Αραχωβίτης: Λόγια του αέρα οι εξαγγελίες της Ν.Δ. για φοροελαφρύνσεις στους αγρότες(video)

“Λόγια του αέρα” αποδεικνύονται οι εξαγγελίες της Ν.Δ. για μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και για φοροελαφρύνσεις στους αγρότες, επισήμανε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

 

Κεντρικο

Οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις για τους αγρότες διαλύθηκαν από το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ., σημείωσε και εξήγησε ότι η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή σε 9% έως τα 10.000 ευρώ φέρνει φοροελαφρύνσεις μέχρι 173 ευρώ τον χρόνο, που όμως εν τέλει αφορούν μόνο το 6% των αγροτών, γυρίζοντας την πλάτη επιδεικτικά στη συντριπτική πλειονότητά τους, ενώ η μείωση που θα δουν οι αγρότες στην προκαταβολή φόρου θα είναι μόλις 5%.

Όπως τόνισε, ακολουθώντας, «ευτυχώς τη δική μας πολιτική πρόταση -όπως, από ό,τι φαίνεται, θα κάνουν τελικά και στο ασφαλιστικό-, εισάγουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα και τις ομάδες ή οργανώσεις παραγωγών».

Όμως, πρόσθεσε, «δεν προβλέπεται καμιά φορολογική ελάφρυνση για τους συνεταιρισμένους αγρότες, καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν επιλέγει πολιτικά να δώσει ένα πραγματικά γενναίο κίνητρο για την ενίσχυση των συνεταιρισμών με νέα μέλη και για τον έλεγχο της παραοικονομίας αγροτικών προϊόντων».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ακόμα και η πολύ πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για έκπτωση στο αγροτικό πετρέλαιο δεν περιέχεται ούτε στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου θα ήταν η φυσική της θέση, ούτε καν στον προϋπολογισμό του 2020. 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *