ότι δεν είναι καλή η επικοινωνία μας και να καλέσω πάλι και στην συνέχεια δεν απαντά στην κλήση μου.

Advertisement

Επειδή κατά τη νομική μου κρίση οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, με τους οποίους επικοινώνησα (οι ημέρες και οι ώρες προκύπτουν από τις εξερχόμενες κλήσεις στο κινητό μου τηλέφωνο), διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, αφού αδικαιολόγητα αφενός​ μεν δεν παραδίδουν το διαβατήριο στον Πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο​ και ​ αφετέρου δεν μου δίδουν μια επαρκή εξήγηση για τους λόγους που συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο.

Επειδή είστε αποκλειστικά αρμόδιοι να διασώσετε τη ζωή του Πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων και συγχρόνως να πράξετε τα δέοντα εις βάρος αυτών των προξενικών υπαλλήλων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Αιτούμαι την άμεση και νομική παρέμβασή σας.

Αθήνα, 12.08.2019

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Κούγιας

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

 

dogma.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

17/12/25 8:02 μμ

Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ - Υπερψηφίστηκε η συνεποπτεία της ΗΔΥΚΑ με το υπουργείο Υγείας

17/12/25 7:53 μμ

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ – Υπερψηφίστηκε η συνεποπτεία της ΗΔΥΚΑ με το υπουργείο Υγείας

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ

17/12/25 7:36 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ

Στη φυλακή η μαθήτρια που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της σε σχολείο της Κυψέλης

17/12/25 7:24 μμ

Στη φυλακή η μαθήτρια που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της σε σχολείο της Κυψέλης

Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 7:15 μμ

Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες

17/12/25 7:11 μμ

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες

Το ΠΑΜΑΚ στη διοργάνωση του 24oυ συνεδρίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος

17/12/25 7:07 μμ

Το ΠΑΜΑΚ στη διοργάνωση του 24oυ συνεδρίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος

Το ρομπότ Pepper του ΚΕΠΚΑ μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους

17/12/25 7:04 μμ

Το ρομπότ Pepper του ΚΕΠΚΑ μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους

Δίκη Χρυσής Αυγής - Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

17/12/25 7:00 μμ

Δίκη Χρυσής Αυγής – Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

Άρση της ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου με 225 ψήφους υπέρ

17/12/25 3:51 μμ

Άρση της ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου με 225 ψήφους υπέρ

Βραβεία αριστείας και ραντεβού για την Παρασκευή και 13 Απριλίου του 2029 από τη Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

17/12/25 3:41 μμ

Βραβεία αριστείας και ραντεβού για την Παρασκευή και 13 Απριλίου του 2029 από τη Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας την Πέμπτη η τηλεματική του ΟΑΣΘ

17/12/25 3:37 μμ

Προσωρινά εκτός λειτουργίας την Πέμπτη η τηλεματική του ΟΑΣΘ