Με περισσότερους από 100 ομιλητές και ομιλήτριες, μεταξύ των οποίων διπλωμάτες, υπουργοί και υφυπουργοί, στελέχη κοινοτικών οργανισμών και επιχειρηματίες, θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη το Thessaloniki Summit 2021, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Με περισσότερους από 100 ομιλητές και ομιλήτριες, μεταξύ των οποίων διπλωμάτες, υπουργοί και υφυπουργοί, στελέχη κοινοτικών οργανισμών και επιχειρηματίες, θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη το Thessaloniki Summit 2021, το οποίο διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου, στο οποίο θα έχουν την τιμητική τους η ανάκαμψη των οικονομιών από την πανδημία, η περιοχή των Βαλκανίων, οι επενδύσεις, η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας https://www.thessalonikisummit.gr/.

Advertisement
 

Θεματολογία και ομιλητές της πρώτης ημέρας

Οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν από τις 11 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ, αναπτύσσονται κυρίως γύρω από την ανάκαμψη από την πανδημία και τον άξονα της συνεργασίας στην ΕΕ και τα Βαλκάνια: ο ρόλος της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας και τα δυτικά Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Τουρκία, οι κεφαλαιαγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η αναζωογόνηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, το Ταμείο Ανάκαμψης, η συνεισφορά των τραπεζών στην ελληνική οικονομία και οι θέσεις εργασίας εν μέσω της διαδικασίας της ανάκαμψης είναι μερικά από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος αύριο, Πέμπτη, κατά την πρώτη ημέρα του Thessaloniki Summit.

Στους ομιλητές της πρώτης ημέρας περιλαμβάνονται οι πρέσβεις -στην Ελλάδα- των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι και της Τουρκίας Μπουράκ Οζούγκεργκιν, ο Μόνιμος Εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Σιζόφ και ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου- Πρίστινας Μίροσλαβ Λάιτσακ, ο εκπρόσωπος στην Αθήνα της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN) Κρις Άλεν, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Απασχόλησης Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλλακάκης, οι πρόεδροι της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου και της Παρευξείνιας Τράπεζας Ντμίτρι Πάνκιν, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των χρηματιστηρίων της Αθήνας, της Κύπρου, του Βελιγραδίου και της Βουλγαρίας και η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, οι επιχειρηματίες ή/και στελέχη επιχειρήσεων Γιώργος Μυλωνάς (ΑΛΟΥΜΥΛ), Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ), Νίκος Τακάς (THERMI VENTURE CAPITAL MANAGEMENT SA), Παναγιώτης Αλαμάνος (SOL Crowe SA), Γεωργία Καρούντζου (JTI Hellas) και Βύρων Νικολαΐδης (PeopleCert), ο πρώην κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (2013-2015), Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρος Μαλλιάς, εκπρόσωποι τελωνειακών αρχών των Βαλκανίων, πρώην υπουργοί κ.ά.

Θεματολογία και ομιλητές της δεύτερης ημέρας

Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 19.30, ενώ θα στραφούν κυρίως γύρω από τα εξής θέματα: τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και το rescEU, την απολιγνιτοποίηση της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες στη Μακεδονία, το μέλλον της γεωργίας στη μεταπανδημική εποχή, τις αναπτυξιακές προοπτικές στις περιφέρειες ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ηπείρου και δυτικής Ελλάδας, το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και την προοπτική της Βόρειας Ελλάδας ως κέντρου μεταφορών και logistics, τον ρόλο των περιφερειών και των πόλεων στην ανάπτυξη και τη συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ψηφιοποίηση, την υγεία και τον τουρισμό.

Advertisement

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται οι υπουργοί Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, Υγείας (ηχογραφημένο μήνυμα) Θάνος Πλεύρης και Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι περιφερειών, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δημήτρης Τζοβάρας, οι επιχειρηματίες ή/και στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων Θανάσης Λιάγκος (πρόεδρος ΟΛΘ ΑΕ) Ιάκωβος Καργαρώτος (αντιπρόεδρος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ), Νίκος Ευθυμιάδης (πρόεδρος Redestos Efthymiadis Agrotechnology Group, Thess INTEC), Αντώνης Τσιμπούκης (διευθύνων σύμβουλος CISCO Ελλάδας, Κύπρου, Πορτογαλίας και Μάλτας), Ανδρέας Ξηρόκωστας (διευθύνων σύμβουλος της SAP για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα), Βασίλης Καφάτος (εταίρος Deloitte), Νίκο Γκαρμπόλντι (επικεφαλής του πρώτου hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη), Πασχάλης Αποστολίδης (γενικός διευθυντης AbbVie Pharmaceuticals SA), Ολύμπιος Παπαδημητρίου (πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), Τρύφων Θεόδωρος (πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας), δρ Βασίλης Αποστολόπουλος (διευθύνων σύμβουλος Ιατρικού Αθηνών), Χρήστος Αποστολόπουλος (πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων), Κωνσταντίνος Αποστόλου (πρόεδρος Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος), Χρήστος Γιαννακάκης (πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων) και Ανδρέας Δημητρίου (πρόεδρος ΠΙΝΔΟΣ), πρώην υπουργοί και υφυπουργοί._

Thessaloniki Summit 2021

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

20/11/25 10:59 μμ

Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

Στις 21 Νοεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου και γιορτάζουν τα ονόματα Μαρία, Μαριέττα, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος, Βιργινία, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Λεμονιά, Σουλτάνης, Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη, Τάνια.

20/11/25 10:53 μμ

Εορτολόγιο: Τα Εισόδια της Θεοτόκου – Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Νοεμβρίου

Σέρρες: "Τα τρακτέρ στους δρόμους" - Κάλεσμα για κινητοποιήσεις - video

20/11/25 10:50 μμ

Σέρρες: “Τα τρακτέρ στους δρόμους” – Κάλεσμα για κινητοποιήσεις – video

Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες

20/11/25 10:35 μμ

Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

20/11/25 10:19 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

Η Πειραιώς φέρνει το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow στις μετακινήσεις με το Freenow

20/11/25 10:16 μμ

Η Πειραιώς φέρνει το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow στις μετακινήσεις με το Freenow

Η Λέινι Γουίλσον απέσπασε το κορυφαίο βραβείο της κάντρι μουσικής για δεύτερη φορά

20/11/25 10:10 μμ

Η Λέινι Γουίλσον απέσπασε το κορυφαίο βραβείο της κάντρι μουσικής για δεύτερη φορά

Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας

20/11/25 10:09 μμ

Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας

Η κληρονομιά των Gilliéron συναντά το ΑΠΘ - Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Εκμαγείων

20/11/25 10:07 μμ

Η κληρονομιά των Gilliéron συναντά το ΑΠΘ – Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Εκμαγείων

Πέθανε ο μπασίστας των Stone Roses και Primal Scream, Γκάρι "Μάνι" Μούνφιλντ

20/11/25 10:06 μμ

Πέθανε ο μπασίστας των Stone Roses και Primal Scream, Γκάρι “Μάνι” Μούνφιλντ

ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακό ξεναγό αρχαιολογικών χώρων

20/11/25 10:05 μμ

ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακό ξεναγό αρχαιολογικών χώρων

Ψηφίστηκε το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ

20/11/25 10:05 μμ

Ψηφίστηκε το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ