Ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά (video)

Η ανακύκλωση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά αγροτικούς νομούς, όπως και το νομό Σερρών .

Το θέμα αυτό πάντως απασχόλησε χθες το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης αφού έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, τόνισε απευθυνόμενος προς τους φορείς ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε, να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε άμεσα σε ένα εθνικό Σχέδιο Δράσης,

 

Από την πλευρά του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων παρουσίασε εν περιλήψει το σχέδιο του φακέλου, που θα καταθέσει για το δικό του σύστημα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. 

Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι στις Σέρρες υπάρχει δήμος, συγκεκριμένα ο δήμος Εμμανουήλ Παππά που βρήκε λύση για τη συλλογή των συσκευασιών αυτών που αποτελούν κάποιες φορές, κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

 

 

Δείτε τι είπε στο Επιλογές ο δήμαρχος Εμμ. Παππά Δημήτρης Νότας

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως το τέλος του χρόνου η χώρα μας υποχρεούται να έχει θέσει σε εφαρμογή το σύστημα ανακύκλωσης, το οποίο θα εμπλέκει ολόκληρη την αλυσίδα πώλησης και διακίνησης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και τον τελικό χρήστη, που είναι ο αγρότης.

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *