Δελτίο Τύπου των Παμμακεδονικών Ενώσεων που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο της 8ης Σεπτ 2018 στη ΔΕΘ   Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους Έλληνες που ως πραγματικοί πατριώτες παράτησαν την απραξία του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

 Δελτίο Τύπου των Παμμακεδονικών Ενώσεων που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο της 8ης Σεπτ 2018 στη ΔΕΘ

 

Advertisement
 

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους Έλληνες που ως πραγματικοί πατριώτες παράτησαν την απραξία του τηλεοπτικού καναπέ ή την ηρεμία της Σαββατιάτικης εξόδου τους και με δικά τους έξοδα ήλθαν στην Θεσσαλονίκη, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων μέσω της προδοτικής «Συμφωνίας των Πρεσπών».

 

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που με αυταπάρνηση και με δικά τους έξοδα ενημέρωσαν και οργάνωσαν την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών τους. Όπως επίσης όλους τους επαγγελματίες που δεν πήραν χρήματα για μικροδουλειές που τους ζητήθηκαν.

Όλοι μαζί βρεθήκαμε στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για:

α) να εκφράσουμε ειρηνικά και αποφασιστικά την αντίθεσή μας στην προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών» που σλαβοποιεί τον Μακεδονικό Ελληνισμό, ονομάζοντας, εντελώς ανιστόρητα, «Μακεδόνες» τους σλάβους των Σκοπίων και

β) να ζητήσουμε επιτακτικά ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για να έχει την ευκαιρία ο Ελληνικός λαός να δηλώσει Δημοκρατικά εάν συμφωνεί ή όχι με την «Συμφωνία των Πρεσπών», όπως κάνουν όλα τα Δημοκρατικά κράτη για σημαντικά εθνικά θέματα.
Καταγγέλλουμε την παραπληροφόρηση από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας που αποδεικνύονται κρατικά φερέφωνα.

 

Όπως και τις άλλες φορές αποσιώπησαν την μεγάλη επιτυχία του συλλαλητηρίου και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την παρουσία του κόσμου μιλώντας μόνο για λίγες χιλιάδες παρόντες. Ανακοίνωσαν κλείσιμο των δρόμων και δυσκολία πρόσβασης στην διαδήλωση για να αποθαρρυνθεί ο κόσμος.

 

Προσπάθησαν να πείσουν ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι καλή με ανιστόρητα και ψεύτικα επιχειρήματα, Κατηγόρησαν με μανία τους συμμετέχοντες ως ακροδεξιούς, τρομοκράτες και φασίστες για να τους σπάσουν το ηθικό. Επί σειρά ημερών είχαν προεξοφλήσει ότι θα γίνουν επεισόδια για να αποτρέψουν τους πολίτες να κατέβουν στον χώρο του συλλαλητηρίου.

Καταγγέλλουμε την λευκή τρομοκρατία του καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πριν και μετά το συλλαλητήριο, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ανάλογες μεθόδους των Ναζί του Γκέμπελς. Υπήρξαν σκόπιμες διαρροές στον Τύπο ότι θα γίνουν πολλά επεισόδια και θα κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

 

Καταγράφηκαν περιπτώσεις στις οποίες αστυνομικοί σε ορισμένες πόλεις ζητούσαν ταυτότητα και κατάλογο των επιβατών του λεωφορείου πού θα ερχόταν στην Θεσσαλονίκη. Έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών έξω από σπίτια μελών της οργανωτικής επιτροπής και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε και παρενόχλησή τους.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη αστυνομική βία που για μία ακόμη φορά υπερέβαλε απέναντι σε απλούς πολίτες, κάτι που δεν το συνηθίζει με τους επαγγελματίες κουκουλοφόρους. Κι ενώ πριν από μία εβδομάδα καταγγείλαμε στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ότι θα πρέπει οι δυνάμεις καταστολής να προστατέψουν τους πολίτες που θα διαδήλωναν ειρηνικά κι ότι θα πρέπει να γίνουν επιτέλους συλλήψεις εκείνων που προκαλούν τα επεισόδια, έγινε ακριβώς το αντίθετο.

 

Advertisement

Ουδεμία σύλληψη ταραξία υπήρξε. Προσήχθησαν μόνον πολίτες που δεν προκάλεσαν ζημιές, ούτε απείλησαν τους άνδρες της αστυνομίας.

Καταγγέλλουμε την παρουσία «μπαχαλάκηδων» που αναμείχτηκαν με εμάς και έπαιξαν τον ρόλο του προβοκάτορα στα επεισόδια με τους αστυνομικούς σαν να ήταν βαλτοί από κάποιους. Κι ενώ στήσαμε κέντρο επιχειρήσεων με σκοπό την επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση για την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου από ταραξίες και την προστασία των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών, εν τέλει δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

 

Προσφεύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδοθούν ευθύνες για την εγκληματική (επιθετική) συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες και την πρόκληση σωματικής και ηθικής βλάβης σε αυτούς, με την ελπίδα ότι δε θα επαναληφθεί αυτό.

Τα έξοδα της όλης εκδήλωσης ανήλθαν στο ποσό των 9220 ευρώ και πληρώθηκαν σε ευρώ και δολάρια αφού το μεγαλύτερο ποσό είχε Ελληνοαμερικανική προέλευση, ένα μικρότερο από ομάδα Ελλήνων Πατριωτών και ένα μικρό από έναν σύλλογο Μακεδόνων της Αυστραλίας.

 

Όλα τα έξοδα των μελών της οργανωτικής επιτροπής και των εθελοντών καλύφθηκαν από τους ίδιους.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

06/10/25 12:14 πμ

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τέταρτος με νέο... σόου ο Λεβαδειακός

06/10/25 12:12 πμ

Τέταρτος με νέο… σόου ο Λεβαδειακός

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

06/10/25 12:11 πμ

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

06/10/25 12:10 πμ

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

06/10/25 12:07 πμ

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

06/10/25 12:06 πμ

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

Ιταλία: Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

06/10/25 12:04 πμ

Ιταλία – Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

06/10/25 12:03 πμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

06/10/25 12:02 πμ

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

06/10/25 12:00 πμ

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή

05/10/25 9:06 μμ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή