Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, σχετικά με ζητήματα που ταλανίζουν το ακριτικό Σιδηρόκαστρο και τις γύρω περιοχές.   Ο Σεβασμιώτατος ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, σχετικά με ζητήματα που ταλανίζουν το ακριτικό Σιδηρόκαστρο και τις γύρω περιοχές.

Advertisement
 

 

Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του αναφέρθηκε στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της περιοχής και στις εγκρίσεις θέσεων για χειροτονίες νέων κληρικών.

«Γνωρίζω ότι έχετε μυριάδες αιτημάτων για επίλυση αλλά και μείς δεν πρέπει να μένουμε διαρκώς στο περιθώριο. Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να διασφαλίσετε πάση θυσία την ενότητα των Ελλήνων. Οι αντεγκλίσεις και οι αντιπαραθέσεις δεν μας αφορούν, δεν βοηθούν κανένα και μάλλον κακό θα μας προξενήσουν στα εθνικά και στα άλλα εσωτερικά μας θέματα» – αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου τονίζει: «Ένα βασικό ζήτημα που μας απασχολεί είναι το πολύ κακό εσωτερικό οδικό δίκτυο. Δυσκολευόμεθα αφάνταστα. Δέστε το. Δώστε εντολές. Λύσεις. Κάτι πρέπει να γίνει πέρα από την Εγνατία που η κατασκευή της μας διευκολύνει τα μέγιστα. Εμείς που μετακινούμεθα καθημερινά στα χωριά μας κινδυνεύουμε. Η ζωή μας καθώς και των υπολοίπων κατοίκων μας».

«Κύριε Πρωθυπουργέ. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ως Εκκλησία και δη στην επαρχία ως Μητροπόλεις και μάλιστα σ’ έναν ακριτικό τόπο είναι οι περιβόητες εγκρίσεις των θέσεων για χειροτονίες νέων κληρικών. Επί δύο χρόνια δεν λάβαμε ούτε μία θέση. Πως θέλετε να σταθούν και να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους όταν δεν έχουν αστυνομικούς για τη φύλαξή τους (μας ρήμαξαν οι κλέφτες), γιατρούς για την υγιεία τους, δασκάλους για τα παδιά τους και παπάδες για τα χωριά μας;» – προσθέτει στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος.

Advertisement
MEGA

«Παρακολουθούμε ότι γύρω από το μεταναστευτικό γίνεται ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται κάποιες Μ.Κ.Ο. Φεύγουν και χάνονται όλα σ’ ένα άπατο βαρέλι. Δεν ζητάμε πολλά. Τα αυτονόητα ζητάμε για να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας και ακέραιη την πατρίδα μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε» υπογραμμίζει κλείνοντας ο κ. Μακάριος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

 

πηγή romfaia.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας