28.6 C
Serres

Αν αναγνωρίζετε αυτά τα 7 σημάδια μπορεί να είστε ενοχλητικός, χωρίς να το καταλαβαίνετε

Date:

Αν θέλετε να ξέρετε αν, ασυνείδητά σας, ενοχλείτε τους ανθρώπους, υπάρχουν ορισμένες αλήθειες που πρέπει να ξέρετε. Κάποια ενδεικτικά σημάδια υποδεικνύουν ότι μπορεί οι συνήθειες ή οι συμπεριφορές σας, εκνευρίζουν τους άλλους ανθρώπους.

Το ζητούμενο δεν είναι να νιώσετε άσχημα, αλλά να αποκτήσετε περισσότερη αυτογνωσία και να βελτιώσετε τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Άλλωστε, όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και ίσως αυτή να είναι η δική σας ευκαιρία να αλλάξετε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Αν αναγνωρίζετε αυτά τα 7 σημάδια μπορεί να είστε ενοχλητικός, χωρίς να το καταλαβαίνετε

Μιλάτε μόνο εσείς
Εκπλήσσετε τους άλλους με τις αντιδράσεις σας
«Γειώνετε» τους άλλους με το χιούμορ σας
Διακόπτετε τους άλλους
Μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες
Δεν δέχεστε κριτική
Δεν σέβεστε τα προσωπικά όρια των άλλων

Γιατί οι 7 αυτές συνήθειες κάνουν τους ανθρώπους να σας αντιπαθούν

  • Μιλάτε μόνο εσείς

Ανατρέξτε στις πιο πρόσφατες συζητήσεις σας και αναλογιστείτε: μήπως εσείς μιλούσατε την περισσότερη ώρα, ή υπήρχε ισορροπία; Αν εσείς είχατε μονίμως τον λόγο, ίσως αυτό να σημαίνει ότι προκαλείτε, άθελά σας, την αντιπάθεια των γύρω σας.

Οι άνδρες που μετανιώνουν κρυφά που παντρεύτηκαν συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν
Οι συζητήσεις πρέπει να είναι αμφίδρομες, και να αφήνετε στους άλλους το περιθώριο να μιλήσουν, να συμπληρώσουν, να αντιπαρατεθούν μαζί σας.

Εκτός από την βασική ευγένεια, η ισορροπία στη συζήτηση δείχνει και ότι σέβεστε και εκτιμάτε τη γνώμη των άλλων ανθρώπων.

  • Εκπλήσσετε τους άλλους με τις αντιδράσεις σας

Μήπως ο τρόπος που αποκρίνεστε στα νέα που μοιράζονται μαζί σας οι άλλοι τους «προσγειώνουν» απότομα; Ίσως να μην συνειδητοποιείτε ότι η έλλειψη ενθουσιασμού μπορεί να ερμηνεύεται από τους άλλους ως αδιαφορία.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιδράτε στα λόγια κάποιου, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εντύπωση που σχηματίζει για εσάς.

Όταν πληγώνουμε ή εκπλήσσουμε τους άλλους με τις αντιδράσεις μας, μπορεί να εκπέμπουμε αρνητισμό, με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουμε. Προσπαθήστε να συντονίζεστε με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε. Εκφράστε πραγματικό ενδιαφέρον και συμπόνοια και θα δείτε ουσιαστική διαφορά.

  • «Γειώνετε» τους άλλους με το χιούμορ σας

Το χιούμορ είναι μια περίπλοκη διεργασία και δεν έχει πάντα την έκβαση που επιθυμούμε. Αν λέγοντας ένα αστείο, εισπράττετε αμήχανα χαμόγελα ή σιωπή, αντί για ακατάσχετο γέλιο, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Μήπως λέτε ακατάλληλα αστεία, ή επιλέγετε λάθος στιγμή να τα πείτε; Αν παρατηρείτε επανειλημμένα ότι τα αστεία σας δεν ερμηνεύονται καλά, μπορεί άθελά σας να προκαλείτε στους άλλους αμηχανία.

Βέβαια, το χιούμορ είναι υποκειμενικό – δεν γελούν όλοι με τα ίδια αστεία. Να ζυγίζετε πάντα την κατάσταση και να σκέφτεστε αν είναι η κατάλληλη στιγμή και οι κατάλληλοι άνθρωποι για να το πείτε. Ίσως κάποιες φορές είναι καλύτερα να συγκρατηθείτε.

  • Διακόπτετε τους άλλους

Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να πείτε κάτι και μην σας δίνεται η ευκαιρία επειδή ο συνομιλητής σας μιλάει ακατάπαυστα;

Σ’ όλους έχει τύχει. Όταν διακόπτουμε συχνά τους άλλους, δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε αγενείς ή ότι δεν τους σεβόμαστε, κάνουμε τους άλλους να νιώθουν ότι θεωρούμε την άποψή μας ανώτερη από εκείνων.

Το να διακόπτετε τους άλλους πριν ολοκληρώσουν, είναι σημάδι ότι, άθελά σας, γίνεστε ενοχλητικός.

Να ακούτε προσεκτικά τους άλλους όταν μιλούν. Αφήστε τους συνομιλητές σας να ολοκληρώνουν τη σκέψη τους προτού να μιλήσετε. Όχι μόνο θα δώσετε την αίσθηση ότι τους σέβεστε, αλλά επίσης, οι συζητήσεις σας θα αποκτήσουν ουσιαστικό νόημα και πραγματικό ενδιαφέρον.

  • Μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες

Στην ψυχολογία, υπάρχει το φαινόμενο Pratfall: σύμφωνα με αυτό, ένα λάθος μπορεί να κάνει κάποιον πιο συμπαθητικό στα μάτια των άλλων.

Πρέπει όμως να υπάρχει κάποιο μέτρο.

Αν διαρκώς αποκαλύπτετε πληροφορίες για τον εαυτό σας, ειδικά όταν οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες ή το κάνετε στην αρχή μιας γνωριμίας, μπορεί να προκαλέσετε αμηχανία στους άλλους ανθρώπους.

Αν μιλάτε πολύ για την προσωπική σας ζωή και παρατηρείτε τους άλλους ν’ αλλάζουν θέμα, αυτό ίσως είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι το παρακάνετε.

Η καλλιέργεια εμπιστοσύνης και η δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης, απαιτεί χρόνο. Αφήστε τις σχέσεις και τις συζητήσεις σας να εξελιχθούν ομαλά ώστε, τα προσωπικά ζητήματα να μην μοιάζουν αφύσικα ή αμήχανα. Το κλειδί στις ανθρώπινες σχέσεις, είναι η ισορροπία.

  • Δεν δέχεστε κριτική

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα τυφλά μας σημεία, συμπεριφορές ή στοιχεία της προσωπικότητας τα οποία δεν συνειδητοποιούμε. Ορισμένες φορές, η οπτική ενός τρίτου διαφωτίζει αυτά τα σημεία.

Αν αντιστέκεστε στην εποικοδομητική κριτική των άλλων, μπορεί άθελά σας να γίνεστε αντιπαθητικοί, με αποτέλεσμα να τους αποθαρρύνετε απ’ το να είναι ειλικρινείς μαζί σας στο μέλλον.

Οι άμυνες στα σχόλια ή την κριτική των άλλων, αποτελεί σημάδι που μαρτυρά ότι απωθείτε τους άλλους. Αντίθετα, όταν είστε ανοιχτοί στις γνώμες των άλλων ανθρώπων, δείχνετε μεγαλύτερο επίπεδο ωριμότητας και προσωπικής εξέλιξης. Συν του ότι, μέσα από τη δεκτικότητα στην κριτική καλλιεργείτε πιο δυνατές και ειλικρινείς σχέσεις.

  • Δεν σέβεστε τα προσωπικά όρια των άλλων

Τα όρια είναι αναγκαία σε όλες τις σχέσεις, προσωπικές και επαγγελματικές, καθώς διαφυλάσσουν τον σεβασμό και την κατανόηση ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αν όμως παραβιάζετε συχνά τις κόκκινες γραμμές, αν είστε αδιάκριτος ή παρεμβατικός, αν δεν σέβεστε τον χρόνο και τον χώρο των άλλων ανθρώπων, τότε μπορεί άθελά σας, να τους ενοχλείτε.

Αναγνωρίζοντας αυτό το μοτίβο και, σεβόμενοι τα όρια των άλλων, δείχνετε ότι θέλετε να νιώθουν άνετα. Έτσι, καλλιεργείτε τον αμοιβαίο σεβασμό, στοιχείο αναγκαίο για υγιείς αλληλεπιδράσεις.

Tip: Αν αναγνωρίσατε τα 7 αυτά σημάδια στην συμπεριφορά σας, μην αγχώνεστε. Δεν είναι λόγος για αυτό-μομφή, αλλά ευκαιρία για αυτοβελτίωση.

Άλλωστε, είναι ανθρώπινο, ορισμένες μας συνήθειες να ενοχλούν τους άλλους. Σημασία έχει να προσπαθείτε να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Ξεκινήστε με την αυτοπαρατήρηση κατά τις αλληλεπιδράσεις σας:

Προσπαθήστε να καταλάβετε αν μιλάτε πολύ, αν διακόπτετε τον ειρμό των άλλων, αν μοιράζεστε υπερβολικά πολλές προσωπικές πληροφορίες. Όσο μικρή πρόοδο και αν κάνετε, έχει αξία.

Τα μικρά, σταθερά βήματα είναι που οδηγούν σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Επίσης, πρέπει να συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι δεν γίνεται να αρέσετε σ’ όλους.

Αυτό που όμως μπορείτε να κάνετε, είναι να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Η αυτοβελτίωση είναι ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης, και προόδου, κάτι που θα σας κάνει πιο συμπαθητικό στους γύρω σας και θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε βαθύτερες, δυνατότερες σχέσεις με τους άλλους.

Πηγή: enikos.gr

ΥγείαΨυχολογίαΑν αναγνωρίζετε αυτά τα 7 σημάδια μπορεί να είστε ενοχλητικός, χωρίς να...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Παντρεύτηκε επειδή τα πεθερικά του έδωσαν 100.000 δολάρια – «Δεν ήξερα πώς να τους ξεπληρώσω»

Ένας άνδρας είναι παντρεμένος με τη γυναίκα του εδώ...

Σχέσεις: Ποιους επιλέγουμε τελικά να παντρευτούμε

Πώς διαλέγουμε τους ανθρώπους με τους οποίους βγαίνουμε και...

Οι φόβοι που γίνονται φοβίες: Πώς δεν θα ορίζουν τη ζωή μας;

Οι φόβοι που γίνονται φοβίες, έχουν τη δύναμη να...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα