Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην τοπική αυτοδιοίκηση η αναφορά του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στην εγγραφή νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία από την ηλικία των 4 ετών. Να σημειωθεί ότι τα παιδιά ηλικίας 4 ετών εγγράφονταν – μέχρι τώρα τουλάχιστον- στους

Epiloges Press

Epiloges Press

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην τοπική αυτοδιοίκηση η αναφορά του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στην εγγραφή νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία από την ηλικία των 4 ετών. Να σημειωθεί ότι τα παιδιά ηλικίας 4 ετών εγγράφονταν – μέχρι τώρα τουλάχιστον- στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Μετά τις αναφορές του κ. Γαβρόγλου, η ΚΕΔΕ εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της στην κατάργηση των τμημάτων των προνηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, κατά τη συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ούτε επαρκής είναι ο αριθμός των νηπιαγωγείων, ούτε διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό. Ενώ η ΠΟΕ – ΟΤΑ έκανε ήδη προειδοποιητική στάση εργασίας, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τι λέει το υπουργείο – Ποιες αλλαγές έρχονται

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας χαρακτήρισε “άκαιρες” τις αντιδράσεις για το ζήτημα της εγγραφής των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία για την ερχόμενη χρονιά.

Με διευκρινιστική ανακοίνωσή του, το υπουργείο έσπευσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις, τονίζοντας ότι οι όποιες αλλαγές, θα ισχύσουν μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. “Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 θα ισχύσει το δικαίωμα εγγραφής των προνηπίων (ηλικίας 4 ετών) στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας για όσους γονείς το επιθυμούν, όπως ίσχυε και κατά το σχολικό έτος 2016-2017”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και προσθέτει: “Η φοίτηση των προνηπίων θα είναι υποχρεωτική μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή σε βάθος τριετίας”.

Advertisement
MEGA

Τέλος, το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι πριν προχωρήσει σε αλλαγές θα υπάρξει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς. “Μέσα από τον διάλογο θα αντιμετωπισθούν τα όποια επιστημονικά ζητήματα έχουν τεθεί και όσα προβλήματα λειτουργίας της προνηπιακής τάξης προκύψουν. Συνεπώς οι όποιες αντιδράσεις φορέων και εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άκαιρες, αφού ο διάλογος δεν έχει καν ξεκινήσει”, καταλήγει η ανακοίνωση. 

news.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρ. Κέλλας στη Βουλή: «Στήριξη αγροτών με επιδότηση καυσίμων και έκτακτες ενισχύσεις»

31/03/26 9:13 μμ

Χρ. Κέλλας στη Βουλή: «Στήριξη αγροτών με επιδότηση καυσίμων και έκτακτες ενισχύσεις»

Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση των ΤΔΕ του ΕΦΚΑ και τις επιπτώσεις του στους συνταξιούχους - video

31/03/26 9:08 μμ

Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση των ΤΔΕ του ΕΦΚΑ και τις επιπτώσεις του στους συνταξιούχους – video

Ε.Ε.: Αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό - Κέντρα επιστροφών εκτός συνόρων - video

31/03/26 9:00 μμ

Ε.Ε.: Αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό – Κέντρα επιστροφών εκτός συνόρων – video

Λαϊκή αγορά: Περιορισμένες οι αγορές λόγω της ακρίβειας - video

31/03/26 8:41 μμ

Λαϊκή αγορά: Περιορισμένες οι αγορές λόγω της ακρίβειας – video

Κακοκαιρία Erminio: Πότε θα χτυπήσει τον νομό Σερρών - video

31/03/26 8:27 μμ

Κακοκαιρία Erminio: Πότε θα χτυπήσει τον νομό Σερρών – video

ΠΑΣΟΚ: Αυτοί είναι οι Σερραίοι που εκλέχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή

31/03/26 8:09 μμ

ΠΑΣΟΚ: Αυτοί είναι οι Σερραίοι που εκλέχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή

ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης ώσμωσης που θα λύσει το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό

31/03/26 8:00 μμ

ΔΕΥΑ Σερρών: Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση φίλτρων αντίστροφης όσμωσης που θα λύσει το πρόβλημα με το ουράνιο στο νερό

Σταύρος Παπασταύρου: «Να ληφθούν προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών - να εξαιρεθούν, ως εφάπαξ παρεμβάσεις, από τον δημοσιονομικό δείκτη καθαρών δαπανών»

31/03/26 7:41 μμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Να ληφθούν προσωρινά και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών – να εξαιρεθούν, ως εφάπαξ παρεμβάσεις, από τον δημοσιονομικό δείκτη καθαρών δαπανών»

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 7:09 μμ

Ρονάλντο: «Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί, έχουμε ακόμη τους καλύτερους παίκτες»

31/03/26 7:07 μμ

Το φύλλο αγώνα για τις αποβολές των Ναν και Ντόρσεϊ και το αντιαθλητικό του Ματίας Λεσόρ στο ντέρμπι «αιωνίων»

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

31/03/26 7:05 μμ

Οκτώ τραυματίες στο κεντρικό Ισραήλ έπειτα από συναγερμό για ιρανικούς πυραύλους

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- FossesΕικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά - Bande Dessinée ( BD )

31/03/26 3:21 μμ

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες- Fosses: Εικονογραφημένες ιστορίες αλά γαλλικά – Bande Dessinée ( BD )