Τις μέρες του Πάσχα αρκετοί αποφασίζουν να φύγουν από τις πόλεις για να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς. Η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη, ενώ ... Περισσότερα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τις μέρες του Πάσχα αρκετοί αποφασίζουν να φύγουν από τις πόλεις για να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς. Η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη, ενώ οι αυτοκινητόδρομοι και οι εθνικές οδοί έχουν αυξημένη κίνηση. Είναι σημαντικό να οδηγούμε προσεκτικά και με ψυχραιμία.

Advertisement
 

Στο ταξίδι κακός σύμμαχος του οδηγού είναι η μεγάλη ταχύτητα. Τηρώντας τα όρια ταχύτητας των δρόμων είναι σίγουρο ότι ο οδηγός θα φθάσει με σιγουριά στον τελικό προορισμό και με απόλυτη ασφάλεια. Θα πρέπει πάντα να κρατιούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και να μην γίνονται επικίνδυνες προσπεράσεις. Καλό είναι ο οδηγός να αποφασίσει να φύγει νωρίς το πρωί ή μετά τις 5 το απόγευμα ώστε να συναντήσει λιγότερη κίνηση. Κάθε φορά που νιώθει κουρασμένος να σταματάει για να πιεί έναν καφέ, να φάει ένα σνακ.

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης τα παλιά αυτοκίνητα (στα σύγχρονα γίνεται αυτόματα) πρέπει να είναι αναμμένα τα φώτα πορείας, ιδιαίτερα σε επαρχιακούς δρόμους. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι αναμμένη η μεγάλη σκάλα για να μην «τυφλώνει» τους απέναντι οδηγούς. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε πεζούς και ζώα, ειδικά στα χωριά. Το Πάσχα υπάρχει έντονη κυκλοφορία σε πλατείες και δρόμους των χωριών ή στους αγροτικούς δρόμους, ενώ πάντα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να σταματήσουμε αν πεταχτεί ένα μικρό παιδί στο δρόμο.

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Αν ο οδηγός πιεί, δεν πρέπει να οδηγήσει και το τιμόνι πρέπει να πάρει κάποιος νηφάλιος που δεν έχει κάνει χρήση αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης ο οδηγός δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το κινητό του. Αν ταξιδεύει οικογένεια, τότε θα πρέπει όλοι οι επιβάτες να φορούν ζώνη ασφαλείας. Ακόμα και οι πίσω επιβάτες, ενώ τα μικρά παιδιά θα πρέπει να κάθονται σωστά στο παιδικό κάθισμα.

Advertisement
ΔΕΗ

Προετοιμασία αυτοκινήτου

Πριν από το ταξίδι καλό είναι να υπάρξει προετοιμασία του αυτοκινήτου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τα λάδια του κινητήρα και αν πλησιάζει η αλλαγή, αυτή να γίνει πριν από το ταξίδι. Να ελέγξουμε το ψυκτικό υγρό στο ψυγείο και αν χρειάζεται συμπλήρωμα να το κάνουμε. Το ίδιο και το υγρό φρένων. Οι υαλοκαθαριστήρες και υγρό πλύσης παρμπρίζ θα πρέπει να λειτουργούν καλά και να έχουν αρκετό υγρό. Να ελέγξουμε την πίεση και την φθορά των ελαστικών, ενώ πρέπει να δούμε και τη ρεζέρβα. Ελέγχουμε την κατάσταση της μπαταρίας. Μια παλιά μπαταρία είναι πολύ πιθανόν να μας αφήσει στο ταξίδι, ειδικά αν το τελευταίο διάστημα υπήρχαν θέματα εκκίνησης. Τα φώτα και τα φλας θα πρέπει να λειτουργούν σωστά.

Επίσης θα πρέπει ο οδηγός να βάλει σε λειτουργία τον κλιματισμό ή το καλοριφέρ για να δει ότι δουλεύουν σωστά, ενώ αν ταξιδέψει σε άγνωστο μέρος, καλό είναι να δει έναν χάρτη για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει. Και φυσικά πρέπει στο αυτοκίνητο να έχει τρίγωνο, φαρμακείο, γιλέκο ανακλαστικό, φακό (ιδανικά με επιπλέον μπαταρίες), ρεζέρβα, γρύλο και κλειδί τροχών, καλώδια μπαταρίας, νερό, σνακ και χαρτομάντιλα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

02/10/25 4:30 μμ

Διαφωνίες και προτάσεις των παθολόγων στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Κτηνοτρόφος: "Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν" - Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες - video

02/10/25 4:29 μμ

Κτηνοτρόφος: “Το μαντρί ήταν το 4ο παιδί μου και το σκότωσαν” – Ξέσπασμα κτηνοτρόφων στις Σέρρες – video

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

02/10/25 4:39 μμ

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2025 σε όλη την Ελλάδα

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας - Διεθνείς αντιδράσεις

02/10/25 4:38 μμ

Γάζα: Το Ισραήλ θα απελάσει τους επιβάτες του στολίσκου της Γάζας – Διεθνείς αντιδράσεις

Προβλήματα στην κυκλοφορία της Γραμμής 7 του Τραμ λόγω συσσώρευσης υδάτων- Ποιες στάσεις είναι εκτός λειτουργίας

02/10/25 4:36 μμ

Προβλήματα στην κυκλοφορία της Γραμμής 7 του Τραμ λόγω συσσώρευσης υδάτων- Ποιες στάσεις είναι εκτός λειτουργίας

Εκδηλώσεις πολιτισμού, επιστήμης και γαστρονομίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

02/10/25 4:35 μμ

Εκδηλώσεις πολιτισμού, επιστήμης και γαστρονομίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Γ. Καραγκούνης: «Η κατάκτηση του EURO δεν ανταλλάσσεται με τίποτα»

02/10/25 4:12 μμ

Γ. Καραγκούνης: «Η κατάκτηση του EURO δεν ανταλλάσσεται με τίποτα»

Πλημμύρισε ξανά το ΣΕΦ

02/10/25 4:33 μμ

Πλημμύρισε ξανά το ΣΕΦ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Carpenter’s Son» με τον Νίκολας Κέιτζ

02/10/25 4:31 μμ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Carpenter’s Son» με τον Νίκολας Κέιτζ

Αλ. Τσίπρας: Διεθνής πειρατεία η επίθεση των Ισραηλινών στους ακτιβιστές της ειρήνης για τη Γάζα - Παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο

02/10/25 4:07 μμ

Αλ. Τσίπρας: Διεθνής πειρατεία η επίθεση των Ισραηλινών στους ακτιβιστές της ειρήνης για τη Γάζα – Παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο

«Oasis Live ’25 Opus»: Βιβλίο για την περιοδεία επανασύνδεσης των Oasis

02/10/25 4:06 μμ

«Oasis Live ’25 Opus»: Βιβλίο για την περιοδεία επανασύνδεσης των Oasis

Βουλή-Σ. Φάμελλος: "Άμεση διπλωματική παρέμβαση" προκειμένου να προστατευτούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν συλληφθεί

02/10/25 4:04 μμ

Φάμελλος: “Άμεση διπλωματική παρέμβαση” προκειμένου να προστατευτούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που έχουν συλληφθεί