Στα Τρίκαλα περιόδευσε σήμερα το πρωί, Κυριακή 4 Μαϊου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του σχολίασε αιχμηρά την προκλητική ρητορική του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ ... Περισσότερα

Ν. Ανδρουλάκης: Να εργαστούμε για μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού - Δεν θα δεχθούμε να υπονομεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στα Τρίκαλα περιόδευσε σήμερα το πρωί, Κυριακή 4 Μαϊου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του σχολίασε αιχμηρά την προκλητική ρητορική του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες, από τα Κατεχόμενα.

«Οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν από τα Κατεχόμενα είναι προκλητικές και απαράδεκτες. Αποδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν σέβεται τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού. Άρα το αφήγημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για “ήρεμα νερά” είναι ένα παραμύθι. Παραμύθι, όμως, για λίγους», σημείωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο τι συμβαίνει ανοικτά της Κάσου, καλώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης, ενώ προέτρεψε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να παίξει ρόλο η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική άμυνας της Ευρώπης.

«Δεν μπορεί να πληρώνει ο Ευρωπαίος φορολογούμενος δισεκατομμύρια και να συμμετέχει η Τουρκία σε συμπαραγωγές όπλων, όταν υπάρχει το casus belli σε βάρος της Ελλάδας και η παράνομη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο», τόνισε.

Advertisement
MEGA

Σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα 194/2025 που απαξιώνει την περιουσία χιλιάδων μικροϊδιοκτητών, όπως είπε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός. Απαντώντας στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου, αντέτεινε πως «ενοχλείται από τις δηλώσεις μου για το Προεδρικό Διάταγμα που απαξιώνει την περιουσία χιλιάδων μικροϊδιοκτητών σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων σε όλη την Ελλάδα. Τον ενόχλησε γιατί η δήλωση έγινε από τη Ζαγορά; Καλύτερα να συνειδητοποιήσει ότι άμεσα πρέπει να διορθωθεί αυτή η αδικία, διότι χιλιάδες Έλληνες πολίτες είναι αναστατωμένοι. Δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση για τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων να επιφυλάσσει 50% αύξηση των ενοικίων, εμπόδια και δυσκολίες στη ζωή τους, και για τους κατοίκους των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων να απαξιώνει την περιουσία τους και εκεί που κοιμήθηκαν με οικόπεδα, ξαφνικά το πρωί να βρίσκονται με αγροτεμάχια».

Επίσης, στάθηκε στα περιφερειακά συνέδρια του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.

«Μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα, την ιδιαίτερη γεωγραφία, δεν μπορεί να πετύχει ευημερία για την κοινωνία και ανθεκτικότητα για την οικονομία, χωρίς περιφερειακή ανάπτυξη. Εμείς, λοιπόν, προτείνουμε λύσεις για τον πρωτογενή τομέα, για τη μεταποίηση, για την ανάγκη ισχυρού κοινωνικού κράτους δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Διότι, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αντιμετωπίσουμε τον τεράστιο εθνικό κίνδυνο του δημογραφικού», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στ. Παπασταύρου από Ουάσιγκτον: «Η Ελλάδα στον πυρήνα της ενεργειακής συνεργασίας ΕΕ και ΗΠΑ»

24/02/26 9:34 πμ

Στ. Παπασταύρου από Ουάσιγκτον: «Η Ελλάδα στον πυρήνα της ενεργειακής συνεργασίας ΕΕ και ΗΠΑ»

Τον Ντ. Τραμπ προειδοποίησε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τους κινδύνους ενός πολέμου με το Ιράν

24/02/26 9:25 πμ

Τον Ντ. Τραμπ προειδοποίησε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τους κινδύνους ενός πολέμου με το Ιράν

«Κάλλιον εντάφιον, η τιμή» - Οι 17 Ηπειρώτες του τοίχου της Καισαριανής

24/02/26 9:21 πμ

«Κάλλιον εντάφιον, η τιμή» – Οι 17 Ηπειρώτες του τοίχου της Καισαριανής

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη στην Ουάσινγκτον - Συνάντηση με το Μ. Ρούμπιο

24/02/26 9:05 πμ

Επίσκεψη ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη στην Ουάσινγκτον – Συνάντηση με το Μ. Ρούμπιο

Νάντια Κοντογεώργη: Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την ανάγκη να υπηρετήσω μια εικόνα

24/02/26 9:03 πμ

Νάντια Κοντογεώργη: Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την ανάγκη να υπηρετήσω μια εικόνα

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

24/02/26 8:57 πμ

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

Κηφισιά: Καταδίωξη 72χρονου μάνατζερ που δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας

24/02/26 8:51 πμ

Κηφισιά: Καταδίωξη 72χρονου μάνατζερ που δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας

Ντουλάπια Κουζίνας: Γιατί μυρίζουν άσχημα και πώς να τα καθαρίσετε σωστά

24/02/26 8:46 πμ

Ντουλάπια Κουζίνας: Γιατί μυρίζουν άσχημα και πώς να τα καθαρίσετε σωστά

ΥΠΠΟ: Δρομολογείται η αναγέννηση του Ηρωδείου- Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του  

24/02/26 8:06 πμ

ΥΠΠΟ: Δρομολογείται η αναγέννηση του Ηρωδείου – Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του  

Βρετανία: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντελσον που έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Έπστιν

24/02/26 8:00 πμ

Βρετανία: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντελσον που έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Έπστιν

Αθώος δήλωσε ο γιος του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ που κατηγορείται για τη δολοφονία των γονιών του

24/02/26 7:55 πμ

Αθώος δήλωσε ο γιος του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ που κατηγορείται για τη δολοφονία των γονιών του

ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές πολιτείες – Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ακυρώσεις πτήσεων

24/02/26 7:44 πμ

ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα στις βορειοανατολικές πολιτείες – Νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ακυρώσεις πτήσεων