9.5 C
Serres

Από τα τέλη καλοκαιριού η αύξηση του ακατάσχετου ορίου τραπεζικού λογαριασμού

Date:

Τουλάχιστον τρεις μήνες θα πρέπει να περιμένουν οι οφειλέτες του Δημοσίου που θα ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, προκειμένου να αυξηθεί το ακατάσχετο όριό τους.

 

 

Και αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», καθώς η κυβέρνηση έσπευσε να καταθέσει τη σχετική τροπολογία στη Βουλή, αν και η φορολογική Διοίκηση και οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να εφαρμόσουν το μέτρο.

 

 

 






 

 

Δηλαδή, οι αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ το αυξημένο ακατάσχετο όριο θα εφαρμοσθεί στα τέλη του καλοκαιριού.

Παράλληλα, ευνοημένοι από την αύξηση του ακατάσχετου ορίου θα είναι μόνο οι οφειλέτες που θα ενταχθούν σε κάποια από τις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών και πληρώνουν υψηλές δόσεις στην εφορία. Για παράδειγμα, για μηνιαία δόση 400 ευρώ τον μήνα δεν υπάρχει κανένα όφελος, καθώς το ποσό που προκύπτει καλύπτεται από το σημερινό ακατάσχετο όριο. Τα οφέλη ξεκινούν από ποσά δόσης μεγαλύτερα από τα 420 ευρώ.

aftodioikisi.gr

ΟικονομίαΑπό τα τέλη καλοκαιριού η αύξηση του ακατάσχετου ορίου τραπεζικού λογαριασμού

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι και πώς κερδίζουν έκπτωση έως 20% το 2025 – video

Διπλάσια έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ που μπορεί να φτάσει έως 20% από...

e-ΕΦΚΑ: Σήμερα η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης...

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2025 παρατείνεται η υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες»

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην  Βουλή παρατείνεται μέχρι 28...

Έναρξη της διαδικασίας για εισαγωγή της METLEN Energy & Metals στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η METLEN Energy & Metals SA ("METLEN") (ATHX: MYTIL) (πρώην MYTILINEOS), κορυφαία διεθνής βιομηχανική και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα