Αφηρημένοι δημότες πετούν στα σκουπίδια πολύτιμα αντικείμενα, κάρτες και κλειδιά
Date:
Η πιεστική καθημερινότητα φαίνεται πως «μπλοκάρει» το μυαλό αρκετών πολιτών και δεν είναι λίγες οι φορές που μαζί με τα σκουπίδια πετούν στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης διάφορα πολύτιμα αντικείμενά τους: από χρήματα, ρολόγια, κοσμήματα, πιστωτικές κάρτες έως τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου τους.
Ο άνδρας που μαζί με τα σκουπίδια πέταξε, χθες το απόγευμα, σε κάδο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και μία σακούλα με χρυσαφικά αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός καθώς οι υπάλληλοι του κεντρικού δήμου έστησαν άμεσα μία «επιχείρηση» και κατάφεραν να ανακαλύψουν ανάμεσα στα αποφάγια τον «χαμένο θησαυρό».
Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική περίπτωση στη Θεσσαλονίκη, αφού αρκετοί αφηρημένοι δημότες πετούν τα πολύτιμα αντικείμενα τους στους κάδους και στη συνέχεια «τρέχουν» να προλάβουν να ενημερώσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας, ζητώντας από τους εργαζόμενους βοήθεια στον εντοπισμό τους.
«Στον δικό μας τον δήμο, οι περισσότερες περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβουμε αφορούσαν τους κάδους της ανακύκλωσης των ρούχων. Όταν ξεκινούν οι δημότες να κάνουν ξεκαθάρισμα στο σπίτι και στις ντουλάπες, πετούν ό,τι δεν τους χρειάζονται, αλλά έχουν ξεχάσει πως έχουν αφήσει κάποια πολύτιμα αντικείμενα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης.
Η πλειονότητα των ξεχασιάρηδων στέκεται τυχερή μέσα στην αγωνία της αναζήτησης, διότι γρήγορα αντιλαμβάνονται το λάθος τους και η επικοινωνία με τους αρμόδιους είναι άμεση. Στους κάδους του δήμου Παύλου Μελά, μαζί με τα ρούχα για ανακύκλωση, έχουν πετάξει ρολόγια και χρυσαφικά.
«Τις πιο πολλές φορές τα βρίσκουμε, διότι στα ρούχα είναι πιο εύκολη η διαδικασία αναζήτησης. Τον τελευταίο χρόνο εντοπίσαμε πολύτιμα αντικείμενα τρεις φορές σε κάδο ανακύκλωσης ρούχων και μία σε μπλε κάδο. Αντίθετα, ένας δημότης μας στάθηκε άτυχος καθώς δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι» προσθέτει ο κ. Λαζαρίδης.
Στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς οι περισσότερες κλήσεις είναι για κλειδιά σπιτιού ή αυτοκινήτου και πορτοφόλια με πιστωτικές κάρτες όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Στέλιος Ματσαρίδης. «Δεχόμαστε τηλεφωνήματα για αντικείμενα που έχουν χαθεί στα σκουπίδια. Κάποιος δημότης μας κάλεσε και μας είπε για έναν φάκελο που πετάχτηκε μέσα σε έναν κάδο και τον χρειαζόταν. Καταλαβαίνετε πως ένα τέτοιο αντικείμενο είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί», συμπληρώνει.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των δήμων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων βρίσκουν ανάμεσα στα σκουπίδια και ένα σωρό πεταμένες τσάντες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τις ανοίγουν καθώς μπορεί να έχει προηγηθεί κλοπή και δεν είναι σπάνιες οι φορές που έχουν εντοπίσει ταυτότητες και πολύτιμα έγγραφα για τα οποία άμεσα ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές ώστε να αποδοθούν στους κατόχους τους.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ