Η ενίσχυση των λαϊκών αγορών με νέες άδειες, μέσα από την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσής τους, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση

Άμεση ενίσχυση των λαϊκών αγορών με νέες άδειες και επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσής τους

Epiloges Press

Epiloges Press

Η άμεση ενίσχυση των λαϊκών αγορών με νέες επαγγελματικές και παραγωγικές άδειες, μέσα από την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσής τους, αποφασίστηκε σε χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, χθες, «πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των λαϊκών αγορών με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου.

Από την πλευρά των λαϊκών αγορών συμμετείχαν η Γενική Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Ελλάδος με τον πρόεδρο Άγγελο Δερετζή, τον αντιπρόεδρο, Δημήτρη Σαμαρά τον επίσης στο Μπαλί Μυλοποτάμου αντιπρόεδρο, Γαβρίλο Θεόδωρο, και τον εκτελεστικό γραμματέα Νίκο Κουτσούρη, η ΠΟΣΠΛΑ με τον νέο πρόεδρο Χρήστο Λέο και τον γενικό γραμματέα Κώστα Σφύρλα, καθώς και η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής «Ερμής» με τον πρόεδρο Κώστα Στουραΐτη και τον αναπληρωτή πρόεδρο Δημήτρη Κατοίκο. Οι παρευρισκόμενοι, εκπροσωπώντας τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών και Παραγωγών, μετέφεραν τη φωνή όλων των συναδέλφων από κάθε γωνιά της χώρας· από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από το Καστελόριζο έως την Κέρκυρα, αποτυπώνοντας έτσι την καθολική εκπροσώπηση του θεσμού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να υλοποιήσει σειρά προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τη Γενική Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Ελλάδος και τις Ομοσπονδίες, με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου. Με εντολή του κ. Θεοδωρικάκου, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει συνάντηση όλων των εκπροσώπων του κλάδου με τον γενικό γραμματέα Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, ώστε να καθοριστεί ο τρόπος εφαρμογής των αλλαγών και να διαμορφωθεί το βέλτιστο μοντέλο προσαρμογής του Ν. 4849/2021 στις ανάγκες και τις προτάσεις του κλάδου.

Advertisement
Babis

Παράλληλα, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση των λαϊκών αγορών με νέες επαγγελματικές και παραγωγικές άδειες, μέσα από την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσής τους. Η διευκόλυνση της εισόδου νέων επαγγελματιών και παραγωγών αποτελεί ουσιαστική τομή, καθώς θα δώσει νέα πνοή στον θεσμό, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και δημιουργώντας προοπτική για τις επόμενες γενιές.

Η συνάντηση ανέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο ότι οι λαϊκές αγορές, με ενιαία φωνή και αποφασιστικότητα, προχωρούν σε μια νέα περίοδο διεκδικώντας την αναβάθμιση και τη θωράκιση ενός θεσμού που ανήκει σε όλους».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάσχα στο σπίτι ψηφίζουν οι Σερραίοι - video

03/04/26 8:49 μμ

Πάσχα στο σπίτι ψηφίζουν οι Σερραίοι – video

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο τσουρέκι - Α.Μοσχόπουλος: Το κόστος έχει αυξηθεί - video

03/04/26 8:41 μμ

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο τσουρέκι – Α.Μοσχόπουλος: Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί – video

Δήμος Σερρών: Τι θα ισχύει με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων τη μεγάλη εβδομάδα - video

03/04/26 8:54 μμ

Δήμος Σερρών: Τι θα ισχύει με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων τη Μεγάλη Εβδομάδα – video

Σέρρες: Ανεβάζουν στροφές τα κομμωτήρια λόγω Πάσχα - video

03/04/26 8:24 μμ

Σέρρες: Ανεβάζουν στροφές τα κομμωτήρια λόγω Πάσχα – video

Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

03/04/26 7:33 μμ

Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

03/04/26 7:19 μμ

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 7:17 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 7:16 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 7:14 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 7:13 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 7:08 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 7:06 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

Σχολιάστε

τέσσερα × ένα =