Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Τι δεν επιτρέπεται στη διάρκειά τους – video

Αλλάζουν από την Τρίτη, 1η Απριλίου 2025, οι ώρες κοινής ησυχίας. Ειδικότερα, ξεκινά η θερινή περίοδος, η οποία διαρκεί από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομική διάταξη 3 του 1996, οι νέες ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας κατά τη θερινή περίοδο είναι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Τι δεν επιτρέπεται στις ώρες κοινής ησυχίας

  • Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Σε ότι αφορά αυτούς που έχουν κατοικίδια ζώα, οι ώρες κοινής ησυχίας πρέπει να τηρούνται, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει μία
ελαστικότητα.

Σε περίπτωση που κάποιος διαταράξει την κοινή ησυχία τότε θα έρθει αντιμέτωπος με πρόστιμο.

Babis



Για το θέμα αυτό μιλά στο Epiloges o Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών, Γιάννης Κούνιος

ΕλλάδαΑλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Τι δεν επιτρέπεται στη διάρκειά τους -...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές το φετινό πανηγύρι στο Νεοχώρι Σιντικής Σερρών

Επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια οι εκδηλώσεις για το...

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για το μήνα Μάιο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων...

Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες Ηρακλείου: Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Προβληματισμό και ανησυχία σε επιστήμονες και κατοίκους έχει προκαλέσει...

Τελευταία Νέα