Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
8.7 C
Serres

Αντιδρά η Εκκλησία για τους κλειστούς ναούς – Έκτακτη σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγκαλεί εκτάκτως τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τη Δευτέρα και ώρα 11 το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι ο εορτασμός των Φώτων θα τελεσθεί χωρίς την παρουσία πιστών στις Εκκλησίες. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στην συμφωνία πρωθυπουργού -Αρχιεπισκόπου που είχε συμπεριληφθεί στη σχετική ΚΥΑ, προβλεπόταν η παρουσία πιστών σε αριθμό ανάλογο του μεγέθους του ναού.

Η Εκκλησία θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε, αν και από την πλευρά της τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας στις λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις οποίες δεν σημειώθηκε κανένας συνωστισμός.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ίσχυαν τα εξής μέτρα: Ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση μέσα στον ναό. Ανώτατο όριο 25 ατόμων για ενοριακούς ναούς, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών 50 άτομα , με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας.



Babis

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Πηγή thestival.gr

ΕλλάδαΑντιδρά η Εκκλησία για τους κλειστούς ναούς – Έκτακτη σύσκεψη της Ιεράς...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

MMM-Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς...

Χαμηλά τα αποθέματα νερού στην Μυτιλήνη

Παλαιότερα ο καιρός χαρακτηριζόταν ο απρόβλεπτος παράγοντας που ανέτρεπε...

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι νέες δειγματοληψίες για τη δυσοσμία στον Εύοσμο

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες και οι χημικές αναλύσεις των δειγμάτων...

Τελευταία Νέα