«Αδελφοί, προσευχηθείτε προκειμένου ο Αλλάχ να με δεχθεί ως μάρτυρα»     Ο δράστης της δολοφονίας του καθηγητή στη Γαλλία είχε έρθει σε επικοινωνία με έναν ρωσόφωνο τζιχαντιστή στη Συρία, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
MEGA
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

«Αδελφοί, προσευχηθείτε προκειμένου ο Αλλάχ να με δεχθεί ως μάρτυρα»

 
 
Ο δράστης της δολοφονίας του καθηγητή στη Γαλλία είχε έρθει σε επικοινωνία με έναν ρωσόφωνο τζιχαντιστή στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Η ταυτότητα του τζιχαντιστή αυτού δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 
Η εφημερίδα Le Parisien έγραψε σήμερα ότι η φερόμενη επαφή του 18χρονου δράστη Αμπντουλάχ Ανζόροφ, τσετσενικής καταγωγής, εντοπίστηκε μέσω της διεύθυνσής της IP ( διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου ή αλλιώς της “ταυτότητας” που έχει ο καθένας μας στο Ίντερνετ) στην Ιντλίμπ, μια πόλη της βορειοδυτικής Συρίας και τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη χώρα.
Ο 47χρονος καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας αποκεφαλίστηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν σε προάστιο του Παρισιού μέρα μεσημέρι επειδή είχε δείξει σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ σε ένα μάθημα ελευθερίας της έκφρασης.

Όπως μετέδωσε χθες το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ο δολοφόνος του Σαμιέλ Πατί έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα στη ρωσική γλώσσα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ανήρτησε τη φωτογραφία του θύματός του.

 
Σε αυτό το μήνυμα, τη γνησιότητα του οποίου έχει εξακριβώσει αυτή η πηγή και το οποίο έχει περιέλθει στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ λέει στα ρώσικα ότι «πήρε εκδίκηση για τον προφήτη», κατηγορώντας τον καθηγητή Ιστορίας-Γεωγραφίας ότι τον «παρουσίασε με προσβλητικό τρόπο».
«Αδελφοί, προσευχηθείτε προκειμένου ο Αλλάχ να με δεχθεί ως μάρτυρα», λέει, επίσης, σύμφωνα με τη μετάφραση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το μήνυμα αυτό αναρτήθηκε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – κυρίως στο Instagram – συνοδεία δύο tweet του Ανζόροφ, ενός πρόσφυγα τσετσενικής καταγωγής γεννημένου στη Μόσχα, με τα οποία ομολογούσε ότι σκότωσε τον καθηγητή στο σχολείο του Μπουά, στο βορειοδυτικό Παρίσι και έκανε μια σύντομη αναφορά στη ρωσική γλώσσα στο Ισλαμικό Κράτος.
Λίγο μετά την δολοφονία του καθηγητή ο 18χρονος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

Στο μεταξύ η εισαγγελία αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας ανακοίνωσε ότι απαγγέλλει κατηγορίες εναντίον επτά ατόμων, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι. Ηλικίας 14 και 15 ετών οι δύο μαθητές του γυμνασίου κατηγορούνται για “συνέργεια σε δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση” επειδή υπέδειξαν τον καθηγητή στον δράστη μπροστά από το σχολείο με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό.

 
Οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αν και η εισαγγελία είχε ζητήσει να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον ο ένας.
Εξάλλου ο Μπραχίμ Σνινά, πατέρας ενός μαθητή, και ο ισλαμιστής Αμπντελακίμ Σεφριουί κατηγορούνται για “συνέργεια σε δολοφονία τρομοκρατικής φύσης”, κατηγορία που απαγγέλθηκε και εναντίον δύο φίλων του δράστη, του Ναΐμ Μπ. και του Αζίμ Ε.
Ένα τρίτο πρόσωπο που συνδέεται με τον δράστη, ο Γιουσού Σ., κατηγορείται για «σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων εναντίον προσώπων».
Οι πέντε αυτοί άνδρες έχουν προφυλακιστεί, με εξαίρεση τον Μπραχίμ Σνινά, ο οποίος ωστόσο παραμένει υπό κράτηση μέχρι να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί. Ο Σνινά φέρεται να είχε εκδώσει «φάτουα» εναντίον του καθηγητή, ενώ είχε ανταλλάξει πολλά μηνύματα με τον δράστη του φόνου, πριν από το τραγικό συμβάν.
 
Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 8:35 πμ

Η Μακάμπι «καθάρισε» σχετικά εύκολα το ματς με την Εφές στο Βελιγράδι με 103-89 και πλέον βλέπει επί ίσοις όροις τις ομάδες που διεκδικούν θέση στα play in. Οι Ισραηλινοί έχουν 18-16 και αγώνα λιγότερο από τις ομάδες που βρίσκονται στη 10η θέση με 19-16, συνεπώς κρατούν πλέον στα χέρια τους την τύχη τους. Όσο για την Εφές (11-24), είναι εδώ και καιρό διαδικαστική η συμμετοχή της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ επιβάλλει νέους τελωνειακούς δασμούς ως και 100% σε εισαγόμενα φάρμακα

03/04/26 8:27 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ επιβάλλει νέους τελωνειακούς δασμούς ως και 100% σε εισαγόμενα φάρμακα

Αυτόχειρας Παναθηναϊκός στη Σόφια

03/04/26 8:35 πμ

Αυτόχειρας Παναθηναϊκός στη Σόφια

Πώς να καλλιεργήσετε φράουλες σε γλάστρα – Ο απόλυτος οδηγός για γλυκές σπιτικές φράουλες

03/04/26 8:19 πμ

Πώς να καλλιεργήσετε φράουλες σε γλάστρα

Τι αλεύρι να επιλέξεις ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις

03/04/26 8:13 πμ

Τι αλεύρι να επιλέξεις ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις

Πασχαλινό τσουρέκι, η πιο εύκολη συνταγή

03/04/26 8:10 πμ

Πασχαλινό τσουρέκι, η πιο εύκολη συνταγή

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

03/04/26 12:30 πμ

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο - Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

03/04/26 12:26 πμ

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

ΑΑΔΕ: Ανοικτή η πλατφόρμα myCAR για την ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων

03/04/26 12:12 πμ

ΑΑΔΕ: Ανοικτή η πλατφόρμα myCAR για την ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων

Ενημερωτική δράση για τις τηλεφωνικές απάτες στον χώρο του Α' ΚΑΠΗ Σερρών - video

03/04/26 12:05 πμ

Ενημερωτική δράση για τις τηλεφωνικές απάτες στον χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Σερρών – video

Δήμος Σερρών: Ενημέρωση και πρακτικές για ισορροπημένη διατροφή και νηστεία

02/04/26 11:44 μμ

Δήμος Σερρών: Ενημέρωση και πρακτικές για ισορροπημένη διατροφή και νηστεία

Η TikToker Helen Mazlou που έγινε «μοναχή Υπομονή» στις Σέρρες

02/04/26 11:37 μμ

Η TikToker Helen Mazlou που έγινε «μοναχή Υπομονή» στις Σέρρες