Τροπολογία που θα προβλέπει την απαγόρευση εισόδου, στα γήπεδα, όσων συλλαμβάνονται και τους ασκείται ποινική δίωξη για επεισόδια, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τροπολογία που θα προβλέπει την απαγόρευση εισόδου, στα γήπεδα, όσων συλλαμβάνονται και τους ασκείται ποινική δίωξη για επεισόδια, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιώργος Βασιλειάδης.

 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να σταματήσουν οι αντινομίες στο ποδόσφαιρο και κάλεσε τόσο τις ΠΑΕ, όσο και το πολιτικό σύστημα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και «να μην χαϊδεύουν αφτιά».

«Στις 12 Ιουλίου έχουμε μία καταληκτική σύσκεψη στο υπουργείο και με την αρωγή της UEFA και των αρμοδίων δικαστικών Αρχών θα γυρίσουμε σελίδα» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και έκανε σαφές ότι οι ΠΑΕ θα έχουν την ευθύνη της ασφάλειας, τόσο για τη μετακίνηση των οπαδών τους όσο και μέσα στα γήπεδα.

 

«Αυτή η πρόβλεψη, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα, που προωθούμε, θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τις μεγάλες δικαιολογίες για τα περιστατικά βίας μέσα στα γήπεδα και να γυρίσουμε σελίδα» σημείωσε.

 

Εξάλλου, ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι φέτος καταγράφηκαν λιγότερα κρούσματα βίας και λιγότερη ένταση στα γήπεδα, ωστόσο, όπως είπε, υπήρξαν και ορισμένες οξυμένες στιγμές και αυτό πρέπει να τους προβληματίσει όλους. «Είναι λάθος, τα κρούσματα βίας να θεωρηθούν αθλητικό φαινόμενο. Είναι κοινωνικό φαινόμενο, που εντείνεται, σε μια κοινωνία που πέρασε κρίση, ανεργία που αγγίζει στους νέους το 50%» είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

 

«Υπάρχει ένα σκληρό κανονιστικό πλαίσιο στο ποδόσφαιρο, το οποίο, δυστυχώς, πήγε λάθρα να αλλάξει μέσα από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Με παρέμβαση της FIFA επιστρέφουμε στο προηγούμενο πλαίσιο για να γλιτώσουμε από τις αντινομίες του περσινού πλαισίου».

 

Advertisement
Family Kitchen

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «νόμοι υπάρχουν, αλλά πρέπει και να εφαρμόζονται».

 

«Η καλή σας συνεργασία με τη FIFA θα παρακάμψει το αυτοδιοίκητο που χρησιμοποιεί, ως καραμέλα, η ΕΠΟ. Η πολιτεία έχει λόγο και πρέπει να έχει και προτάσεις» είπε ο κ. Θεοχάρης, για να δεχθεί το σχόλιο του υφυπουργού: «Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει,  μολονότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να το εκσυγχρονίσουμε. Πράγματι, οι συλλήψεις είναι περισσότερες, η αστυνομία λειτουργεί άμεσα σε όλα τα περιστατικά βίας. Όμως, έχουμε καθυστερήσεις από τη Δικαιοσύνη, γι αυτό ερχόμαστε να φέρουμε μια διάταξη με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου μετά την άσκηση δίωξης. Τον 17αρη, 16αρη και 18αρη δεν τον κάνεις καλύτερο βάζοντάς τον με κακοποιούς, αλλά στερώντας του αυτό που αγαπά. Την πρόσβαση στο γήπεδο. Αυτός είναι ο καλύτερος σωφρονισμός. Και αν προβεί εκ νέου σε παράβαση, τότε θα καταλήξει εκεί που καταλήγουν οι εγκληματίες».

 

Ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε: «Τα κινήματα οπαδών δεν κινούνται με οπαδικά κριτήρια, αλλά και με άλλα ελατήρια που ξεκινούν με τις πολιτικές πεποιθήσεις των προέδρων των ΠΑΕ, γι αυτό βλέπουμε να παίρνουν πολιτικές θέσεις οι οπαδοί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ταρακουνήσει. Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από το αυτοδιοίκητο. Πρώτη φορά FIFA και UEFA γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να το λύσει».

 

Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε αλλαγές. «Το ηλεκτρονικό εισιτήριο λειτουργεί, έχει όμως προβλήματα με την είσοδο των οπαδών. Υπάρχει μια θολούρα ποιος έχει τον έλεγχο και αυτό το κενό θέλουμε να καλύψουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Θα το ξεδιαλύνουμε το επόμενο διάστημα. Η αστυνομία θα είναι απέξω από τα γήπεδα και τον έλεγχο θα τον κάνει ο ιδιωτικός “σεκιούριτι” με ευθύνη της ΠΑΕ. Θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σωματικό έλεγχο και ταυτοποίηση και θα τους παραδίδει στην αστυνομία. Να μη ρίχνουμε τα βάρη στην αστυνομία, που δεν τα κάνει όλα καλά, αλλά δεν μπορεί να έχει όλες τις ευθύνες. Αυτές πρέπει να τις αναλάβουν οι ΠΑΕ. Πρότεινα στις ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να κάνουμε ομαδικές μετακινήσεις, δεν το έκαναν. Έρχεται όμως η ώρα των ευθυνών» υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης και κατέληξε: «Έχουμε μπροστά μας τις προτάσεις της Superleague θα τις ενσωματώσουμε και πρέπει και οι πολιτικοί, όταν έρθει το θεσμικό πλαίσιο, να μην χαϊδεύουν τα αυτιά σε αυτούς που έχουν ευθύνη».

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ