Για ηθική δικαίωση κάνουν λόγο οι γονείς του Άλκη Καμπανού μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε ισόβια σε επτά από τους 12 κατηγορούμενους για την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για ηθική δικαίωση κάνουν λόγο οι γονείς του Άλκη Καμπανού μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επέβαλε ισόβια σε επτά από τους 12 κατηγορούμενους για την δολοφονία του γιου τους, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε αποφάσισε πολυετείς καθείρξεις.

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού, Μελίνα Κακουλίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι μια μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω».

Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός είπε ότι «υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ηρεμία μου. Μαζί με την σύζυγο που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε η δικαίωση.

Ευχαριστώ τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε στον δικαστικό αγώνα. Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Υπήρξε έγκλημα και επήλθε η τιμωρία».

«Η δικαιοσύνη είναι ακέραιη και επέβαλλε τη δίκαιη ποινή»

«Ήταν η τελευταία πράξη ενός δράματος και δεν έχει καμία δόση υπερβολής αυτό που λέω, γιατί κάθε συνεδρίαση αυτής της μαραθώνιας δίκης ήταν ένας Γολγοθάς για αυτούς τους δύο υπέροχους ανθρώπους που είναι τιμή μου πραγματικά το ότι μου εμπιστεύτηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, εμείς ως συνήγοροι, εγώ και ο κύριος Κούγιας, θέλω να πιστεύω πως επιδείξαμε νομικό πολιτισμό. Είναι δεδομένο ότι αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν τι είναι ήθος, πολιτισμός και αξιοπρέπεια», τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας κ. Πουλτσίδης.

Παράλληλα υπογράμμισε πως οι κατηγορούμενοι «ηλικιακά είναι παιδιά αλλά εγκληματικά είναι ψύχραιμοι και ώριμοι. Ορθώς το δικαστήριο δεν αναγνώρισε καμία ελαφρυντική περίσταση. Οι ποινές ήταν πραγματικά δίκαιες. Ήταν 12, ήταν τρεις. Ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν αστακοί, ήταν άοπλοι. Ήταν οι ψυχές τους γεμάτες μίσος και κακία και ήταν οι ψυχές αυτών των παιδιών γεμάτες αγάπη. Η δικαιοσύνη είναι ακέραιη και επέβαλλε τη δίκαιη ποινή».

Advertisement
MEGA

Συνήγορος υπεράσπισης: «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι»

Η συνήγορος του δεύτερου καταδικασθέντα, Παρασκευή Σεραΐδου, τόνισε από την πλευρά της πως «ολοκληρώθηκε μια μαραθώνια διαδικασία, ένα δικαστήριο που κράτησε περίπου επτά μήνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Εμείς από την πλευρά μας εκφράζουμε τα παράπονα ότι ουσιαστικά δεν επικράτησε η λογική εκτίμηση των πραγμάτων προφανώς υπό το βάρος των κοινωνικών διαστάσεων που έχει πάρει η υπόθεση. Θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εκτίμηση των περιστατικών.

Ακόμη σημείωσε πως ο πελάτης της είναι συντετριμμένος και γεμάτος λύπη και πως από την αρχή ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη.

πηγή newsit.gr

φωτο INTIME


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 5:32 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 5:21 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 5:04 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 4:54 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 4:50 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 4:35 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 4:22 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 3:58 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο

03/04/26 3:28 μμ

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της συζύγου του Ζότα

03/04/26 3:23 μμ

Αρμπελόα: «Ας αφήσουμε πίσω μας το γόνατο του Μπαπέ και ας απολαύσουμε τα γκολ του»

03/04/26 3:12 μμ

Εβερτον: Μένει ο Τζακ Γκρίλις