- Διαφήμιση -

Ανοίγει στις 3 Μαΐου η εστίαση – Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες, προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες

Επανεκκινεί στις 3 Μαΐου η εστίαση όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας από τους κλάδους που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό η πανδημία. Οι καταστηματάρχες αρχίζουν σταδιακά τις προετοιμασίες ώστε να μπορούν να στήσουν πάλι τα τραπέζια τους στον ανοικτό χώρο, έξω από τα μαγαζιά τους.

Σύμφωνα με τον Μάκη Ρούσσο, επιχειρηματία και αντιπρόεδρο Σωματείου εστίασης Bareca, πρόκειται για ένα ξαφνικό άνοιγμα.

«Πρώτον γιατί δεν προλαβαίνουν πολλά μαγαζιά να προετοιμαστούν και λόγω εργασιών συντήρησης αλλά και για να προμηθευτούν εμπόρευμα. Επίσης το ξαφνικό άνοιγμα της εστίασης προηγείται από το πρόγραμμα επανεκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί επιχειρηματίες δε θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύσουν τα μαγαζιά μετά από έξι μήνες» είπε στο MEGA.

Πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, αποτελούν και οι εξωτερικοί χώροι, τους οποίους δε διαθέτουν όλα τα μαγαζιά, αλλά και το ωράριο το οποίο περιορίζει την βραδινή τους λειτουργία.

Πώς θα καθόμαστε
Οι αποστάσεις θα είναι ίδιες με τις περσινές στο πώς θα καθόμαστε, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, δηλαδή δύο μέτρα ανάμεσα στα τραπέζια. «Σίγουρα θα είναι καλό να είναι 6 άτομα ανά παρέα» είπε, τονίζοντας ότι τα 4 θα «τινάξουν» τις κρατήσεις τους.

Ο περιορισμός κυκλοφορίας από τις 3 Μαΐου που θα ανοίξει η εστίαση θα ισχύει από τις 23:00. Οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα, ενώ για να διευκολυνθούν οι καταστηματάρχες αναμένεται να δοθούν πλατείες και πεζοδρόμια, όπου αυτό είναι εφικτό.

Πηγή newsbeast.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version