«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι δύσκολες για τους ανθρώπους των συγκεκριμένων περιοχών»     Αντιμέτωπες με έντονες αντιδράσεις, σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς που εφαρμόζονται εκ νέου σε τοπικό ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι δύσκολες για τους ανθρώπους των συγκεκριμένων περιοχών»

 

Advertisement
 

 

Αντιμέτωπες με έντονες αντιδράσεις, σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς που εφαρμόζονται εκ νέου σε τοπικό επίπεδο, βρίσκονται οι γερμανικές αρχές και οι υγειονομικές υπηρεσίες των κρατιδίων, μετά τον εντοπισμό νέων εστιών κορονοϊού. Ενώ πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι η περιοχή θα γίνει μία «νέα Λομβαρδία»

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τάχθηκε σήμερα υπέρ των μέτρων που λαμβάνονται στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού που ξεκίνησε από σφαγείο στην περιοχή, υπενθυμίζοντας ότι η χαλάρωση των περιορισμών είχε ούτως ή άλλως αποφασιστεί υπό τον όρο ότι, εφόσον προέκυπτε νέα έξαρση, θα επιβάλλονταν τοπικά «lockdown».

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι δύσκολες για τους ανθρώπους των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά το θέμα είναι η προστασία όλων των ανθρώπων στην Γερμανία. Βλέπουμε ότι, αν χαλαρώσουμε με τον κορονοϊό, αυτός εξαπλώνεται και πάλι πολύ γρήγορα», δήλωσε ο κ. Σπαν πριν από λίγο στο ARD.

 

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν εμφανίστηκε σήμερα απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, «εάν τώρα κατεβάσουμε τους διακόπτες του συναγερμού».

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι σε έναν μήνα η κατάσταση θα είναι τόσο ήρεμη όσο τώρα, σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική πραγματικότητα. Σε δύο μήνες σκέφτομαι ότι θα έχουμε πρόβλημα, εάν τώρα κατεβάσουμε τους διακόπτες του συναγερμού.

Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες χρειάζονται στήριξη και συναίνεση», τόνισε, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι αποφασιστικής σημασίας ο περιορισμός της εξάπλωσης των κρουσμάτων.

 

Τα νέα μέτρα ωστόσο προκαλούν αντιπαράθεση και μεταξύ των κρατιδίων, καθώς πολλές τοπικές κυβερνήσεις σκοπεύουν να απαγορεύσουν την έλευση ατόμων που προέρχονται από τις πληττόμενες περιοχές.

«Είναι θέμα ασφάλειας για όλους τους εμπλεκόμενους – για τους ανθρώπους στην Βαυαρία, για τους τουρίστες, αλλά και για εκείνους τους ίδιους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να μην δεχθεί ταξιδιώτες που προέρχονται από τις περιοχές Γκίτερσλοχ και Βάρεντορφ.

Ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και από τις τοπικές κυβερνήσεις των περιοχών της Βόρειας Θάλασσας και της Βαλτικής, δημοφιλών τουριστικών προορισμών της Γερμανίας.

Σύμφωνα μάλιστα με την Bild, οι τοπικές αρχές του νησιού Ούζεντομ ζήτησαν από τουρίστες προερχόμενους από το Γκίτερσλοχ να αποχωρήσουν πριν ολοκληρώσουν τις διακοπές τους, ενώ και η Αυστρία εξέδωσε σήμερα μερική ταξιδιωτική προειδοποίηση για την περιοχή.

 

Advertisement
Babis

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ υποστήριξε ότι δεν δικαιολογούνται τα συγκεκριμένα μέτρα, καθώς δεν έχει ως τώρα διαπιστωθεί κανένα κρούσμα εκτός του σφαγείου της εταιρίας «Τένιες» και έκανε λόγο για «στιγματισμό» των πολιτών του κρατιδίου του.

Λόγω της εμφάνισης συγκεντρωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε σφαγεία, το συνδικάτο των εργαζομένων σε βιομηχανίες ειδών διατροφής ζήτησε σήμερα εντατικοποίηση των ελέγχων και περισσότερα τεστ στους χώρους εργασίας.

«Η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων των εν λόγω περιοχών», δήλωσε ο Πρόεδρος του συνδικάτου Ούβε Χίλντεμπραντ και κάλεσε την κυβέρνηση να αυστηροποιήσει το πλαίσιο λειτουργίας των εργοστασίων επεξεργασίας κρέατος.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace από την πλευρά της ζήτησε πλήρη αναδιοργάνωση του κλάδου παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος στην Γερμανία, η οποία, όπως τόνισε, «θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία όλων», με τα μαζικά κρούσματα κορονοϊού να αναδεικνύουν «μόνο ένα μέρος του προβλήματος».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λάρισα: Επιδόθηκε στον σταθμάρχη το κλητήριο θέσπισμα για την δίκη των Τεμπών

14/11/25 11:32 πμ

Λάρισα: Επιδόθηκε στον σταθμάρχη το κλητήριο θέσπισμα για την δίκη των Τεμπών

Έριχνε υγρά βιομηχανικά απόβλητα σε προστατευμένη ζώνη κοντά στον Αξιό

14/11/25 11:22 πμ

Έριχνε υγρά βιομηχανικά απόβλητα σε προστατευμένη ζώνη κοντά στον Αξιό

14/11/25 11:07 πμ

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα απάτης με αυτοκίνητα: Πλαστογραφίες, λαθρεμπόριο και ψευδείς δηλώσεις κλοπών

Αγροφυλλίδα: Βασική Λίπανση Σιτηρών - Το Σημαντικότερο Βήμα για ένα Δυνατό Ξεκίνημα

14/11/25 10:57 πμ

Αγροφυλλίδα: Βασική Λίπανση Σιτηρών – Το Σημαντικότερο Βήμα για ένα Δυνατό Ξεκίνημα

Συλλογή πλαστικών καπακιών από σχολικές μονάδες για στήριξη του Συλλόγου Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός Μπάσκετ με Αμαξίδιο

14/11/25 10:53 πμ

Συλλογή πλαστικών καπακιών από σχολικές μονάδες για στήριξη του Συλλόγου Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός Μπάσκετ με Αμαξίδιο

Celebrities που πάσχουν από διαβήτη

14/11/25 10:46 πμ

Celebrities που πάσχουν από διαβήτη

Εκδόθηκε η Προκήρυξη αορίστου χρόνου θέσεων στην ΕΡΤ

14/11/25 10:40 πμ

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η Προκήρυξη αορίστου χρόνου θέσεων στην ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Serres Bioeconomy Hackathon 2025

14/11/25 10:35 πμ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Serres Bioeconomy Hackathon 2025

Ε. Βενιζέλος: «Έχω ζήσει την ταπείνωση του Ανδρέα Παπανδρέου»

14/11/25 10:28 πμ

Ε. Βενιζέλος: «Έχω ζήσει την ταπείνωση του Ανδρέα Παπανδρέου»

Ν. Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ οι παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης της Σαντορίνης

14/11/25 9:49 πμ

Ν. Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ οι παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης της Σαντορίνης

Καραλής: Η Αναστασία κρατάει το "καράβι" της σχέσης μας

14/11/25 9:45 πμ

Καραλής: Η Αναστασία κρατάει το “καράβι” της σχέσης μας

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού

14/11/25 9:39 πμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού