Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως ανέλαβε τα καθήκοντα της υπουργού Παιδείας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980 και είναι απόφοιτος του Harvard Law School όπου έχει μεταπτυχιακό τίτλο νομικής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως ανέλαβε τα καθήκοντα της υπουργού Παιδείας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980 και είναι απόφοιτος του Harvard Law School όπου έχει μεταπτυχιακό τίτλο νομικής (LL.M.)

 

με ειδίκευση στο δίκαιο της διαιτησίας, του Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas) με μεταπτυχιακό τίτλο νομικής με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και τη διαιτησία (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude)

 

και του Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas) με πτυχίο νομικής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude).

Μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά. Είναι παντρεμένη με Δημήτρη Λουκά, δικηγόρο, με τον οποίο έχουν δύο γιους, τον Λουκά και τον Κωνσταντίνο.

Είναι δικηγόρος – μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης. Εργάζεται ανελλιπώς ως δικηγόρος τα τελευταία χρόνια, κυρίως στους τομείς της διαιτησίας και του εμπορικού δικαίου. Κατά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία, εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas), διδάσκοντας πρωτοετείς φοιτητές νομικής. Μετά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις ΗΠΑ, εργάστηκε ως δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη. Από το 2007 δραστηριοποιείται ως δικηγόρος στην Ελλάδα. Είναι εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα.

Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με η Νέα Δημοκρατία. Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Είναι Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μέλος στις ακόλουθες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές: Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό. Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με τη Φινλανδία.

Κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο, συμμετείχε επιπλέον στις ακόλουθες Επιτροπές:

Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Advertisement
MEGA

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της κοινωφελούς δράσης:

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός (www.desmos.org), το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Κατά τα χρόνια εργασίας της στη Νέα Υόρκη, είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης.
Το 2014 διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

 

aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά κατηγορούμενοι από τις Σέρρες ζήτησαν ποινική διαπραγμάτευση μετά από επιστροφή χρημάτων - Πέτυχαν μειωμένες ποινές

16/01/26 7:23 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά κατηγορούμενοι από τις Σέρρες ζήτησαν ποινική διαπραγμάτευση μετά από επιστροφή χρημάτων – Πέτυχαν μειωμένες ποινές

Σέρρες – Μητέρα 17χρονου: “Ο Άγγελος μαρτύρησε σαν τον Χριστό… ”

16/01/26 7:14 μμ

Σέρρες – Μητέρα 17χρονου: “Ο Άγγελος μαρτύρησε σαν τον Χριστό… ”

Δολοφονία στις Σέρρες: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο του 17χρονου Άγγελου - video

16/01/26 7:05 μμ

Δολοφονία στις Σέρρες: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο του 17χρονου Άγγελου – video

Συνάντηση του Αθ. Μαλλιαρά με ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αντιδράσεις για τη νέα αύξηση της τιμής των διοδίων

16/01/26 6:43 μμ

Συνάντηση του Αθ. Μαλλιαρά με ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αντιδράσεις για τη νέα αύξηση της τιμής των διοδίων

Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου

16/01/26 6:41 μμ

Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου

Αλ. Χαρίτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει την προσπάθεια εξαπάτησης και διαίρεσης των αγροτών"

16/01/26 6:39 μμ

Αλ. Χαρίτσης: “Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει την προσπάθεια εξαπάτησης και διαίρεσης των αγροτών”

Ένα έκθεμα - μια ιστορία - Η σφραγίδα που φωτίζει την εκκλησιαστική ζωή της Βέροιας

16/01/26 6:36 μμ

Ένα έκθεμα – μια ιστορία – Η σφραγίδα που φωτίζει την εκκλησιαστική ζωή της Βέροιας

Χατζηβασιλείου: Σινιάλο συζήτησης η προσέγγιση Φιντάν - Αθήνα και Άγκυρα δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές

16/01/26 6:36 μμ

Χατζηβασιλείου: Σινιάλο συζήτησης η προσέγγιση Φιντάν – Αθήνα και Άγκυρα δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές

Έφυγε σε ηλικία 92 ετών η Μέλπω Ζαρόκωστα

16/01/26 6:37 μμ

Έφυγε σε ηλικία 92 ετών η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή του αγώνα με την Κηφισιά

16/01/26 6:27 μμ

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή του αγώνα με την Κηφισιά

Η Γουμένισσα ως βιωμένος τόπος - Μια κοινότητα που μαθαίνει να αφηγείται τον εαυτό της

16/01/26 1:24 μμ

Η Γουμένισσα ως βιωμένος τόπος – Μια κοινότητα που μαθαίνει να αφηγείται τον εαυτό της

Προϋπολογισμός Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - Ταχύτητα στις πληρωμές και μετρήσιμα οφέλη

16/01/26 12:55 μμ

Προϋπολογισμός Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Ταχύτητα στις πληρωμές και μετρήσιμα οφέλη