28.6 C
Serres

Aντιπροσωπεία του κινεζικού ιδρύματος Βeijing Foreign Studies University συναντήθηκε με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών

Date:

Aντιπροσωπεία του κινεζικού ιδρύματος Βeijing Foreign Studies University με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης Καθηγητή WANG Dinghua συναντήθηκε με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο και υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και των συζητήσεων που υπήρξαν για τις μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σχέσεων, μίλησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Γ.Μ. Κοντάκης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Βeijing Foreign Studies University WANG Dinghua. Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητής Γ. Κοσιώρης παρουσίασε το προφίλ του Ιδρύματος, ενώ συμμετείχαν καθηγητές του Π.Κ και οι Πρόεδροι και διδάσκοντες των Ακαδημαϊκών Τμημάτων των Σχολών Ρεθύμνου.

Το Βeijing Foreign Studies University (BFSU) είναι το ένα από τα δύο πανεπιστήμια της Κίνας που εξειδικεύονται στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και πολιτισμών. Στο BFSU υποστηρίζεται η διδασκαλία 101 ξένων γλωσσών, μεταξύ των οποίων και η ελληνική ενώ εστιάζει και σε τομείς όπως οι ανθρωπιστικές επιστήμες, το δίκαιο, τα οικονομικά, η διοίκηση και η εκπαίδευση. Ο Πρύτανης Γεώργιος Μ. Κοντάκης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει εντάξει στη στρατηγική του τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια του Ιδρύματος, γεγονός που αποδεικνύεται από τις νέες συνεργασίες με Ιδρύματα εντός και εκτός Ευρώπης. Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης ανέλαβε την προετοιμασία της επίσκεψης και τη διοργάνωση της συνάντησης κατόπιν συνεννοήσεων με μέλη ΔΕΠ του BFSU με τα οποία είχε ήδη συνάψει άτυπους δεσμούς συνεργασίας.

Όπως επισημάνθηκε, η Κίνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο μάλιστα έχει συνάψει ήδη μνημόνια συνεργασίας με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κίνας στο πλαίσιο των οποίων οργανώνονται θερινά σχολεία καθώς και ανταλλαγές διδακτικού προσωπικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κέντρο Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού (ΚΕΛΚΙΠ). Η συνάντηση με τα στελέχη του Βeijing Foreign Studies University είναι μια πρώτη προσπάθεια διερεύνησης περαιτέρω συνεργασίας, ανταλλαγών φοιτητών και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας με στόχο τη διδασκαλία και την έρευνα. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Καθηγητής Ηλίας Γεωργαντάς τόνισε ότι το μνημόνιο συνεργασίας με το Βeijing Foreign Studies University θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω εξειδικευμένες συμφωνίες και συνέργειες. Στο επίκεντρο της νέας συνεργασίας θα βρεθούν τα προγράμματα Erasmus+, η ανταλλαγή φοιτητών και διδακτικού προσωπικού αλλά και η έρευνα και η συνεργασία του BFSU με Ακαδημαϊκά Τμήματα του ΠΚ. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένη γλώσσα αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη και για τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα. Αντίστοιχα οφέλη θα προκύψουν στη βάση της ολιστικής προσέγγισης που διέπει τη φιλοσοφία των προγραμμάτων σπουδών του BFSU τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στη διδασκαλία της γλώσσας αλλά και στην κατανόηση των ευρύτερων ιστορικών, κοινωνικών και πολιτισμικών πλαισιώσεων της γλώσσας.Στη διάρκεια της επίσκεψης τους τα μέλη της κινέζικης αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου όπου η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης, Ε. Κωβαίου τους υποδέχθηκε στην κεντρική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Οι επισκέπτες γνώρισαν τους χώρους της Βιβλιοθήκης, συζήτησαν με τα στελέχη της και ενημερώθηκαν για τις θεματικές εκθέσεις που είναι «ανοικτές» αυτή την περίοδο για το κοινό.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠολιτισμόςAντιπροσωπεία του κινεζικού ιδρύματος Βeijing Foreign Studies University συναντήθηκε με τις Πρυτανικές...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καζαντζάκης σε μεταγραφή Βαγγέλη Ραπτόπουλου

Κανένας συγγραφέας στις ημέρες μας, σε όποιο βάθρο κι...

Ο Φοίβος Δεληβοριάς live στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, σε συναυλία στη Θεσσαλονίκη αυτό το...

Η ελληνική και η κινεζική γλώσσα οι αρχαιότερες στον κόσμο

Η ελληνική και η κινεζική γλώσσα, σύμφωνα με έρευνες,...

47o Φεστιβάλ Δράμας: Ανακοίνωσε τις ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού

Στη συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην Ταινιοθήκη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα