12.5 C
Serres

Ανάκληση από ΕΟΦ για κρέμες γνωστής εταιρείας

Date:

Ανακαλείται από την αγορά, με απόφαση του ΕΟΦ παρτίδα γνωστού body lotion.

Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία «Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion», της εταιρίας Παπουτσάνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος«.

Μετά από επικοινωνία του ΕΟΦ, η Παπουτσάνης ενημέρωσε για την απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή τους βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%.

Με την σχετική αλληλογραφία η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

ΥγείαΑνάκληση από ΕΟΦ για κρέμες γνωστής εταιρείας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ιταλία: Ολικά τυφλός μπόρεσε να ξαναποκτήσει την όρασή του χάρη σε αυτομεταμόσχευση της επιφάνειας του οφθαλμού

Τεράστια επιστημονική πρόοδος καταγράφηκε στο Τορίνο της Ιταλίας, στον...

Ομίχλη εγκεφάλου: Γιατί οι γυναίκες στη μέση ηλικία δεν έχουν καλή μνήμη

Περίπου το 60% των γυναικών από 40 έως 50...

Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

Προγραμματική συμφωνία για το πρόγραμμα πρόληψης και καταπολέμησης της...

Eισήγηση να μην διαχωρίζονται οι ΜΕΘ σε covid και non covid

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα