Ενίσχυση και στις σχολές χορού προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Στα μέτρα ενίσχυσης κλάδων της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, αλλά και σε αυτά που σχεδιάζονται, αναφέρθηκε μέσω ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ενίσχυση και στις σχολές χορού προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Στα μέτρα ενίσχυσης κλάδων της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, αλλά και σε αυτά που σχεδιάζονται, αναφέρθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός είπε ότι στο διάστημα από 28-30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, από 4.000 ευρώ (με έναν εργαζόμενο) έως 17.000 ευρώ (με 9 εργαζόμενους και πάνω).

Παράλληλα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου οι δικηγόροι θα λάβουν ειδική χρηματοδοτική ενίσχυση από το υπουργείο Ανάπτυξης για να αγοράσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα e-justice.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα εξετάσει και τη δημιουργία προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ένδυση, υπόδηση και τις εποχικές επιχειρήσεις. Όπως είπε, μάλιστα, έχει ξεκινήσει επαφές με τις Βρυξέλλες.

Για τον τουρισμό, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η έγκριση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος, το ποσό του οποίου θα είναι πολύ μεγάλο.

Όσον αφορά τις σχολές χορού, ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί κάποια ενίσχυση για όσες δεν ανοίξουν, ενώ αναμένεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά με την στήριξη της εστίασης, είπε ότι οι αιτήσεις από επιχειρήσεις έφτασαν τις 4.800 στην πλατφόρμα. «Όποιος έχει κατάστημα εστίασης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα ependyseis.gr , να κάνει την αίτηση και να πάρει πίσω έως το 7% του τζίρου του 2019».

Advertisement
MEGA

Υπενθύμισε, επίσης, ότι την Τετάρτη ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη δανειοδότηση έως 50.000 ευρώ των πολύ μικρών επιχειρήσεων (έως 200.000 ευρώ τζίρο), από οποιαδήποτε τράπεζα και με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα για δάνεια έως 2 εκατ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις (πάνω από 200.000 ευρώ τζίρο), οι οποίες θα θέλουν να επενδύσουν, με 2 χρόνια περίοδο χάριτος και αποπληρωμή από 5 έως 10 χρόνια. Τα δάνεια έχουν εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, τόνισε ο υπουργός.

Για τους γάμους ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου ήταν χωρίς όριο 100 ατόμων, όπως και στην εστίαση. Δηλαδή, οι καλεσμένοι να κάθονται στα τραπέζια έως 6 άτομα, τηρώντας τις αποστάσεις.

Τέλος, πολύ σημαντική χαρακτήρισε, επίσης, την απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό, λέγοντας πως τις επόμενες 4-5 εβδομάδες θα ξεκινήσει η μεταβίβαση των μετοχών και η επίσημη έναρξη των εργασιών.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας