Νομίζω όλοι έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους οι οποίοι μας «στραγγίζουν», συναισθηματικά και ψυχικά. Με κάποιο αόριστο και αόρατο τρόπο απορροφούν όλη μας την ενέργεια και μας αφήνουν εξαντλημένους. Είναι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Νομίζω όλοι έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους οι οποίοι μας «στραγγίζουν», συναισθηματικά και ψυχικά. Με κάποιο αόριστο και αόρατο τρόπο απορροφούν όλη μας την ενέργεια και μας αφήνουν εξαντλημένους. Είναι οι άνθρωποι «ρουφήχτρες».

Σαν να είναι βυθισμένοι στην άβυσσο και προσπαθούν να μας παρασύρουν μαζί τους. Τα Χριστούγεννα γίνονται βασιλιάδες της γκρίνιας και όσο κι αν θέλετε να διασκεδάσετε και να αφεθείτε στο γιορτινό κλίμα, εκείνοι εξακολουθούν να σας θυμίζουν το σκοτεινό κομμάτι της ζωής.

Για να δούμε αν αναγνωρίζετε στη ζωή σας κάποιους από τους παρακάτω χαρακτήρες…

Έχουν πάντα κάποιο πρόβλημα

Όποια κι αν είναι η κατάσταση, θα βρουν κάτι για να παραπονεθούν. Έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν ακόμα και το θετικό σε αρνητικό.

Το να βρίσκεστε κοντά σε συνεχώς παραπονούμενους ανθρώπους είναι απίστευτα εξαντλητικό. Η αρνητική τους ενέργεια μοιάζει να είναι μεταδοτική, απορροφώντας τη χαρά από κάθε κατάσταση στη ζωή.

Κάθε συζήτηση μετατρέπεται σε διαγωνισμό

Εκεί που λέτε κάτι για σας, παραδείγματος χάρη, για ένα βιβλίο που διαβάσατε, για τον σκύλο σας, για ένα φαγητό που σάς πέτυχε, ο άνθρωπος ρουφήχτρα έχει να πει:

  • για ένα καλύτερο βιβλίο,
  • για τον δικό του εξυπνότερο σκύλο,
  • για τη δική του υπέροχη συνταγή που είναι και ευκολότερη.

Στην αρχή μπορεί να «τσιμπήσετε» και να νιώσετε άσχημα. Ωστόσο, με μια βαθύτερη ανάγνωση στα λεγόμενά του, θα καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να μπείτε στον ανταγωνισμό που επιχειρεί να σας βάλει.

Τους τρέφουν τα δράματα

Είναι ήρωες σαπουνόπερας. Βρίσκονται πάντα στη μέση μιας κρίσης, έχουν πάντα ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί ή εμπλέκονται σε κάποιο σκάνδαλο. Το περίεργο είναι ότι ενώ απαιτούν συμπαράσταση, ταυτόχρονα το απολαμβάνουν.

Συνεχώς κριτικάρουν τους άλλους

Όλοι χρειαζόμαστε εποικοδομητική κριτική η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που «εάν δαγκώσουν τη γλώσσα τους θα δηλητηριαστούν». Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι, πάντα βρίσκουν λάθη σε κάτι ή σε κάποιον.

Μετά από μια συζήτηση μαζί τους αιθάνεστε μια πικρή απογοήτευση, που δεν ξέρετε από που πηγάζει ακριβώς.

«Σπέρνουν» ενοχές

Είναι εξαντλητικό να βρίσκεσαι γύρω από έναν άνθρωπο που «σπέρνει» ενοχές. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τη δεξιότητα να σας κάνουν να αισθάνεστε υπεύθυνοι για την κατάστασή τους. Αν είναι αναστατωμένοι, κατά κάποιο τρόπο φταίτε εσείς. Αν είναι δυστυχισμένοι, κάτι έχετε κάνει για να το προκαλέσετε.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι να τους καταλάβετε, προσπαθείτε διαρκώς να τους κάνετε να αισθανθούν καλύτερα- εις βάρος των δικών σας αναγκών και συναισθημάτων.

Είναι πάντα τα θύματα της υπόθεσης

Δηλαδή δεν παίρνουν ποτέ την ευθύνη για ότι τους συμβαίνει. Το να βρίσκεσαι κοντά σε κάποιον που παριστάνει συνεχώς το θύμα είναι εξαντλητικό.

Advertisement
Family Kitchen

Μέχρι να καταλάβετε τι συμβαίνει θα σπαταλάτε την ενέργεια σας για να τους βοηθήσετε. Ωστόσο, το μόνο που θα καταφέρετε στο τέλος, είναι να σας κατηγορήσουν ότι … εσείς είστε τυχερός και δεν έχετε τα δικά τους προβλήματα.

Είναι νάρκισσοι

Είναι η πιο δύσκολη περίπτωση από τους ανθρώπους «ρουφήχτρες». Είναι εγωκεντρικοί, στερούνται ενσυναίσθησης και συχνά είναι υπερβολικά επικριτικοί με τους άλλους. Απαιτούν συνεχή προσοχή και θαυμασμό και τείνουν να αγνοούν τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων. Έχουν συχνές εκρήξεις θυμού και βίας, οι οποίες συνήθως αναδύονται για ασήμαντη αφορμή.

Είναι ειδικοί στη χειραγώγηση, και συχνά σας κάνουν να αισθάνεστε ένοχοι ή κατώτεροι επειδή δεν ικανοποιείτε τις ανάγκες τους. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν αντιμετωπίζετε έναν ναρκισσιστή, είναι να θέτετε αυστηρά όρια και να μην αφήνετε την αρνητικότητά τους να επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σας.

Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεστε ανθρώπους με τέτοιες ποιότητες στη ζωή σας. Απομακρύνετέ τους όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Σερρών

14/01/26 12:21 πμ

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Σερρών

ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ

14/01/26 12:11 πμ

ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ

Δίκη για τη Novartis: Καταδίκη 25 και 28 μηνών αντίστοιχα στον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση», με 3ετή αναστολή

14/01/26 12:05 πμ

Δίκη για τη Novartis: Καταδίκη 25 και 28 μηνών αντίστοιχα στον «Μάξιμο Σαράφη» και την «Αικατερίνη Κελέση», με 3ετή αναστολή

Πόρισμα Ειδικής Επιτροπής: Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

14/01/26 12:01 πμ

Πόρισμα Ειδικής Επιτροπής: Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Κ. Κυρανάκης: Νέες υποδομές, τρένα και σταθμοί το τρίπτυχο στον σιδηρόδρομο

13/01/26 11:54 μμ

Κ. Κυρανάκης: Νέες υποδομές, τρένα και σταθμοί το τρίπτυχο στον σιδηρόδρομο

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών

13/01/26 11:56 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών

Κυβερνητικές πηγές: Παραγωγικές και χρήσιμες οι συνομιλίες των αγροτών με τον πρωθυπουργό

13/01/26 11:47 μμ

Κυβερνητικές πηγές: Παραγωγικές και χρήσιμες οι συνομιλίες των αγροτών με τον πρωθυπουργό

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών: «Μου έβαζαν τρικλοποδιές εκ των έσω»

13/01/26 11:41 μμ

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών: «Μου έβαζαν τρικλοποδιές εκ των έσω»

Κ.Μητσοτάκης: Τις εξελίξεις διαμορφώνουν οι παρόντες όχι οι απόντες - Φουντώνει η κρίση με τους αγρότες

13/01/26 8:29 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Τις εξελίξεις διαμορφώνουν οι παρόντες όχι οι απόντες – Φουντώνει η κρίση με τους αγρότες

Συγκινητική κινητοποίηση για 83χρονη που είχε καταρρεύσει το σπίτι της στη Μακρινίτσα Σιντικής - video

13/01/26 8:17 μμ

Συγκινητική κινητοποίηση για 83χρονη που είχε καταρρεύσει το σπίτι της στη Μακρινίτσα Σιντικής – video

Σέρρες: Εγκαίνια και Αγιασμός του ΣΔΕ Ηράκλειας παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας - φωτο

13/01/26 7:54 μμ

Σέρρες: Εγκαίνια και Αγιασμός του ΣΔΕ Ηράκλειας παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας – φωτο

Σέρρες: Νέος μαγνητικός τομογράφος και σειρά έργων ενισχύουν το σύστημα υγείας του νομού

13/01/26 7:44 μμ

Σέρρες: Νέος μαγνητικός τομογράφος και σειρά έργων ενισχύουν το σύστημα υγείας του νομού