Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις διοργανώνει Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς με πολυνευροπάθειες, άνοιες, νόσο Alzheimer, αγγειακά ... Περισσότερα

Alzheimer Hellas: Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις διοργανώνει Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς με πολυνευροπάθειες, άνοιες, νόσο Alzheimer, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, νόσο Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α. και πραγματοποιείται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης της Alzheimer Hellas, υπό την επιστημονική εποπτεία της ομότιμης καθηγήτριας νευρολογίας ΑΠΘ Μάγδας Τσολάκη.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών θεραπευτικής άσκησης ασθενών με νευρολογικές παθήσεις , η πρόληψη αλλά και η πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση της αναπηρίας που επέρχεται στην πορεία της κάθε νευρολογικής νόσου, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 4 Μαρτίου (ώρες 8:00-15:30) και θα πραγματοποιείται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής τους και να ενταχθούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μετά από την επικοινωνία τους με την δρ.Βασιλική Γαροπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 6932906720)

Θα ισχύουν όλα τα τρέχοντα μέτρα προστασίας από την COVID-19 και οι οδηγίες για υποχρεωτική χρήση μάσκας, εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και τήρηση αποστάσεων. H φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων με αθλητική ενδυμασία στη Μονάδα Alzheimer «Αγία Ελένη» (Π. Συνδίκα 13), θα πραγματοποιείται με προγραμματισμένο προσωπικό ραντεβού, προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου και καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο). Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι θα υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση της Alzheimer Hellas», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, είναι υποχρεωμένοι να φορούν ιατρική μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/ΚN95) σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος.

Advertisement

Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995, από συγγενείς ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer καθώς και από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, κυρίως όμως Νευρολόγους και Ψυχίατρους, καθώς και άλλους ειδικούς που ασχολούνται με τα προβλήματα που προκαλεί η νόσος αυτή και άλλες άνοιες, όπως είναι οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι φυσικοθεραπευτές κ.λπ.

Στόχοι της Εταιρείας

Να προωθήσει την κατανόηση, την υποστήριξη καθώς και τη δράση όλων όσων έχουν οποιαδήποτε σχέση ή ενδιαφέρον που αφορά αυτή τη νόσο στα πλαίσια της ελληνικής επικράτειας.
Να εγκαταστήσει επαφή με άλλες όμοιες εταιρείες άλλων χωρών.
Να βοηθήσει στη δημιουργία Κέντρων Ημέρας και Οικοτροφείων (Ξενώνων) που θα ανακουφίζουν την οικογένεια από τη φροντίδα του ασθενούς.
Να οργανώσει παραρτήματα της Εταιρείας σε ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε τα οφέλη που θα προκύψουν από τις δραστηριότητές της να γίνουν κτήμα όλων των Ελλήνων.
Να ενθαρρύνει τη συγγραφική και εκπαιδευτική δραστηριότητα που θα απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και σε εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο αυτό.
Να βοηθήσει στη δημιουργία του κλίματος εκείνου, στην κοινωνία, που θα οδηγήσει στην όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση των ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά και στην πιο έγκαιρη αναζήτηση φροντίδας.
Να προωθήσει την επιστημονική έρευνα καθώς και την ταχεία εισαγωγή στη χώρα μας νέων θεραπευτικών μεθόδων.
Να οργανώσει παρεμβάσεις σε επίπεδο φορέων της Πολιτείας που διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική και την πολιτική στο χώρο της υγείας.

πηγή healthstories.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

12/09/25 9:18 μμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

12/09/25 9:17 μμ

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση