ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το ΠΑΜΕ για εκλογές παρωδία στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών
Συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ

Στις 7 – 8 Οκτωβρίου η διοίκηση του εργατικού κέντρου Σερρών οργάνωσε άλλη μία εκλογική διαδικασία παρωδία, αυτή τη φορά στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών.
Πρόκειται για σωματείο σφραγίδα, χωρίς καμία παρέμβαση, χωρίς καμία δράση όλο το προηγούμενο διάστημα. στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών.
Οι εκλογές έγιναν σε μία αίθουσα 2χ2 χωρίς καμία ανακοίνωση από τα πριν, χωρίς να γίνουν γνωστές στην πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου, ενώ δεν έγινε ποτέ εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

Παράλληλα συνοδεύτηκαν εκ νέου από παρατυπίες και νοθεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγινε προσπάθεια να ψηφίσει κόσμος που είχε ψηφίσει και πέρσι σε άλλο σωματείο στον Σύλλογο Υπαλλήλων Εμπορικών, Επαγγελματικών Καταστημάτων και Πολυκαταστημάτων ν. Σερρών. Μάλιστα 13 από τους υποψηφίους στις νέες εκλογές παρωδία ήταν υποψήφιοι και στις περσινές εκλογές του άλλου συλλόγου.

Την ίδια ώρα και εντελώς παράνομα, η διοίκηση του εργατικού κέντρου δεν επέτρεψε σε μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων να παρακολουθήσει τις αρχαιρεσίες και να υποβάλει ένσταση για την νοθεία που έγινε. Με κλασικές πρακτικές που αρμόζουν μόνο στους εκπροσώπους των εργοδοτών όπως είναι και η διοίκηση του ΕΚΣ, αλλά και με την υποστήριξη του δικαστικού αντιπροσώπου (Ορφανίδη) οι αρχαιρεσίες παρωδίας και νοθείας ολοκληρώθηκαν.
Συνάδελφοι.
Την ώρα που στον κλάδο του εμπορίου επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας με απολύσεις, απληρωσιά, μαύρη εργασία, εκ περιτροπής εργασία, εντατικοποίηση της δουλειάς, καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας, η διοίκηση του εργατικού κέντρου αποσιωπά, κάνει πλάτες σε όλη την αντεργατική λαίλαπα και ταυτόχρονα διοργανώνει εκλογές νοθείας ώστε να βγάζει περισσότερους αντιπροσώπους στο ΕΣΚ και την ομοσπονδία.

Είναι γεγονός ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμπορικών, Επαγγελματικών Καταστημάτων και Πολυκαταστημάτων ν. Σερρών που έκανε εκλογές πριν από 1,5 χρόνο δεν έχει ακόμα συνεδριάσει.
Χρόνια τώρα η διοίκηση του εργατικού κέντρου βρίσκεται με το μέρος της εργοδοσίας και όχι των εργαζομένων. Υπερασπίζεται την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, την ΕΕ, κάνει το παν για να μην κινείται φύλλο στους εργασιακούς χώρους και οι εργαζόμενοι να δέχονται αδιαμαρτύρητα τη σφαγή τους. Μέσα από τέτοιες εκλογικές διαδικασίες επιδιώκει να ελέγχει τους συσχετισμούς στα σωματεία, τις ομοσπονδίες και το εργατικό κέντρο της πόλης προς όφελος της εργοδοσίας.

Μην τους αφήσεις να ορίζουν το μέλλον σου. Οι εργατοπατέρες δεν έχουν σχέση με την διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Καλούμε τον δικηγορικό σύλλογο Ν. Σερρών να πάρει θέση για όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε ακόμα ένα σωματείο.
Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να οργανωθούν στην επιτροπή αγώνα ιδιωτικών υπαλλήλων και να συμπορευθούν με το ΠΑΜΕ προσπερνώντας τη ξεπουλημένη διοίκηση του εργατικού κέντρου και να διεκδικήσει τα δικαιώματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών

ΠολιτικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το ΠΑΜΕ για εκλογές παρωδία στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων...

Μεσοπρόθεσμο, δημογραφικό και μέτρα κατά της εγκληματικότητας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο...