Σε σειρά καταγγελιών για τη συμπεριφορά που επέδειξε η ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας σε υποψηφίους βουλευτές του κόμματος, προχώρησαν υποψήφιοι που είδαν να τοποθετούνται σε μη εκλόγιμες θέσεις, σε συνέντευξη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε σειρά καταγγελιών για τη συμπεριφορά που επέδειξε η ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας σε υποψηφίους βουλευτές του κόμματος, προχώρησαν υποψήφιοι που είδαν να τοποθετούνται σε μη εκλόγιμες θέσεις, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν νωρίτερα. 

Advertisement
 

Η κ. Κωνσταντοπούλου, όπως κατήγγειλαν, τους χρησιμοποίησε ως «λαγούς» στην προσπάθειά της να κερδίσει ψήφους. Και, διέψευσαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση, πολύ περισσότερο συναίνεση, με τις αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων. Εν συνόλω, έντεκα υποψήφιοι ανά την επικράτεια έχουν προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία των επιλογών της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως είπαν. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου άλλαξαν όσοι και όσες πρώτευσαν στο ψηφοδέλτιο στις 29 από 59 εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα δε, στις μεγάλες περιφέρειες (Αθήνα – Πειραιάς – Θεσσαλονίκη) άλλαξαν οι πρώτοι στις οκτώ από τις δέκα περιπτώσεις. 

Τη συνέντευξη, αναλυτικώς, έδωσαν οι Όλγα Δάλλα, Χρύσα Διαμαντοπούλου και Μαργαρίτα Καζάκου, και ο Τζανής Γκούσκος. Συστήθηκαν δε, ως «ομάδα παραγκωνισθέντων υποψηφίων βουλευτών από την Πλεύση Ελευθερίας και την Ζωή Κωνσταντοπούλου».
Η Όλγα Δάλλα, νομικός και με πρωταγωνιστικό ρόλο στο αναπηρικό κίνημα, πρώτευσε στις εκλογές του Μαΐου στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Είδε, ωστόσο, το όνομά της στην τρίτη θέση. Εν προκειμένω, κατήγγειλε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ότι «προσέβαλε τις προσωπικότητές μας, ποδοπάτησε το όνειρό μας». Η ίδια, άλλωστε, στάθηκε ιδιαιτέρως στη δυνατότητα εκπροσώπησης που θα είχαν στο εξής στο Κοινοβούλιο οι ανάπηροι. Παρά ταύτα, βρέθηκε στην τρίτη θέση των νέων ψηφοδελτίων. «Έκανε την ψήφο του λαού… κουρελόχαρτο και έβαλε τη δική της ομάδα», επεσήμανε. Ως νομικός δε, ζήτησε να εξετασθεί η νομιμότητα της ενέργειας εκ μέρους της ηγεσίας της Πλεύσης. 

Η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου, από πρώτη στο βόρειο τομέα Αθηνών, με 4.032 σταυρούς, βρέθηκε στην ένατη θέση. Κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι προσέβαλε την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, εν τέλει ότι «η Πλεύση δεν είχε καμία ελευθερία και δικαιοσύνη». Μίλησε, επίσης, για «ανθρωποφαγία» και προσέθεσε ότι, όταν η αλαζονεία βρίσκεται σε πανικό, ξερνάει βρωμιά.

Η Μαργαρίτα Καζάκου, που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος στο Πέραμα επί οκτώ έτη, επεσήμανε, στη δική της παρέμβαση, ότι έλαβε το 65% του συνολικού αριθμού των σταυρών, που πήρε η Πλεύση Ελευθερίας στην Β’ Πειραιώς. Βρέθηκε, εν τούτοις, στην τρίτη θέση στα καινούρια ψηφοδέλτια. «Πέταξε στα σκουπίδια τη λαϊκή εντολή», σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπήρχε σχέδιο εξ αρχής, υποστήριξε εξ άλλου, ενώ στο ερώτημα τι προτείνει στους ψηφοφόρους, απάντησε ως εξής: «Οι άνθρωποι δεν είναι πρόβατα. Να ψηφίσουν αυτό που ορίζει η καρδούλα τους». 

Advertisement
Babis

Ο Τζ. Γκούσκος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο θέμα των κατοχικών δανείων, συμπλήρωσε, από την πλευρά του, πως μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του Μαΐου ενημερώθηκαν για αλλαγές, αορίστως, στα ψηφοδέλτια, χωρίς να γίνει κάποια συζήτηση επ’ αυτών. 
Παραλλήλως, αναγνώσθηκαν δηλώσεις υποψηφίων που δεν παρέστησαν λόγω χιλιομετρικής απόστασης. Ενδεικτικώς, ο Δημήτρης Κολοκοτρώνης (Ηράκλειο) ανέφερε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έβαλε τα δικά της παιδιά, εκεί όπου είναι πιθανό να εκλέξει βουλευτή. Από τη δική του πλευρά, ο Χρήστος Λάμπρου, που ήταν για δεύτερη φορά υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας στα Ιωάννινα, κατήγγειλε ότι επικεφαλής του νέου ψηφοδελτίου τοποθετήθηκε κάποιος που δεν ζει καν στο νομό. Ενώ η Αλεξάνδρα Πολυχρονοπούλου, που πρώτευσε στην Περιφέρεια Βοιωτίας, αντικαταστάθηκε από εκείνον που ήλθε τελευταίος στην όμορη Φθιώτιδα. Δηλώσεις έστειλαν, ακόμη, η Νικολέτα Μπουραζάνη, που πρώτευσε στην Β’ Θεσσαλονίκης και η Σοφία Λογοθέτη, που ήλθε 2η στην Β3 Περιφέρεια. 

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΛΑΣ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς

16/11/25 10:02 μμ

ΕΛΑΣ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς

Χαλκιδική: Σκάφος αναψυχής με εισροή υδάτων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου – Καλά στην υγεία τους οι τρεις επιβαίνοντες

16/11/25 9:57 μμ

Χαλκιδική: Σκάφος αναψυχής με εισροή υδάτων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου – Καλά στην υγεία τους οι τρεις επιβαίνοντες

Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες δημιουργούν εφαρμογή που κάνει τα ψώνια προσβάσιμα σε άτομα με προβλήματα όρασης

16/11/25 9:46 μμ

Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες δημιουργούν εφαρμογή που κάνει τα ψώνια προσβάσιμα σε άτομα με προβλήματα όρασης

Βραβεία CAF 2025: Οι φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου τερματοφύλακα

16/11/25 9:30 μμ

Βραβεία CAF 2025: Οι φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου τερματοφύλακα

Πώς θα μπορούσε να είναι η «φάρμα του μέλλοντος»;

16/11/25 9:25 μμ

Πώς θα μπορούσε να είναι η «φάρμα του μέλλοντος»;

Το Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φυσικών Επιστημών Σερρών

16/11/25 9:18 μμ

Το Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φυσικών Επιστημών Σερρών

Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούν σέλας στη Γη. Η έκρηξη αυτού του άστρου θα μπορούσε να καταστρέψει την ατμόσφαιρά της

16/11/25 9:21 μμ

Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούν σέλας στη Γη. Η έκρηξη αυτού του άστρου θα μπορούσε να καταστρέψει την ατμόσφαιρά της

Εκλογές στη Χιλή - Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τον προεδρικό θώκο

16/11/25 9:11 μμ

Εκλογές στη Χιλή – Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τον προεδρικό θώκο

Πήρε εξιτήριο ο Όσκαρ μετά από 5 ημέρες νοσηλείας

16/11/25 9:10 μμ

Πήρε εξιτήριο ο Όσκαρ μετά από 5 ημέρες νοσηλείας

Ιράν: Σπορά νεφών μπροστά στη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών

16/11/25 8:49 μμ

Ιράν: Σπορά νεφών μπροστά στη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών

Ίδρωσε για να νικήσει τον Άρη ο Παναθηναϊκός... «καθάρισε» ο Φαρίντ στο ντεμπούτο του στην GBL

16/11/25 8:46 μμ

Ίδρωσε για να νικήσει τον Άρη ο Παναθηναϊκός… «καθάρισε» ο Φαρίντ στο ντεμπούτο του στην GBL

Καταθέσεις στεφάνων και έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για τη 52η επέτειο του Πολυτεχνείου

16/11/25 8:45 μμ

Θεσσαλονίκη: Καταθέσεις στεφάνων και έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για τη 52η επέτειο του Πολυτεχνείου