Μήνυμα αισιοδοξίας, ότι τα δύσκολα τελειώνουν και πλησιάζει η έξοδος από την εποχή των μνημονίων, έστειλε το πρωί του Σαββάτου από τη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είπε όχι στα νέα μέτρα και φρόντισε πολλές φορές να θυμίσει τις δεσμεύσεις των δανειστών έναντι της Ελλάδας. Ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επιχείρησε να αλλάξει την ψυχολογία της κοινωνίας, δηλώνοντας ότι ναι μεν το 2013 ήταν ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, αλλά το 2014, θα είναι χρονιά ανάκαμψης.

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

 Μήνυμα ελπίδας έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης  Σαμαράς κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο επίκεντρο βρέθηκε η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και τονίσει ότι είναι ορατός ο στόχος της ανάκαμψης και πως τα δύσκολα έχουν περάσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος προς πάσα κατεύθυνση και απευθυνόμενος στους δανειστές, κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα. 

Και αυτό, διότι κατά τον Πρωθυπουργό, η κοινωνία δεν τα αντέχει, ενώ δεν δικαιολογείται να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, καθώς όπως είπε και ο ίδιος και επιχειρηματολόγησε με συγκεκριμένα παραδείγματα η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα και πρέπει και οι δανειστές από την πλευρά τους να τηρήσουν και αυτοί όσα έχουν συμφωνηθεί.

Σχετικά με το χρέος και τη συζήτηση περί βιωσιμότητας που γίνεται, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένα θέμα που αφορά τους δανειστές που πρέπει να το λύσουν και διευκρίνισε πως είναι η τελευταία βασική εκκρεμότητα που υπάρχει.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να πιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και οι δανειστές της δεσμεύτηκαν να της δώσουν πρόσθετες ελαφρύνσεις για να καλυφθεί και αυτή η απόκλιση, που όλοι συμφωνούν ότι είναι πλέον απολύτως αντιμετωπίσιμη.

Για πολλοστή φορά ο Πρωθυπουργός μίλησε για τα «δύο άκρα», αναφερόμενος εμμέσως σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, που «επαγγέλλονται την καταστροφή της χώρας, ίσα-ίσα τη στιγμή που οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση που ανοίγει την πόρτα στο αύριο και μένουν γαντζωμένα στο χθες», «κηρύσσουν το μίσος μέσα στην Ελλάδα, διχάζουν τον ελληνικό λαό και κάνουν ό,τι μπορούν για να απομονώσουν τη χώρα στο εξωτερικό», «περιφρονούν τη δημοκρατία, περιφρονούν το νόμο και καλλιεργούν την αυθαιρεσία».

Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι «δεν θα τους περάσει» και ανέφερε πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συγκρουστούν μεταξύ τους πάνω στα ερείπια της χώρας.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας όπου και ξεναγήθηκε κάνοντας μια στάση στο περίπτερο της Αυστραλίας της Κύπρου αλλά και Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος δράστης

22/08/25 8:12 μμ

Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος δράστης

Την απόσυρση σχεδίου εποικισμού από το Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

22/08/25 8:09 μμ

Την απόσυρση σχεδίου εποικισμού από το Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

23 Αυγούστου: Τα εννιάμερα της Παναγίας- Τι γιορτάζουμε

22/08/25 7:17 μμ

23 Αυγούστου: Τα εννιάμερα της Παναγίας- Τι γιορτάζουμε

Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης - Ενημερώστε τους ηλικιωμένους

22/08/25 7:15 μμ

Χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης – Ενημερώστε τους ηλικιωμένους

Σέρρες: Νέα Κοινή επιστολή από Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια και Δήμους για τα προβλήματα από την υποχρεωτική αναγραφή ΑΤΑΚ 

22/08/25 7:10 μμ

Σέρρες: Νέα Κοινή επιστολή από Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια και Δήμους για τα προβλήματα από την υποχρεωτική αναγραφή ΑΤΑΚ

Σέρρες: Εμφάνιση νέων εστιών ευλογιάς των προβάτων - Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

22/08/25 7:00 μμ

Σέρρες: Εμφάνιση νέων εστιών ευλογιάς των προβάτων – Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων

Π.Πουλιάκας: "Ζητώ την κατανόηση των οδηγών για όσο θα διαρκέσει η ασφαλτόστρωση στην οδό Βενιζέλου" - video

22/08/25 6:53 μμ

Π.Πουλιάκας: “Ζητώ την κατανόηση των οδηγών για όσο θα διαρκέσει η ασφαλτόστρωση στην Βενιζέλου” – video

Π.Σπυρόπουλος: "Τα διόδια πρέπει να είναι ανοιχτά όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση στην Εγνατία" - video

22/08/25 6:43 μμ

Π.Σπυρόπουλος: “Τα διόδια πρέπει να είναι ανοιχτά όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση στην Εγνατία” – video

Ηράκλεια Σερρών: Έπαρση της σημαίας με τη φιλαρμονική του δήμου - Ξεκίνησε η πανήγυρη - video

22/08/25 6:43 μμ

Ηράκλεια Σερρών: Έπαρση της σημαίας με τη φιλαρμονική του δήμου – Ξεκίνησε η πανήγυρη – video

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Νοσοκομείο Σερρών - Θα βρίσκομαι σταθερά στο πλευρό της νέας διοίκησης

22/08/25 6:44 μμ

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στο Νοσοκομείο Σερρών – Θα βρίσκομαι σταθερά στο πλευρό της νέας διοίκησης

Αλ. Σδούκου: Ο κ. Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με τα δικά του πεπραγμένα

22/08/25 3:49 μμ

Αλ. Σδούκου: Ο κ. Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με τα δικά του πεπραγμένα

Στ. Παπασταύρου: Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της χώρας μας στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ενισχυθεί

22/08/25 3:45 μμ

Στ. Παπασταύρου: Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της χώρας μας στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ενισχυθεί