Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
25.9 C
Serres

: Άνω των 19,5 δισ. οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Άνοιξε το πρωί το βιβλίο προσφορών – Στόχος να αντληθούν περίπου 2,5 δισ.

Σε επίπεδα άνω των 19,5 δισ. ευρώ διαμορφώνεται η προσφορά που εκδηλώνεται στο πλαίσιο της επανέκδοσης του 10 ετούς ομολόγου.

Το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο Mid Swap + 90 μονάδες βάσης δηλαδή περί το 1% για να υποχωρήσει στο Mid Swap + 85 μονάδες βάσης δηλαδή περί το 0,95%, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η BNP Paribas, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η ΗSBC, η JP Morgan και η Nomura.

Μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους το ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές 8,5 δισ. ευρώ (3,5 δισ. με 10ετή ομόλογα, άλλα 2,5 δισ. με 5ετή και 2,5 δισ. ευρώ με 30ετή).


Babis


Την ίδια ώρα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι μέσα στον Μάιο αγοράστηκαν ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 3,74 δισ. ευρώ. Έτσι η ΕΚΤ μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος (στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας ΡΕΡΡ) κατέχει περίπου το 41,5% των διαπραγματεύσιμων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Συνολικά στο χαρτοφυλάκιο ΕΚΤ-ΤτΕ βρίσκονται ομόλογα ονομαστικής αξίας 25,68 δισ. ευρώ από το σύνολο των περίπου 62 δισ. ευρώ που είναι διαπραγματεύσιμα.

Πηγή ΑΠΕ

Οικονομία: Άνω των 19,5 δισ. οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ για τον Μάιο

Οι νέοι τιμοκατάλογοι της ΔΕΗ για τον Μάιο αναρτήθηκαν...

Όμιλος ΔΕΗ: Μέλος του ευρωπαϊκού φορέα DIGITALEUROPE

Το πρώτο εταιρικό μέλος από την Ελλάδα και η...

Για σχεδόν ένα χρόνο η Protergia απορροφά κάθε διακύμανση της αγοράς Ενέργειας

Για σχεδόν ένα χρόνο η Protergia απορροφά κάθε διακύμανση της αγοράς...

Τελευταία Νέα