Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
17.4 C
Serres

Απέρριψαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ την τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση πλειστηριασμών

Τροπολογία για την εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς κατέθεσε, στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Ομόφωνα» την απέρριψαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Η τροπολογία αυτή αποτέλεσε μία παρέμβαση του ΚΚΕ για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία «λύνονται τα χέρια» των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγοντας έναν νέο, γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία.

Η συγκεκριμένη τροπολογία θα έπρεπε να ψηφιστεί τουλάχιστον από την αντιπολίτευση σύμφωνα με την Γραμματέα ΚΚΕ Σερρών, κ. Μπούμπα


Babis


Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει πως «η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία “λύνονται τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία». Παράλληλα υπογραμμίζει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι «η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.ά. για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

ΣέρρεςΑπέρριψαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ την τροπολογία του ΚΚΕ για την...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Αγκάλιαζαν γυναίκες στον δρόμο για να κλέψουν τις χρυσές αλυσίδες που φορούσαν – video

Στόχος επιτήδειων έγιναν ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες τύχαινε να...

Πανηγύρια Σκοτούσσας και Ηράκλειας: Τι αλλάζει από φέτος – video

Διαφορετικός θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα...

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλοπαιδιές το φετινό πανηγύρι στο Νεοχώρι Σιντικής Σερρών

Επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια οι εκδηλώσεις για το...

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών για το μήνα Μάιο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων...

Τελευταία Νέα