Η μεσαία τάξη βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβέρνησης και της ΝΔ «ως κόρη οφθαλμού», όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς στη συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή. ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η μεσαία τάξη βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβέρνησης και της ΝΔ «ως κόρη οφθαλμού», όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς στη συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Advertisement
 

 

 

Ο κ. Αμυράς σχολίασε και την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος της κυβέρνησης.

Advertisement
Babis

«Είχατε προλάβει να υπερφορολογήσετε τα πάντα, να αυξήσετε τον ΦΠΑ σε πάρα πολλά είδη στο 24%, είχατε προλάβει να βάλετε χαράτσια στη μπύρα, στον καφέ, στο σταθερό τηλέφωνο και στο κρασί. Και μας λέτε ότι είναι επιτυχία σας που στη συνέχεια το αφαιρέσατε αλλά το ΣτΕ είναι αυτό που με απόφασή του έκρινε ότι αυτό το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό και έπρεπε να καταργηθεί», είπε ο εισηγητής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Μας λέτε ότι δεν προλάβατε. Σας πρόλαβε ο ελληνικός λαός που επέλεξε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία».

Ο κ. Αμυράς, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μας λέτε ότι δίνουμε από τα έτοιμα αλλά ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι βρήκε χαρτί από το ΓΛΚ, όταν ανέλαβε υπουργός, ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2020 θα υπερέβαινε το 1 δισ. ευρώ. Ακόμα και η Κομισιόν τον περασμένο Ιούνιο μας προειδοποιούσε ότι υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό κενό. Μέσα σε 4 μήνες η κυβέρνηση κάλυψε το 1 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού κενού και έφτασε στην ελάφρυνση που σήμερα συζητάμε ύψους 1,2 δισ. Δηλαδή, η κυβέρνηση κάλυψε μία απόσταση 2,2 δισ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Αμυράς και συμπλήρωσε: «Μας λέτε ότι οι ελαφρύνσεις είναι μικρές. Αυτά να πάτε να τα πείτε σε έναν ελεύθερο επαγγελματία, σε έναν βιοτέχνη, σε έναν υδραυλικό, σε έναν αυτοαπασχολούμενο, σε έναν γεωργό, σε έναν έμπορο, ο οποίος με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο θα δει στην τσέπη του 1.300 ευρώ περισσότερα, δεδομένου ότι τόση είναι η μείωση του φόρου. Μας λέτε ότι ξεχάσαμε τη μεσαία τάξη. Το λέτε αυτό εσείς που βάλατε στους επαγγελματίες υποχρεωτικά να καταβάλλουν το 75% του εισοδήματός τους σε εισφορές και εφορία και δεν νοιαστήκατε για τη μεσαία τάξη, το λέτε εσείς που τα μακαρόνια τα πήγατε από το 13% στο 24%».

Όπως τόνισε ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΔ έχει τη μεσαία τάξη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της ως κόρη οφθαλμού. «Δεν αφορά τη μεσαία τάξη η μεσοσταθμική μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ; Έξι εκατομμύρια πολίτες ευεργετήθηκαν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και μάλιστα από το 2019, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει προεκλογικά ότι θα ισχύσει από το 2020. Δεν αφορά τη μεσαία τάξη η βελτίωση των 120 δόσεων;», αναρωτήθηκε ο κ. Αμυράς.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/10/25 7:06 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

03/10/25 7:03 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

03/10/25 6:36 μμ

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

03/10/25 6:35 μμ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2025: Η Novo Nordisk Hellas δίνει βάρος στην καρδιαγγειακή υγεία

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ

03/10/25 6:34 μμ

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικό διάβημα προς το Ισραήλ