Παρόλο που το ημερολόγιο δείχνει Ιανουάριο, ο καιρός θυμίζει τουλάχιστον την άνοιξη αφού κυριαρχεί η ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία – κατά τόπους – πλησιάζει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Παρόλο που το ημερολόγιο δείχνει Ιανουάριο, ο καιρός θυμίζει τουλάχιστον την άνοιξη αφού κυριαρχεί η ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία – κατά τόπους – πλησιάζει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
 

Ωστόσο, οι συνθήκες θα αλλάξουν από την προσεχή Δευτέρα (09/01), καθώς έρχεται κρύο, αλλά και χιόνια.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, έχει αναφέρει από την Πέμπτη (05/01) πως επιδείνωση θα έχουμε, την Τρίτη (10/01), από τα δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ανατολικά νησιωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Χιόνια αναμένονται, επίσης, την Τρίτη (10/01) και κάτω από το υψόμετρο των 1.000 μέτρων στη βόρεια Ελλάδα, όπως στη Φλώρινα, αλλά ακόμα και στη Λάρισα.

Καλοκαιρία και την Κυριακή (08/01)

Χωρίς ιδιαίτερα και επικίνδυνα φαινόμενα αναμένεται να κυλήσει η Κυριακή (08/01), επομένως η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά – για την εποχή – επίπεδα, αγγίζοντας τοπικά τους 19 βαθμούς Κελσίου. Δεν αποκλείεται, μονάχα, να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια της χώρας

Έτσι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Ακόμα, οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός χαλάει από το βράδυ της Δευτέρας (09/01)

Πάντως, ο καιρός φαίνεται να επιδεινώνεται σταδιακά και – αρχής γενομένης – από τα δυτικά ήδη από το βράδυ της Δευτέρας (09/01), με τις βροχοπτώσεις και τα φαινόμενα να εντείνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τοπικές καταιγίδες και χιόνια την Τρίτη (10/01)

Προσοχή, παρ’ όλα αυτά, θέλει η Τρίτη (10/01), καθώς θα εκδηλωθούν ισχυρά φαινόμενα, όπως έντονες βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, θα πέσουν χιόνια ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, με τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τα 8-9 μποφόρ και τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση.

Advertisement

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τη νύχτα στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά.

Βελτίωση από την Τετάρτη (11/01)

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ελλάδα θα είναι σύντομο, αφού βελτίωση των μετεωρολογικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από την Τετάρτη (11/01).

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδικά θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απο το μεσημέρι και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ταε κβο ντο - Ελπίδες Σερρών: Τριπλή εκπροσώπηση στην Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων

18/11/25 1:09 πμ

Ταε κβο ντο – Ελπίδες Σερρών: Τριπλή εκπροσώπηση στην Εθνική Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων

Δ.Πολυμέρης: "Παλαιότερα είχαμε περισσότερα στον οδοφωτισμό" - video

18/11/25 12:57 πμ

Δ.Πολυμέρης: “Παλαιότερα είχαμε περισσότερα στον οδοφωτισμό” – video

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των ραμπών εξυπηρέτησης ΑμεΑ - video

18/11/25 12:48 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των ραμπών εξυπηρέτησης ΑμεΑ – video

Τίμησε την 17η Νοεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών - video

18/11/25 12:31 πμ

Τίμησε την 17η Νοεμβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών – video

Ο Δήμος Σερρών στην 40η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2025  

18/11/25 12:19 πμ

Ο Δήμος Σερρών στην 40η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2025  

O Όμιλος NAFTOGAZ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψαν Δήλωση Προθέσεων Φυσικού Αερίου για τον χειμώνα 2025–2026

18/11/25 12:14 πμ

O Όμιλος NAFTOGAZ και η ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψαν Δήλωση Προθέσεων Φυσικού Αερίου για τον χειμώνα 2025–2026

Σταύρος Παπασταύρου: «Για κάποιους ήμασταν ο ‘’δεδομένος’’ σύμμαχος, αλλά εξελιχθήκαμε σε σταθερό, αξιόπιστο και, τελικά, αποτελεσματικό σύμμαχο των ΗΠΑ»

18/11/25 12:11 πμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Για κάποιους ήμασταν ο ‘’δεδομένος’’ σύμμαχος, αλλά εξελιχθήκαμε σε σταθερό, αξιόπιστο και, τελικά, αποτελεσματικό σύμμαχο των ΗΠΑ»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Νοεμβρίου

18/11/25 12:07 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 18 Νοεμβρίου

Νοσοκομείο Σερρών: Επαναλειτουργία Ραντεβού Εξωτερικών Θεραπειών Συνεδριών στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας

18/11/25 12:04 πμ

Νοσοκομείο Σερρών: Επαναλειτουργία Ραντεβού Εξωτερικών Θεραπειών Συνεδριών στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Νέος Κόσμος: Νεκρός άνδρας μετά από τροχαίο

17/11/25 11:49 μμ

Νέος Κόσμος: Νεκρός άνδρας μετά από τροχαίο

Βοnus Track: To «σιωπηλό» τραγούδι κατά ενός σχεδίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη που κυκλοφορεί ο Πολ Μακάρτνεϊ

17/11/25 11:47 μμ

Βοnus Track: To «σιωπηλό» τραγούδι κατά ενός σχεδίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη που κυκλοφορεί ο Πολ Μακάρτνεϊ

Στην 34η θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στο Νο 52 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη

17/11/25 11:47 μμ

Στην 34η θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Στο Νο 52 της παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη