Αμυράς: Αναδασωτέα όλη η καμένη περιοχή στον Σχίνο

Fake news χαρακτήρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος δημοσιεύματα για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή
Την άμεση κήρυξη όλης της καμένης έκτασης στον Σχίνο και το Αλεποχώρι ως αναδασωτέας όπως επιτάσσει το Σύνταγμα υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Αμυράς στην Ολομέλεια της Βουλής.

 
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για θέματα δασών με παρέμβασή του στο κοινοβούλιο είπε: «Να διαβεβαιώσω τους κατοίκους των περιοχών πως θα γίνει αναδάσωση όλων καμένων εκτάσεων είτε με παρέμβαση είτε με φυσική αναγέννηση όπου είναι εφικτό . Σε αυτά τα 50 χιλ στρέμματα καμένου δάσους δεν είχαμε στο παρελθόν πυρκαγιές αρα είναι δυνατόν να αναγεννηθεί. Αν η φυσική αναγέννηση δεν τα καταφέρει εμείς θα εντάξουμε τις περιοχές στο εθνικό σχέδιο αναδασώσεων που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από Ταμείο Ανάκυψης. Οι καμένες περιοχές θα ξαναπρασινίσουν».

Ο κ. Αμυράς έσπευσε μάλιστα να απαντήσει για σε «fake news» όπως τα χαρακτήρισε που κάνουν λόγο για επενδύσεις στην περιοχή των καμένων: «Διαβάζουμε fake news όπως για παράδειγμα ότι θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα καμένα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας των καμένων εκτάσεων. Όπως επιτάσσει το Σύνταγμα οι εκτάσεις αυτές άμεσα θα αναδασωθούν. Ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί, όχι απλά να τοποθετηθεί. Ούτε λατομείο, ούτε τίποτα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να επανέλθει το δάσος και να επανακάμψουν τα οικοσυστήματα».




Babis

Πηγή protothema.gr

ΠολιτικήΑμυράς: Αναδασωτέα όλη η καμένη περιοχή στον Σχίνο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ανεπίσημο δείπνο Γεραπετρίτη Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης...

Ο ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στο business workshop με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ενισχύουμε τη συνεργασία με τα ΗΑΕ, έναν από τους...

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ – Επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό...

ΚΚΕ: Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του Κ. Γενηδούνια από τη Hellenic Train

«Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του εργαζόμενου Κώστα Γενηδούνια...

Τελευταία Νέα