Την έλεγαν Άννα, Άννα Ιβάνκοβα. Μια τρανς γυναίκα από την Κούβα, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Εχθές βρέθηκε άγρια ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Την έλεγαν Άννα, Άννα Ιβάνκοβα. Μια τρανς γυναίκα από την Κούβα, που ήρθε στην Ελλάδα έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Advertisement
 

Εχθές βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα. Ένα σπίτι φιλόξενο και πάντα ανοιχτό για αρκετές τρανς προσφύγισσες που ήταν άστεγες και χρειάζονταν ένα ασφαλές μέρος για να μείνουν.

Κατά την ανακοίνωση της δολοφονίας της, ακολούθησε ένα άγριο misgendering: [1] το «νεκρό άτομο» έγινε «νεκρός άνδρας» και έτσι κάπου στη διαδρομή οι «πληροφορίες» της ΕΛΑΣ πέρασαν σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ και κυκλοφόρησαν και σε άλλα μέσα και ενημερωτικές ιστοσελίδες. Τα άτομα είναι πάντα «άνδρες»; Ίσως πρέπει να μιλήσουμε πάλι για την έλλειψη ενημέρωσης που υπάρχει, σχετικά με τις σωστές λέξεις γύρω από τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες και για τα οριζόντια επιμορφωτικά προγράμματα που έγιναν «σημαία» της κυβέρνησης της ΝΔ μέσα από την Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Να μιλήσουμε και για την κακοποίηση της μνήμης της νεκρής Άννας, μετά την κακοποίηση του σώματός της που την οδήγησε στο θάνατο, καθώς ακόμα και στο θάνατο δεν της αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

Η Άννα ήταν τρανς, γυναίκα, μετανάστρια και δεν ξέρουμε για ποιο χαρακτηριστικό από τα τρία την δολοφόνησαν, αν όχι και για τα τρία.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική ισότητα. Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να λείψει ο φόβος από μέσα μας και να δούμε τα προνόμιά μας όχι σαν ενοχή που επιβιώσαμε, αλλά ως δυνατότητα να παλέψουμε ώστε σε αυτόν το δρόμο προς τα εμπρός να μην αφήσουμε κανένα, καμία, κανένα πίσω. Κάποια από εμάς δεν θα είναι ανάμεσά μας αν και όταν θα φτάσουμε στον τερματισμό. Θα λείπουν οι δολοφονημένες, ο Ζακ/Zackie Oh!, η Άννα και όλα εκείνα που σαν πρωταθλητές στο «μαραθώνιο» των διακρίσεων δεν είχαν ποτέ ευκαιρίες για καλύτερη ζωή και τα παραμόνευε πάντα ο θάνατος, γιατί οι ευκαιρίες ζωής γι’ αυτά δε δίνονται ποτέ στα αλήθεια.

Advertisement
ΔΕΗ

Σήμερα, Τρίτη, στις 20.00, στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.

Αύριο Τετάρτη στις 20.00, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Να είμαστε όλα, όλες, εκεί! Να βροντοφωνάξουμε ότι οι ζωές μας έχουν αξία!

[1] Δυσφυλισμός (misgendering): η χρήση γένους διαφορετικού από αυτό που αντιστοιχεί στην ταυτότητα φύλου με σκοπό την κακοποιητική αμφισβήτησή της.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

12/11/25 8:14 μμ

Σέρρες: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών - "Διαχρονική η αδράνεια"

12/11/25 8:05 μμ

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών – “Διαχρονική η αδράνεια”

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

12/11/25 7:35 μμ

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

12/11/25 7:32 μμ

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Σέρρες: "Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του" - Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του - video

12/11/25 7:26 μμ

Σέρρες: “Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του” – Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του – video

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

12/11/25 8:07 μμ

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

12/11/25 7:10 μμ

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας και της Επιστολής Προσφοράς για τη διαχείριση από τον OCCAR του Προγράμματος της Eυρω-Κορβέτας

12/11/25 7:09 μμ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

12/11/25 7:05 μμ

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

12/11/25 7:04 μμ

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο

12/11/25 7:00 μμ

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο

Η SKY express συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντίσελντορφ

12/11/25 6:58 μμ

Η SKY express συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντίσελντορφ